Ga naar de inhoud

Opgebiecht: Mijn vrouw valt niet op mannen, toch blijven we bij elkaar

Update:
Opgebiecht: Mijn vrouw valt niet op mannen, toch blijven we bij elkaar. Het doet ons beiden pijn

Martijn (53) vertelt zijn verhaal aan ons. In het schilderachtige dorpje Oisterwijk, waar de klokken van de kerk regelmatig luiden en het geloof diep geworteld is in de gemeenschap, leef ik met een geheim dat ons beiden pijn doet. Mijn vrouw valt niet op mannen, toch blijven we bij elkaar.

Mijn geliefde Elise (48) en ik hebben een leven opgebouwd dat voor velen als perfect wordt beschouwd, Maar achter onze glimlach schuilt een stille worsteling die weinigen kennen.

Een vermoeden dat groeit

Ik heb altijd het gevoel gehad dat Elise me iets belangrijks onthield. Onze dagen waren gevuld met liefde en routine. Er waren momenten dat ik haar zag worstelen, waarop ik voelde dat ze iets voor me verborg. In een dorp waar iedereen elkaar kent en waar het geloof een belangrijke rol speelt, was het niet eenvoudig om mijn gevoelens en vermoedens te delen.

Ze was altijd een raadsel voor me geweest, een prachtig mysterie dat ik nooit helemaal kon doorgronden. Ik hield van haar met heel mijn hart, maar er waren momenten, kleine momenten, waarin ik voelde dat ze iets voor me verborg. We zijn al sinds onze jeugd, ongeveer sinds dat we 16 waren, bij elkaar. Ik was direct verliefd op Elise. 

Elise wist het al langer

Elise wist al van jongs af aan dat ze niet op mannen viel. Terwijl haar vriendinnen posters van popsterren op hun slaapkamermuren hingen en verliefd werden op jongens van school, voelde Elise zich aangetrokken tot vrouwen. In een tijd en plaats waar acceptatie en begrip schaars waren, had ze ervoor gekozen om haar gevoelens te onderdrukken en het traditionele pad van het huwelijk en gezin te volgen.

Mijn vrouw valt niet op mannen

Haar dagen waren gevuld met routine: het ontbijt voorbereiden voor het gezin, de kinderen naar school brengen, boodschappen doen, het huishouden runnen. Maar ’s nachts, wanneer de wereld stil was en ze alleen in bed lag naast Martijn, dwaalden haar gedachten af naar de vrouwen die ze had ontmoet, de zachte blikken en warme glimlachen die haar hart sneller deden kloppen.

Het was een eenzaam bestaan, omringd door liefde en zorg maar toch zo ver van haar ware zelf. Elise hield uiteraard van Martijn, op haar eigen manier, en ze wist dat hij van haar hield. Maar ze miste iets, een verbinding, een passie die ze nooit had gekend maar altijd had gewild.

Een onthulling na een bijeenkomst

Ongeveer 5 jaar geleden kwam Elise thuis na een bijeenkomst voor LGBTQ+ mensen en vertelde ze me over haar ervaringen. Terwijl ze sprak, voelde ik geen schok of verrassing, maar eerder een diepe erkenning van iets dat ik altijd al had gevoeld. Het was alsof de puzzelstukjes op hun plaats vielen, alsof het geheim dat ze met zich meedroeg eindelijk een naam had gekregen. 

Vanwege onze 2 kinderen, familie en vrienden besloten we om “gewoon” bij elkaar te blijven

Ondanks onze pijnlijke ontdekkingen hebben Elise en ik ervoor gekozen om samen te blijven, en dit besluit is niet alleen gebaseerd op liefde, maar ook op praktische overwegingen en diepe verbintenissen.

Onze 2 kinderen zijn het middelpunt van ons leven. We hebben samen een gezin gesticht, hen liefde, zorg en stabiliteit gegeven. De gedachte aan de impact van een scheiding op hen heeft ons beiden geraakt. We willen dat ze opgroeien in een gezin waar liefde, begrip en respect centraal staan, ongeacht de complexiteit van onze relatie. 

De verantwoordelijkheid van ons huis en hypotheek

We hebben samen een thuis opgebouwd, een huis waarin we onze kinderen hebben zien opgroeien, een plek vol herinneringen. De gedachte aan het verdelen van ons bezit, het regelen van een hypotheek en het opnieuw beginnen in aparte woningen heeft ons beiden ontmoedigd. Het huis is meer dan stenen en muren; het is een symbool van ons leven samen, van de jaren van liefde, respect, strijd en groei.

De angst voor gezichtsverlies

In een hechte gemeenschap als Oisterwijk is het gezichtsverlies een reële zorg. We kennen iedereen, iedereen kent ons. De gedachte aan het oordeel, de roddels en de veranderingen in onze sociale kringen heeft ons beiden terughoudend gemaakt. We willen niet dat onze persoonlijke worstelingen openbaar worden, we willen onze privacy behouden, ons gezin beschermen tegen ongewenste nieuwsgierigheid en veroordeling.

Aangepaste intimiteit

Na onze openhartige gesprekken hebben we erkend dat onze fysieke intimiteit anders is dan traditioneel wordt verwacht in een huwelijk. We hebben samen besloten om een aanpak te vinden die voor ons beiden werkt, waarbij we rekening houden met Elise’s gevoelens en grenzen. Deze aangepaste afspraken stellen ons in staat om verbonden te blijven op een manier die voor ons beiden comfortabel en bevredigend is, terwijl we respectvol omgaan met Elise’s seksuele geaardheid.

Slapen met begrip

Ook in ons slaappatroon hebben we aanpassingen gemaakt om tegemoet te komen aan Elise’s behoeften en comfort. We hebben besloten om aparte slaapruimtes te gebruiken wanneer Elise dat nodig heeft, om haar de ruimte en privacy te geven die ze soms verlangt. Deze afspraken stellen ons in staat om elkaar liefdevol en begripvol te steunen, terwijl we onze individuele behoeften en grenzen respecteren.

Stille verlangens buiten het dorp

Wanneer we seksuele behoeftes hebben die we niet samen kunnen vervullen, kiezen we ervoor om deze in het geheim buiten het dorp te zoeken. Dit biedt ons de ruimte en privacy om onze persoonlijke verlangens te verkennen en te bevredigen, terwijl we onze relatie in Oisterwijk behouden.

Het is een delicate balans, een geheim dat we delen, een afspraak die we respecteren om de complexiteit van onze relatie te navigeren. Ik bezoek bijvoorbeeld 1 keer per maand een dame die seks met mij heeft tegen betaling. Elise doet hetzelfde via een adres in Amsterdam, hier laat ze een vrouw haar bevredigen, ook tegen betaling.

Stil verlangen naar echte liefde

We weten niet hoe lang we op deze manier kunnen doorgaan, hoe lang we onze geheimen kunnen bewaren en onze behoeften buiten het dorp kunnen vervullen. Diep van binnen blijft er een stil verlangen, een hoop dat we ooit echte liefde kunnen vinden, een liefde die alle geheimen, aanpassingen en compromissen overbodig maakt.

*Namen zijn in verband met privacy gefingeerd. 

Heb jij ook een geheim waar je niemand over durft te vertellen, en wil je dat opbiechten? Mail dan naar onze redactie en wij delen je verhaal (anoniem)


Gevolgen voor Christen en homo

Bekijk de video hieronder >>

Meer over: