Ga naar de inhoud

Opgebiecht: ‘Ik ben verslaafd aan affaires’

Update:
Opgebiecht verslaafd aan affaires

Ik ben Lisa, een succesvolle zakenvrouw van 35 jaar oud. Ik ben getrouwd met Tom, mijn middelbare schoolliefde, en samen hebben we 2 prachtige kinderen. Ik ben ‘verslaafd aan affaires’ en kan er niet mee stoppen.

Op het eerste gezicht lijkt ons leven perfect: we wonen in een groot huis, hebben financiële stabiliteit en onze kinderen doen het goed op school. Maar achter gesloten deuren draag ik een geheim met me mee dat ik angstvallig verborgen houd.

‘Verslaafd aan affaires’, hoe het begon en hoe het nu gaat. Lisa (35) biecht het aan ons op:

Het begon onschuldig

Ik ben verslaafd aan het hebben van affaires. Het begon ongeveer 2 jaar geleden tijdens een zakenreis waar ik een flirt begon met een collega. Wat aanvankelijk onschuldig leek, groeide al snel uit tot een volwaardige affaire. Ik genoot van de spanning, de aandacht en het gevoel van opwinding dat ik miste in mijn dagelijkse leven met Tom. 

Het congres waar ik voor mijn werk naartoe moest was zo ineens veel minder saai. Ik kick ook echt op de spanning om mannen te shockeren met mijn opmerkingen. De reacties die winden mij op. Ik vertel dan bijvoorbeeld uit het niets dat ik geen ondergoed draag aan mijn collega. En ik flirt er ook altijd gewoon op los met jan en alleman. Ik geniet van de aandacht.

Ook volslagen onbekenden

Sinds die eerste affaire ben ik meerdere keren vreemdgegaan. Ik heb verschillende affaires gehad met zowel collega’s als vreemden die ik via datingsites ontmoette. Elke keer als de affaire eindigde, beloofde ik mezelf dat het de laatste keer zou zijn. Ik voelde me schuldig tegenover Tom en mijn kinderen, maar de drang om de spanning en opwinding opnieuw te ervaren was steeds sterker dan mijn schuldgevoelens.

Ik kan niet normaal ergens alleen heen gaan

Alleen het zoeken naar mogelijke (verboden) avonturen is een verslaving op zich. Ik heb alle apps op mijn smartphone geïnstalleerd en ook op mijn tablet. Ik maak regelmatig pikante selfies met verschillende kleding en lingerie.

Of ik neem een video op van mezelf waarbij ik steeds een beetje kleding uitdoe of mezelf betast. Deze foto´s en video´s stuur ik dan via social media of op de apps naar onbekenden. Ik stuur het vooral naar super knappe mannen die op het 1e gezicht onbereikbaar lijken. Vaak zijn ze ook 10 jaar jonger dan ik. Ik krijg bijna altijd wel antwoord en dat is dan een overwinning.

‘Verslaafd aan affaires’, redenen en gevolgen

Verslaafd aan affaires

Ik doe het puur voor de opwinding en seks

Het is niet zo dat ik van relatie wil wisselen. Ik wordt echt gewoon opgewonden van plaatjes kijken van mogelijke “avontuurtjes” zoals ik ze noem. Ik vraag ook aan mannen of ze mij korte video´s sturen, ik laat ze opdrachten doen en probeer af te spreken op allerlei plekken. Een van de laatste keren heb ik afgesproken bij de supermarkt en toen heb ik gezegd dat hij me moest volgen naar de auto en daar hebben we heerlijke seks gehad. 

Voor mijn Tom en het huishouden doen en voor de kinderen zorgen is zo´n ontzettende zorg. Het zuigt alle energie uit mij. Iedereen lijkt het normaal te vinden dat ik kook, opruim, boodschappen en de was doe. Terwijl ik ook nog eens een drukke baan heb en het geld verdien. Het maakt me dat ik me geen sexy vrouw voel. Zo heb ik ook echt geen zin in intimiteit met mijn man.

Mijn man heeft me ook betrapt en geconfronteerd

Mijn verslaving aan affaires heeft een zware tol geëist van mijn huwelijk. Tom begon vermoedens te krijgen en confronteerde me meerdere keren met mijn gedrag. Elke keer verontschuldigde ik me en beloofde ik beterschap, maar mijn gedrag veranderde niet. De afstand tussen ons groeide, en Tom voelde zich steeds meer buitengesloten en bedrogen.

Het is dat hij zo lief is en mijn slechte jeugd begrijpt. Ik ben weleens in therapie geweest en op gesprek bij een relatietherapeut.  Toch verval ik in oude patronen en blijf ik last houden van mijn angsten.

Steeds meer leugens

Na verloop van tijd begon ik ook de gevolgen van mijn verslaving op andere gebieden van mijn leven te voelen. Mijn werk begon eronder te lijden omdat ik meer tijd en energie besteedde aan het onderhouden van mijn affaires dan aan mijn professionele verantwoordelijkheden.

Ik begon ook problemen te ervaren in mijn sociale kring, omdat ik steeds vaker leugens moest verzinnen om mijn gedrag te verbergen. Een aantal vriendinnen willen ook niet meer als “smoes” gebruikt worden of alibi. 

‘Verslaafd aan affaires’, hoe stop ik ermee?

Mijn verslaving aan affaires heeft mijn leven overgenomen en heeft geleid tot een vicieuze cirkel van leugens, bedrog en schuldgevoelens. Ondanks de schade die het heeft toegebracht aan mijn huwelijk, mijn carrière en mijn sociale leven, vind ik het moeilijk om te stoppen met mijn destructieve gedrag. Ik heb professionele hulp nodig om mijn verslaving te overwinnen en de schade te herstellen die ik heb aangericht in mijn leven en dat van mijn familie.

*namen en foto zijn gefingeerd

Heb jij ook een geheim waar je niemand over durft te vertellen, en wil je dat opbiechten? Mail dan naar onze redactie en wij delen je verhaal (anoniem).

Meer over: