Ga naar de inhoud

Opgebiecht: niemand weet dat ik een betaalde ‘tafeldame’ ben

Update:
tafeldame

Stap binnen in een wereld van mysterie en dubbele identiteiten, waar glamour en discretie samenkomen in een bijzondere bijbaan. Dit is het verhaal van Erica*, een vrouw van 63 die al jarenlang een geheim met zich meedraagt. Ze biecht (anoniem) bij Startpagina.nl haar geheim op.

In Opgebiecht vertellen lezers anoniem een gebeurtenis of geheim dat ze niet eerder met de buitenwereld wilden delen.

Terwijl velen in haar leeftijdsgroep genieten van hun pensioen, betreedt Erica nog altijd een andere dimensie zodra de zon ondergaat. Ga mee op reis in het verhaal van een betaalde ’tafeldame’, een rol die slechts weinigen kennen maar die een wereld van intrige en geheimen onthult.

Een diepe onthulling: een andere Erica

Ik ben Erica, een naam die slechts een handvol mensen kent in mijn kleine wereld van geheimen en fluisteringen. Ik ben 63 jaar oud, maar mijn leeftijd doet er eigenlijk niet toe in mijn bijzondere bijbaan. Waar anderen met mijn leeftijd (bijna) met pensioen zouden zijn gegaan, draag ik nog altijd een zorgvuldig gecreëerde façade.

De plotselinge ontdekking

Het begon allemaal zo’n 10 jaar geleden. Een vriendin, die mijn duistere talenten ontdekte, sleepte me mee naar een chique bijeenkomst. Ik werd omgetoverd tot een totaal ander mens. Opeens was ik niet meer Erica, maar een elegante, mysterieuze verschijning die iedereen intrigeerde. Ik had een andere naam, een ander verhaal en vooral, een ander doel.

Ik ontdekte dat ik het ‘spelen’ met mannen leuk vond. Begrijp me niet verkeerd, het gaat vooral om ‘het spel’. Luisteren, interesse opwekken, ze aandacht geven en laten snakken naar adem. Mannen vinden het geweldig!

Veel van de mannen hebben mij nog tal van keren gevraagd voor een herhalingsdate en ik heb inmiddels een aardig netwerk opgebouwd.

Wat is een betaalde tafeldame?

Ik ben een betaalde ’tafeldame’. Het is een wereld die ik binnengleed zonder te weten waar ik precies terechtkwam. Mijn rol is simpel: ik ben een metgezel, een charmante conversationalist die de avond verlevendigt. Ik ben aanwezig bij diners, recepties, en zelfs soms bij zakelijke bijeenkomsten. Mijn favoriete uitstapjes? Gezellig samen eten. Mannen leggen hier zo 1000 euro voor neer.

Er zijn mannen die bewust vrijgezel zijn, maar niet alleen naar een bruiloft of feestje toe willen. Ik vergezel ze dan graag en we hebben een hele leuke avond.

Verschillende cliënten

Mijn cliënten, zoals ik ze noem, zijn een bonte mix van individuen. Ondernemers, politici, zakenlui – mensen die de schijnwerpers verlangen maar ook behoefte hebben aan discretie. Sommigen hebben partners die hen niet kunnen vergezellen, anderen willen simpelweg indruk maken op hun gezelschap van de avond. Laatst moest ik een keer mee naar een supermarkt. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Mijn grote geheim

Mijn ware identiteit is mijn grootste geheim. Slechts een select aantal mensen kent mijn ‘professionele’ leven. Het is een wereld die ik zorgvuldig scheid van mijn privéleven. Mijn vrienden kennen me als Erica, maar kennen mijn nachtelijke escapades niet. Het is een bestaan van dubbelzinnigheid, waar ik geniet van de glamour en het financiële voordeel, maar tegelijkertijd weet dat dit niet mijn echte wereld is. Het voelt dubbel, maar oh zo goed.

Een ontsnapping aan de sleur van mijn dagelijkse leven

Mijn leven als betaalde ’tafeldame’ is als een goed bewaard geheim in een boek vol met blanco pagina’s. Ik stap erin, vul de ruimtes met verhalen, met glimlachen en met een vleugje mysterie, maar ik ben er slechts een tijdelijke penseelstreek in een groot kunstwerk van andermans leven. En in de ochtend, wanneer de zon opkomt, ben ik weer gewoon Erica, met mijn eigen verhalen en mijn eigen leven dat wacht.

Herkend worden

Om te zorgen dat ik niet herkend word, ga ik ver weg van mijn woonplaats. Opdrachten in een straal van 100 km accepteer ik niet. Als ik ver moet reizen knoop ik er vaak een luxe overnachting aan vast.

Er is een keer een moment geweest dat ik een cliënt, samen met zijn vrouw, tegenkwam op de parkeerplaats van een woonboulevard. Het voordeel was dat óók hij niet herkend wilde worden. Ik kon daardoor vriendelijk groeten en onbezorgd doorlopen.

Wanneer ik hiermee ga stoppen? Voorlopig niet!

*Erica haar echte naam is bekend bij de redactie. Heb jij ook een verhaal voor in onze rubriek ‘Opgebiecht’? Mail dan naar https://www.startpagina.nl/klantenservice.

Meer over: