Ga naar de inhoud

Pasen 2024: 7x de nieuwste decoratietrends

Update:
Pasen paasdecoratie

Het voorjaar kondigt het eerste lentefeest aan: Pasen. Een gelegenheid om samen te komen met dierbaren en te genieten van een feestelijke paasbrunch of -ontbijt. Maak dit jaar je paastafel extra speciaal met de nieuwste decoratietrends. Ontdek de trends die dit jaar zorgen voor een eigentijdse en sfeervolle Pasen.

Wanneer is het Pasen?

Dit jaar valt Pasen op zondag 31 maart en maandag 1 april. Pasen varieert elk jaar van datum omdat het afhankelijk is van de maanstand. Pasen wordt gevierd op de eerste zondag na de eerste volle maan aan het begin van de lente op 21 maart. Houd er rekening mee dat Pasen niet automatisch in de meivakantie valt.

Waarom bezoeken we op Paaszondag de kerk?

Paaszondag gaan veel mensen naar de kerk om de opstanding van Jezus te vieren. Daarnaast zijn er ook andere traditionele paasvieringen, zoals paaseieren zoeken, het versieren van eieren en het eten van paasbrood en chocolade-eieren.

De vrijdag voor Pasen is het Goede Vrijdag genoemd. Op deze dag wordt door de Christenen herdacht dat Jezus werd gekruisigd en stierf aan het kruis.

Pasen decoratietrends, een hapje en drankje

Na elke viering is het leuk om na afloop met elkaar een hapje te eten, bij te kletsen en dat doen we dit jaar het liefst met de mooiste trendkleuren voor Pasen, met bijzondere paastakken en de nieuwste paasdecoraties. Lees verder!

Hoe gaat het paasverhaal van Jezus?

Wat vieren we met Pasen? Bekijk de video hieronder en lees verder >>

Wat eten we tijdens Pasen?

Natuurlijk is er nog een belangrijk onderdeel van Pasen: het lekkere eten. Wat zet je dit jaar op tafel? Net als tijdens andere jaren is de paasbrunch hét eetmoment van de dag. Denk daarbij aan het proberen van deze lekkere bakrecepten. Bak ook een lekkere taart voor in de middag en serveer een uitgebreid diner. Wat er dan zeker niet op tafel mag ontbreken is een lekkere aspergesoep, breekbrood in de vorm van een paashaas, pasteitjes, een frisse quiche, salade of een gerecht met zalm. Of wat dacht je van een kaasfondue?

7x Pasen decoratietrends

1. Vintage Servies

Creëer een unieke tafel door te spelen met verschillende borden, kommen en glazen. Vintage glaswerk uit de jaren ‘70, vooral met fruitmotieven zoals citroenen, geeft een nostalgisch tintje.

2. Bloemen met betekenis

Kies bloemen die gekoppeld zijn aan speciale herinneringen. Experimenteer met favoriete kleuren en leg bloemen op servetten, gebruik eetbare bloemetjes, of leg kleurrijke (eigengemaakte) bloemenkransen neer.

3. Maak het persoonlijk

Geef een persoonlijke draai aan de tafel door eigen paasdecoraties te maken of die van gasten te gebruiken. Laat gasten bijdragen door hun favoriete eierdopjes of paasmokken mee te nemen.

4. Heerlijke paasdecoratie om op te eten

Versier de tafel met paaseitjes in verschillende kleuren voor een feestelijke sfeer. Gebruik daarbij unieke decoratieve items zoals opwindbare kuikens en haarbanden met gekke paashaas-oren. Smakelijk en een beetje gek!

5. Felle kleur- en printcombinaties

Durf te combineren met felle kleuren en prints. Mix magenta kleurige servetten met gouden details, gebruik prints zoals bloemen, dieren, en Chinese prints voor een speels effect. Porseleinen servies, textiel met bloemenprints, kandelaars, en gebloemde eieren passen perfect binnen deze trend.

6. Gebruik subtiele kleuren en kleurcombinaties

Mag het van jou wel wat minder kleurig? Goed nieuws, ook de pasteltinten zijn dit jaar weer niet weg te denken. Tuincentra en online winkels bieden een uitgebreid assortiment om jouw huis te decoreren. Lichte tinten en basisvormen brengen de lente in huis. Kies voor romantisch servies met bloemprints in lichtroze, lichtgroen, knalroze, lichtblauw, en lila.

7. Natuurlijk met goud

Versterk de connectie met de natuur door paasdecoraties modern en natuurlijk te houden. Kies voor natuurlijke aardekleuren zoals bruin, beige en goud. Voeg veertjes, linnen tafellopers, papieren hangers en goud bestek toe aan je paastafel. Zo breng je het buitenleven naar binnen.

Pasen decoratietrends zelf maken

Vogeltjes van wol maken, bekijk de instructievideo hieronder >>

Fijne Pasen!

Meer over: