Ga naar de inhoud

Ontslagen Sven Mislintat: Ik heb te weinig tijd gekregen bij Ajax

Update:
Ajax

Sven Mislintat, de Ajax-directeur die vorig jaar de laan werd uit gestuurd, blikt in een gesprek met Sky Sport Deutschland terug op zijn Ajax periode. Hij vindt dat hij te weinig tijd heeft gekregen in Amsterdam.

Mislintat in het Sky-interview: “Mijn werk voelde als onvoltooid. Het ontslag deed ook wel een beetje pijn.”

“Ongelofelijk dat hij dat durft te zeggen”, reageert Valentijn Driessen chef voetbal van De Telegraaf. “Als hij langer was gebleven, was Ajax failliet geweest.”

Mislintat haalde voor miljoenen nieuwe spelers

Mislintat tekende vorig jaar een contract tot en met de zomer van 2026 bij Ajax. Hij trok miljoenen uit voor 12 nieuwe spelers. De aanwinsten brachten niet wat Ajax verwachtte. Niet lang na de start van het nieuwe seizoen zwierf Ajax rond in de onderste regionen van de eredivisie.

Mislintat reageert voor het eerst op ontslag bij Ajax

Tekst gaat onder het bericht verder >>

De NOS publiceerde over mogelijke belangenverstrengeling bij de door Mislintat uitgevoerde spelersaankopen.

Tekst gaat onder het bericht verder >>

Aanstelling van Steijn een foute keuze

Na Mislintat moest uiteindelijk ook trainer Maurice Steijn vertrekken. Mislintat zegt dat de aanstelling van Steijn een foute keuze was. “Ik ben medeverantwoordelijk geweest voor het aantrekken van de trainer. Die schuld neem ik op me. Daar heb ik lering uit getrokken.”

Tekst gaat onder video verder >>>

In alle opzichten gefaald

Mislintat heeft het gevoel dat hij niet heb kunnen laten zien wat mogelijk was met het door hem samengestelde team. “Maar ik vind het wel mooi voor de spelers en de club dat het na de trainerswissel beter is gaan draaien. Dat zet mij ook in een wat beter daglicht.”, zegt de Duitser.

“Ongekend dat hij dat lef heeft terwijl hij zelf in alle opzichten gefaald heeft bij Ajax”, zegt Driessen. “Er is nog een onderzoek naar alle dingen die het daglicht niet kunnen verdragen.”

Een rare gewaarwording

Ajax is voor Mislintat verleden tijd. “Al blijft het een rare gewaarwording om na 5 maanden alweer te moeten vertrekken. Nu in alle rust kijken wat de toekomst brengt.”

Bronnen: Soccernews, Ajaxfanatics
Foto: Joelin Radkov (by Canva)

Meer over: