Ga naar de inhoud

Prinses Amalia wenst iedereen een fijne zomervakantie toe

Update:
Prinses-Amalia-wenst-iedereen-fijne-zomervakantie

De zomervakantie staat voor de deur, een vakantieperiode waar Prinses Amalia reikhalzend naar uitkijkt, zo blijkt op Instagram.

Koning Willem-Alexander (56) en koningin Máxima (52) hebben deze maand in hun Griekse villa genoeg te bespreken met hun 3 dochters. Even op ademkomen van alle activiteiten en vooral van de gebeurtenissen rondom de veiligheid van Prinses Amalia. In de podcast ‘door de ogen van de Koning’ zei de Koning onlangs ‘het is ook wel eens heerlijk om even alleen met je gezin te zijn en geen mensen om je heen te hebben’.

Prinses Amalia tussen de palmbomen

Vorig jaar stond er bij Prinses Amalia een exotische reis op de planning. Ze deed een eilanden-tour samen met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Het gezelschap reisde af naar Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba. In haar tussenjaar reisde ze ook heel wat af. Een verjaardagsfeestje in Noorwegen en ze genoot van een heerlijke vakantie in Griekenland.

Dit jaar is dat anders, niet alleen qua vakanties. Ze moest door de bedreigingen haar studie vanuit Paleis Huis ten Bosch in Den Haag volgen. Geen studentenleven in Amsterdam en beperkte vrijheid. Reizen en uitstapjes waren geen optie voor haar.

Het koningsgezin gaat naar Griekenland

Even bijkomen onder de Griekse zon met haar complete familie om haar heen, is precies wat Prinses Amalia de komende weken nodig heeft. Ze verblijven een paar weken in hun villa in Griekenland. De villa ligt in de buurt van Doroufi en heeft een zwembad, privéhaven en privéstrand.

De villa van koning Willem-Alexander op de Griekse Peloponnesos wordt net een fort. De muren worden verhoogd, camera’s geïnstalleerd en er wordt een steiger aangelegd. De hele mikmak om hun dochter te beveiligen en onbezonnen van hun vakantie te genieten.

Afgelopen week was de jaarlijkse fotosessie met de leden van het Koningshuis, hét startschot voor de zomervakantie.

De vakantiegroet van de prinses

Meer over: