Ga naar de inhoud

Kate Middleton belt zwager prins Harry in poging familieruzie te herstellen

Update:
Kate belt Harry

Kate Middleton heeft haar zwager prins Harry gebeld in een poging de verstoorde relatie met de Britse koninklijke familie te herstellen, meldt het Britse Closer Weekly.

“Kate heeft contact gehad met Harry om te zeggen dat hij zijn hoofd erbij moet houden en zich niet al te veel zorgen moet maken over de tijdelijke tegenslagen”, beweert een niet nader bekend gemaakte bron. Die beweerde ook dat ondanks de familieruzie de relatie tussen Kate en Harry in tact is gebleven. “Ze heeft medelijden met hem”, aldus de anonieme bron. “Ze vindt het moeilijk te zien hoe hij al zijn tegenslagen moet doorstaan. Het raakt haar diep in het hart.”

Tekst gaat onder de video verder >>

Rechtszaken tegen journalisten

Het is vooral lastig omdat Harry’s rechtszaak tegen de Britse krant Daily Mirror zo dicht bij huis plaatsvindt. Volgens The Post bezocht Harry in juni Londen om te getuigen tegen de uitgever van de Britse tabloid. Het maakt onderdeel uit van zijn kruistocht tegen Mirror- journalisten die jaren geleden zijn telefoon hackten. Vorige maand sleepte de prins News Group Newspapers voor de rechter omdat deze ‘illegale methoden’ gebruikte om informatie over hem te verzamelen. Dit proces staat gepland voor januari.

Harry en zijn aartsvijand broer William

Harry’s relatie met zijn familie is al jaren gespannen. Zijn memoires ‘Spare’ die hij begin dit jaar publiceerde, gooide nog eens olie op het vuur. Daarin noemde hij zijn oudere broer en kroonprins William zijn aartsvijand. Hoewel Kate  met haar telefoontje een poging deed de relatie tussen de broers te herstellen betekent dit volgens de bron van Closer Weekly niet dat de William daar klaar voor is. “Het is een uiterst gevoelige en delicate situatie voor William, die duidelijk heeft gemaakt nog niet met Harry om de tafel te willen voor vredesbesprekingen of welke vorm van open dialoog dan ook.” Kate daarentegen wil de communicatielijnen open houden en de weg effenen voor een langdurige vrede. “Ze wil dat Harry weet dat er mensen zijn die nog steeds om hem geven.”

Bron: New York Post

Meer over: