Ga naar de inhoud

Saharazand op onze auto’s en tuinmeubels: schokkende analyse onthult iets anders

Update:
Saharazand

Roodbruine sporen op auto’s, tuintafels en kliko’s schokten velen deze zondagochtend. De nacht ervoor verspreidde een regenbui Saharazand over ons land. Er waren ook andere berichten te lezen. Namelijk dat het helemaal niet om Saharazand gaat. Een analyse laat iets anders zien.

Hoe het zand onze kant op kwam

Hoe belandt zand uit een 5.000 kilometer verre woestijn in Nederland? Stofstormen in de Sahara blazen zand hoog de lucht in, legt het KNMI uit. Een luchtstroom brengt het vervolgens naar ons land. Met regen valt het zand neer op alles wat buiten staat. Auto’s, daken, tuinmeubels – niets ontkomt eraan.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Reacties: frustratie en humor hand in hand

Foto’s van stoffige bezittingen overspoelen social media. Mensen zijn gefrustreerd en geamuseerd tegelijk. “Morgen naar de wasstraat,” plannen sommigen. Anderen wachten op meer regen: “Het wast er vanzelf af”. Enkele grapjassen zien er de humor wel van in. “Gratis zand, prima toch!”

Net mijn auto gewassen, nu weer vies

klinkt het op Facebook

Het Saharastof leverde ook mooie plaatjes op. Namelijk een kleurrijke zonsondergang.

De komst van Saharazand

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Tips veilig verwijderen van Saharazand:

  • Stap 1: Haal je auto of voorwerp uit de zon om te voorkomen dat het water snel verdampt en vlekken achterlaat.
  • Stap 2: Spoel je auto of voorwerp grondig af van boven naar beneden met een hogedrukspuit of een tuinslang. Vergeet niet om ook de moeilijk bereikbare plekken mee te nemen. Als niet al het zand is verwijderd na de eerste spoelsessie, herhaal deze dan indien nodig.
  • Stap 3: Was met de hand van boven naar beneden met autowas-shampoo. Gebruik een speciale autowashandschoen om de auto of meubel grondig te reinigen. Spoel de handschoen regelmatig uit in een tweede emmer met schoon water.
  • Stap 4: Droog de auto of voorwerp af met een droogdoek of microvezeldoek om watersporen te voorkomen en een glanzende afwerking te verkrijgen.

Volg deze stappen zorgvuldig om het Saharazand veilig van je auto of tuinmeubels te verwijderen zonder krassen of beschadigingen te veroorzaken.

Is Saharazand een fabel?

Volgers op X beweren dat het helemaal geen Saharazand is. Er blijkt een schokkende analyse te zijn. Deze analyse van de aanwezige autostof onthult dat chemische zware metalen en elementen, die worden gebruikt voor weersverandering, uit de lucht vallen! Wat is het dan wel volgens deze volgers?

Lees de berichten hieronder >>

Bron: omroepwest, X (twitter)

Meer over: