Ga naar de inhoud

Prins Christian 18 jaar: zo viert de Deense koninklijke familie zijn verjaardag

Update:
Denemarken, Prins Christian

Prins Christian viert zijn achttiende verjaardag op 15 oktober 2023. Wie is deze Prins en hoe viert hij deze bijzondere mijlpaal?

Prins Christian is de volgende in lijn voor de Deense troonopvolging na zijn vader, kroonprins Frederik. Zijn vader is de oudste zoon van koningin Margrethe II en wijlen prins-gemaal Henrik. Terwijl zijn moeder, kroonprinses Mary, geboren is als Mary Elizabeth Donaldson in Australië en lid werd van de Deense koninklijke familie na haar huwelijk met kroonprins Frederik.

Over de Deense Prins Christian

  • Prins Christian Valdemar Henri John werd geboren op 15 oktober 2005 in het Rigshospitalet in Kopenhagen, Denemarken.
  • Hij is de oudste zoon van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, en daarmee is hij de kleinzoon van koningin Margrethe II en prins-gemaal Henrik.
  • Als de oudste zoon van de kroonprins en de kroonprinses is Prins Christian de eerste in lijn voor de Deense troonopvolging na zijn vader.
  • Dit betekent dat hij, wanneer hij oud genoeg is en koningin Margrethe II overlijdt of aftreedt, koning van Denemarken wordt.

Feestelijk Programma

Het Deense Koninklijke Hof heeft een feestelijk programma gemaakt voor deze bijzondere dag:

  1. Om 12.00 uur begint de dag met zijn familie op het balkon van paleis Frederik VIII.
  2. Het galadiner wordt georganiseerd in paleis Christiansborg Castle om 17.00 uur.
  3. Aan het einde van de dag gaat het feest verder met een vergadering van de Raad van State om 21.30 uur, waarbij Christian een plechtige verklaring aflegt. Net als onze kroonprinses Amalia destijds deed toen ze 18 jaar werd. Wat de inhoud van de verklaring precies is, is nog niet bekend. De kans is groot dat er speciale gasten aanwezig zijn.

Christian’s verjaardag wordt een dag vol feestelijkheid, met speciale gebeurtenissen die deze mijlpaal voor de Deense koninklijke familie markeren. Christian zal de dag zeker nooit vergeten!

De tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Gastenlijst

Hoewel er nog geen officiële gastenlijst bekend is, verwachten velen dat zijn peetouders aanwezig zijn. Naast zijn oma en opa, Margrethe II en haar man Henrik, worden ook een aantal andere leden van de Deense koninklijke familie verwacht. Waaronder prins Joachim, prinses Benedikte, prinses Benedikte en prinses Alexia.

Andere gasten zijn vooralsnog onbekend, tot het Deense Koninklijke Hof de definitieve gastenlijst bekend maakt. De Deense regering heeft duidelijk gemaakt dat de verjaardag van Prins Christian alleen een familiebijeenkomst is en geen staatsfunctie.

Nationale gebeurtenis

Tegelijkertijd verwacht men dat de verjaardag van Prins Christian een nationaal tintje krijgt door de tal van prachtige evenementen, die symbool staan ​​voor de Deense cultuur. Met de verjaardag van Prins Christian die al op 18 oktober begint, hopen ze dat er veel belangstelling is voor deze bijzondere dag.

Prins Christian heeft hij al aan tal van evenementen deelgenomen, waaronder de jaarlijkse koninklijke vlootinspectie, de Nationale Dagen en de jaarlijkse verjaardag van de Deense koningin. Hoewel er een uitgebreid programma voor de verjaardag van Prins Christian is samengesteld, verwacht men dat er nog meer verrassingen volgen om de dag meer memorabel te maken.

Koninklijke hoogheid prins Christian

De Deense koninklijke familie laat weten dat het een dag wordt waar iedereen zich op verheugt. Prins Christian viert een mijlpaal die een belangrijke stap is in zijn ontwikkeling als volwaardig lid van de koninklijke familie.

We kijken ook uit naar de verjaardag van Prins Christian om meer te weten te komen over zijn toekomstige plannen en om de Deense koninklijke familie beter te leren kennen.

Meer over: