Ga naar de inhoud

Opgebiecht: “Ik heb een geheime affaire met een collega en wil niet stoppen.”

Update:
Opgebiecht affaire met collega

Het romantische leven van Sandra (57) is altijd al een avontuur geweest. Ze dacht eerder dat langdurige relaties niet aan haar besteed waren, maar toen Theo in haar leven verscheen, veranderde alles.

Ze was dolgelukkig, maar toch kreeg ze een affaire met een jongere collega. “Als niemand in de buurt was, raakten we elkaar zoveel mogelijk aan en spraken onze ogen boekdelen. We kunnen geen genoeg van elkaar krijgen.”

Voor het eerst een fijne, stabiele relatie

“Mijn band met Theo was vanaf het begin al goed. Ik heb geen seconde aan hem getwijfeld. Dit was dé man. We hadden net een paar maanden een relatie, toen hij besloot om bij mij in te trekken. Het ging best snel en het samenwonen was daarom ook echt even wennen. Maar het gaf mij rust. We zaten ’s avonds vaak achter de televisie of deden spelletjes. Het voelde zo vertrouwd en goed. Af en toe gingen we op stap, maar niet te gek. Al dat gekke gedoe, maakte je ons niet blij mee.

Theo en ik hadden geen kinderwens. Hij was een echte carrière-tijger, en ik had er simpelweg echt geen behoefte aan. Door onze onregelmatige werktijden zagen we elkaar soms een paar avonden niet, maar dat was geen probleem. We genoten van tijd samen en leuke dates op andere dagen. Ik weet dat het nu heel gek klinkt, maar het was echt een perfecte relatie. We waren dolgelukkig.

Maar mijn college Tim gooide roet in het eten

Op de afdeling waar ik werk, ontstond een hechte band met collega Tim. Hij was een paar jaar jonger dan ik. Het leek of hij perfect leven met zijn vrouw en kinderen had. Maar achter gesloten deuren worstelde hij met de dagelijkse sleur en kon hij moeilijk communiceren met zijn vrouw. Onze gesprekken begonnen oppervlakkig, maar al snel werden ze diepgaander. We deelden niet alleen flauwe grappen, maar ook onze persoonlijke problemen en relatieperikelen.

Een flirtende dynamiek ontstond, begin affaire

We raakten steeds meer aan de praat. Tims zijn gezinsleven was lang niet zo rooskleurig als het leek. Mijn knappe collega voelde zich helaas gevangen in de dagelijkse sleur. Hij deed namelijk elke dag hetzelfde. Maar daarover praten, was geen optie. Tim kon zijn gevoelens niet goed uiten tegenover zijn vrouw. Onze gesprekken werden steeds intiemer, en ik begon uit te kijken naar onze volgende diensten. Er ontstonden flirterige opmerkingen. Hoe mooi ik eruit zag, en wat hij zou doen als hij geen relatie had. Hij kon zich blijkbaar emotioneel wél goed uiten naar mij.

Deze schijnbaar onschuldige flirtatie gaf me een gevoel van opwinding. Toch ik wist dat het slechts een spel was. Op de werkvloer werden we door anderen al snel ‘het dynamische duo’ genoemd. Na een paar maanden begonnen we ook buiten werktijd elkaar berichtjes te sturen. Wat begon als luchtige grapjes, transformeerde al snel in expliciete, seksueel getinte conversaties. Op een avond appte Tim dat hij zich afvroeg hoe het zou zijn om met mij te vrijen. De toon was gezet.

De spanning bereikte een hoogtepunt affaire

De berichtjes werden gedurfder. We beschreven in detail wat we met elkaar wilden doen in de slaapkamer. We moesten voorzichtig zijn, want ik had een relatie en daarnaast waren relaties tussen collega’s ten strengste verboden. De spanning liep uiteindelijk zo hoog op dat ik Tim op een avond uitnodigde bij mij thuis, terwijl Theo met vrienden een weekend weg was. Hij kwam langs, en binnen de kortste keren waren we verwikkeld in een gepassioneerde ontmoeting. De vrijpartij zelf was kort maar intens, hoewel het gevoel van ongemak achteraf overheerste.

Maar in plaats van de affaire te beëindigen, bleven we berichtjes uitwisselen en in het geheim afspreken. Mijn twijfels over mijn eigen relatie groeiden, en ik overwoog serieus om met Tim door te gaan. Totdat Tim op een dag aankondigde dat zijn vrouw weer zwanger was, dit keer midden in een drukke werkomgeving. Ik stond perplex. Hadden ze niet de slechte relatie waar hij eerder over sprak? Ik wist niet hoe ik moest reageren en liep weg.

De affaire is een groot geheim voor mijn man

Het masker viel af. Tim volgde me en probeerde het uit te leggen. Plotseling deed hij luchtig over onze affaire. Alsof het niets was, alsof het slechts een spel was. Ik voelde me bedrogen, maar mijn teleurstelling richtte zich ook op mezelf.

Ik had mijn relatie verwaarloosd, en daar heb ik spijt van. Ik koos ervoor om Theo niets te vertellen over mijn escapades. Hoewel ik een enorm schuldgevoel heb, weet ik dat mijn relatie voorgoed verpest zou zijn als ik het zou opbiechten.

Theo en ik deden weer vaker dingen samen, en ik probeerde echt meer tijd in onze relatie te steken. Tim zag ik nog op de werkvloer; zijn vrouw is bijna uitgerekend. Hij probeert af en toe nog toenadering te zoeken, maar ik ben er klaar mee. Ik heb te lang met een leugen geleefd.

Onverwachte wending

Althans, dat dacht ik een paar weken. Net toen ik dacht dat de storm van mijn geheime affaire met Tim was gaan liggen, kwam er een onverwachte wending. Het was alsof het universum besloot een extra dosis drama toe te voegen aan mijn leven. Een paar weken na het nieuws van Tims aanstaande vaderschap, kruisten onze paden opnieuw. Op een avond, na een lange werkdag, merkte ik hem op in de gangen van de instelling. De blikken die we uitwisselden, spraken boekdelen. De passie die we dachten te hebben afgesloten, brandde weer fel.

Affaire terug van weggeweest

Het begon met onschuldige glimlachen en korte, gestolen momenten in de gangen. De spanning die ooit hoog oplaaide, was terug, als een smeulend vuur dat wachtte om opnieuw ontstoken te worden. Tim begon weer met provocerende opmerkingen en suggestieve blikken, en ik voelde mezelf opnieuw toegeven aan de verleiding. De grens tussen wat juist was en wat verkeerd was, vervaagde opnieuw.

In een wereld vol geheimen en verboden verlangens, bevind ik me nu op een kruispunt. Moet ik mijn relatie met Theo opgeven en opnieuw toegeven aan de aantrekkingskracht van Tim? Of moet ik standvastig blijven en vechten voor de stabiliteit die ik met Theo heb opgebouwd? De afgrond van verleiding lacht me toe, en ik sta voor de moeilijke taak om mijn weg te vinden in deze doolhof van emoties. De dans van verboden liefde gaat door, en ik weet niet waar de melodie ons naartoe zal leiden.

*namen en foto zijn gefingeerd

Heb jij ook een geheim waar je niemand over durft te vertellen, en wil je dat opbiechten? Mail dan naar onze redactie en wij delen je verhaal (anoniem).

Meer over: