Ga naar de inhoud

Ajax-trainer Steijn stuurt voetbalanalist Van Hooijdonk advocaat op zijn dak

Update:
Steijn stuurt advocaat

Voetbalcommentator Pierre van Hooijdonk heeft zich de woede van Ajax-trainer Maurice Steijn op de hals gehaald. In Studio Voetbal zei Van Hooijdonk zondag dat Steijn zich als trainer van NAC heeft ingelaten met ‘duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers.’

Steijn eist nu via zijn advocaat dat hij de aantijging terugneemt anders stapt hij naar de rechter.

Tekst gaat onder de video verder >>

‘Een luie trainer’

Van Hooijdonk betitelde Steijn in het sportprogramma ook als ‘een luie trainer’, die ‘spelers 3 tot 4 dagen vrij gaf.’  Steijn was in het seizoen 2020/2021 trainer van NAC. Hij stapte op omdat hij en zijn gezin zich bedreigd voelden.

Uitlatingen onterecht en schadelijk

Van Hooijdonk is sinds 2022 lid van de Raad van Commissarissen (RvC) bij NAC. Hij houdt zich bezig met technische zaken. Toen Steijn trainer was van NAC had Van Hooijdonk geen officiële functie bij de club. Toenmalig RvC-voorzitter van NAC Edwin van Baal heeft in een brief aan Ajax afstand genomen van de ‘insinuaties en aantijgingen’ aan het adres van Steijn. “Wij herkennen de uitlatingen van Pierre verre van en distantiëren ons daar dan ook van”, schrijft Van Baal in de brief. “Deze zijn onterecht schadelijk.”

Het regent op social media reacties op het optreden van Van Hooijdonk. Zie hieronder een greep uit de reacties.

Bron: NOS

Meer over: