Ga naar de inhoud

Opgebiecht: Maarten is gelukkig getrouwd maar heeft regelmatig betaalde seks

Update:

Maarten* (52) is al 32 jaar heel gelukkig met zijn vrouw Irina* (50) en hun 2 kinderen. Toch is er een ding dat hij nooit heeft kunnen opgeven: af en toe een uitstapje buiten de deur maken met betaalde seks.

“Ik zie het als iets dat compleet losstaat van mijn huwelijk en gezin.”

Gelukkig huwelijk

Maarten en Irina ontmoetten elkaar op een feestje van een gezamenlijke vriend toen Maarten 20 was, en Irina 18. Ze vonden elkaar meteen leuk en gingen daten. “Vanaf het moment dat we samen waren ging het eigenlijk heel goed. Alles ging volgens het boekje: na 2 jaar gingen we samenwonen en na 5 jaar trouwden we. Toen was ook onze eerste zoon al onderweg.” Inmiddels zijn hun zoons van 27 en 24 het huis uit. “Nog steeds ben ik heel gelukkig met Irina. Natuurlijk waren er periodes dat het minder ging, zoals in ieder huwelijk, maar ik weet nog steeds zeker dat zij de vrouw voor mij is.” Toch weerhoudt dat Maarten er niet van om af en toe bij een sekswerker aan te kloppen.

Opwindend idee

“Mijn eerste bezoek was toen ik 16 was, met vrienden in Amsterdam. Toen vonden we dat allemaal heel stoer, terwijl we het natuurlijk stiekem in onze broek deden. Die kleine jongetjes met volwassen vrouwen, dat was drama. Ik was zo zenuwachtig dat ik hem niet eens omhoog kreeg. Dat was een duur grapje.” Toch is dat bezoek in Maartens hoofd blijven hangen. “Het idee vond ik nog steeds extreem opwindend. Seks zonder enkele verplichtingen of verwachtingen.”

Overgehaald

Toen Maarten een paar jaar later – inmiddels was hij al samen met Irina – voor zijn baan als consultant naar het buitenland moest, bleek dat het niet ongewoon was om op zakelijke reizen een uitstapje naar een sekswerker te maken. “Na een diner met aardig wat drank begonnen collega’s bij me te polsen hoe ik daarover dacht. Ik was nog jong, ik denk dat ze me niet wilde afschrikken. Maar eigenlijk was ik meteen heel geïnteresseerd.” Het was die avond dat Maarten zich – zonder al te veel moeite – liet overhalen om een sekswerker te bezoeken. “Ik weet het nog goed, haar naam was Mikayla. Hoewel de seks natuurlijk niet enorm uitgebreid of passievol was, vond ik het toch heerlijk. Even alles loslaten, alle aandacht op jou gericht hebben.”

Staat los van huwelijk

Vanaf dat moment werd het een gewoonte voor Maarten om regelmatig voor seks te betalen. “Ik ben voor werk nog steeds veel op reis en die momenten voelen ook echt van ‘mij’. Het staat voor mij compleet los van mijn huwelijk of gezin. Ik heb me dan ook nooit schuldig gevoeld dat ik af en toe betaal voor seks. Het zegt niets over mijn liefde voor Irina.” Want de seks met Irina, die is ook gewoon goed. Wat zij ervan zou vinden als ze het zou weten, durft Maarten niet te zeggen. “Ik denk wel dat het haar verdriet zou doen, maar misschien zou ze het ook begrijpen. Ze weet dat ik seksueel graag experimenteer en dit is daar voor mij gewoon een onderdeel van.”

Of en wanneer Maarten ooit gaat stoppen met voor seks betalen, weet hij niet. “Waarschijnlijk wanneer ik met pensioen ga en niet meer op reis hoef. Dan is dat hoofdstuk van mijn leven afgesloten. En het is niet zo alsof ik niet zonder kan. Ik ga nu ook niet heel regelmatig. Soms 2, 3 keer per jaar, en soms 2 jaar niet. Maar het idee dat het kan, is voor mij al genoeg.”

*Namen zijn in verband met privacy gefingeerd. 

Heb jij ook een geheim waar je niemand over durft te vertellen, en wil je dat opbiechten? Mail dan naar onze redactie en wij delen je verhaal (anoniem)

Meer over: