Ga naar de inhoud

Hoe maak je een goed datingprofiel? 6 tips voor succes!

Update:

Ben je op zoek naar een nieuwe liefde en heb je de stap genomen om op een datingsite of -app te gaan, maar blijven de matches uit? Misschien ligt het aan jouw datingprofiel! Wij geven je graag wat tips voor het perfecte datingprofiel dat jouw ideale droomman of -vrouw beter zal aantrekken.

Tip 1: gebruik een duidelijke foto van jezelf

Het allerbelangrijkste van jouw datingprofiel zijn de foto’s. Eerlijk is eerlijk, daar kijk jij toch ook als eerste naar voordat je de informatie leest? Daarom wil je natuurlijk wel dat jouw foto’s de aandacht trekken, maar dat ze óók de echte jij laten zien. Zorg daarom dat jij duidelijk op de eerste foto te zien bent. Gebruik geen profielfoto van je hond, een mooi uitzicht op het strand of een groepsfoto waarbij de ander eerst moet zoeken welke jij bent. Zorg dat de foto een spontane uitstraling heeft. Als jij boos of chagrijnig op de foto staat, dan zal de drempel voor mensen om jou een bericht te sturen een stuk hoger zijn. Als je lachend op de foto staat, ziet dat er een stuk uitnodigender uit. Een foto met een zonnebril op of een hele oude foto (zodat je veel jonger lijkt) krijgt meestal ook minder likes. 

Tip 2: plaats meerdere foto’s: datingprofiel

Kies meer dan één foto. Iedere dating-app heeft de optie om meerdere foto’s toe te voegen. Zorg ervoor dat je een aantal foto’s kiest die een goed beeld geven van hoe je eruitziet, maar ook van wat je belangrijk vindt. Ga voor minstens een foto waarop jij duidelijk te zien bent, maar foto’s van een hobby, met een huisdier, tijdens een avondje uit of op reis doen het ook altijd goed. Laat je persoonlijkheid zien. En foto’s van jouw leven zijn natuurlijk een stuk leuker dan ‘5 net-niet-dezelfde selfies’ op een rij.

Tip 3: geef informatie over jezelf op je datingprofiel

Jouw potentiële match wil natuurlijk graag weten of jullie goed bij elkaar passen. Geef daarom wat informatie over jezelf, zodat anderen kunnen zien of jullie gemeenschappelijke interesses hebben. Van hobby’s tot feitjes tot leuke anekdotes: je kunt het zo gek maken als je zelf wil, als je maar iéts neerzet. Dat maakt het voor de ander ook makkelijker om een gesprek te beginnen. Als jij bijvoorbeeld op je profiel vertelt dat je van lezen houdt, dan kan iemand anders openen door te vragen naar wat je op dat moment aan het lezen bent. En hoppa, daar loopt het gesprek al! 

Tip 4: wees positief

Veel mensen maken de fout dat ze op hun profiel al vermelden waar ze vooral niét op zitten te wachten (‘stuur mij geen bericht als je van paarden houdt’). Het probleem is dat dit meteen negatief overkomt, wat potentiële matches af kan schrikken. Houdt het positief en vertel op je profiel enkel dingen over jezelf, in plaats van dat je meteen allerlei eisen aan de ander stelt.

Tip 5: maak duidelijk waar je naar op zoek bent

Er is niets vervelender dan wanneer je tijd en moeite in een gesprek steekt, om er vervolgens achter te komen dat jullie beide naar heel andere dingen op zoek zijn. Ben je op zoek naar een serieuze relatie of juist iets vrijblijvends? Dan is het misschien verstandig dit op je datingprofiel te vermelden om teleurstellingen later te voorkomen. Veel datingapps hebben tegenwoordig een ingebouwde functie waarmee je kunt aangeven waar je naar op zoek bent: van niets bindends, vaste relatie tot ‘ik weet het nog niet’. 

Tip 6: gebruik humor

Als het even kan, is het altijd een goed idee om wat humor in je profiel te verwerken. Iedereen houdt er namelijk van om te lachen! Of het nu een humoristische foto is, een grappig (of beschamend) feitje over jezelf, of je beste one-liner: maak iemand aan het lachen, en je staat al met 1-0 voor. Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd even Googelen naar de grappigste datingprofielen.

Als ik ’s morgens om 6 uur voor jouw deur zou staan met een uitgebreid ontbijt, wat zou jij dan doen?

Meer over: