Ga naar de inhoud

Schaamhaar trends: kaal of harig van onderen

Update:

Het modebeeld van de schaamstreek is de afgelopen jaren sterk veranderd. Vroeger was het belangrijk om het zaakje daar beneden vooral te bedekken en was ontharing een taboe. Tegenwoordig is dit anders en zijn er verschillende manieren om je schaamstreek te ontharen en te stylen. Lees hier hoe het zit.

Tegenwoordig meer diversiteit en acceptatie

Vroeger werden vrouwen beschouwd als extra vrouwelijk en verleidelijk wanneer ze een behaarde schaamstreek hadden. Dit is nu niet meer het geval. Veel vrouwen en mannen kiezen ervoor om de boel daar beneden kaal te houden of kort en verzorgd. Waar je voor kiest is uiteraard ook een kwestie van smaak. 

In de jaren 60 en 70 werd meer natuurlijk uiterlijk, inclusief het hebben van een volle bos schaamhaar, gezien als aantrekkelijk en sensueel. In die tijd was een groot deel van de feministische beweging gericht op het omarmen van het natuurlijke lichaam en het verzetten tegen de traditionele schoonheidsidealen.

Echter, in de jaren 80 en 90 veranderde de mode en werd een gladder uiterlijk, met minder of zelfs helemaal geen schaamhaar, gezien als verleidelijker. Dit was deels het resultaat van de invloed van de pornografische industrie en de populaire media, die het gladder uiterlijk presenteerden als standaard voor seksualiteit en verleiding.

Tegenwoordig is er meer diversiteit en acceptatie voor verschillende stijlen en is het voor iedereen mogelijk om te kiezen hoe ze hun schaamstreek willen onderhouden en stylen.

Ontharen van de schaamstreek

Er zijn verschillende manieren om je schaamstreek te ontharen:

Het is belangrijk om de verzorging te kiezen die bij jou past en te weten hoe je je schaamstreek verzorgt na de ontharing. Bijvoorbeeld door de huid te hydrateren om zo irritaties te voorkomen. Het onderhouden van dit gebied is belangrijk voor zowel hygiëne als comfort. Het wordt aanbevolen om dagelijks te douchen. Ook is ook belangrijk om het juiste ondergoed en de juiste kleding te dragen die de huid laat ademen en niet knelt.

Verven en stileren van schaamhaar

Er zijn ook nieuwe trends op het gebied van mode voor de schaamstreek. Sommige mensen kiezen bijvoorbeeld voor een piercing of tatoeage in dat gebied. Ook is het tegenwoordig gangbaar om schaamhaar te verven. Soms zelfs in opvallende kleuren. Verder is het mogelijk om een model in de haren te scheren. Het stileren van schaamhaar in verschillende vormen, zoals een landingstrip of een bepaalde patroon, is ook aan populariteit aan het winnen. Het stylen en verven van schaamhaar is een uiting van persoonlijke vrijheid en individualiteit. 

Sterft schaamluis uit door nieuwe mode?

Minder haar om in te wonen, betekent dat dat de schaamluis dan uitsterft? Nee, dat klopt niet. Schaamluis is een soort luis die voorkomt in de schaamstreek en kan worden overgedragen tijdens seksueel contact. Het uitsterven van schaamluis is niet waarschijnlijk, omdat het een sterke soort luis is die zich heeft aangepast aan de nieuwe omgeving van de schaamstreek. Er zijn ook geen aanwijzingen dat schaamluis uitsterft, het is belangrijk om bewust te zijn van de symptomen en om te weten hoe je het kunt voorkomen en behandelen.

Meer over: