Ga naar de inhoud

De koning blikt in een podcast terug op 10 jaar koningschap

Update:
Podcast met Koning Willem Alexander en radio dj Edwin Evers over 10 jaar koningschap

Luister jij graag podcasts en ben je geïnteresseerd in het koningshuis? Dan hebben we leuk nieuws. Ter gelegenheid van zijn 10 jarig koningschap spreek Koning Willem-Alexander in 10 afleveringen met radio dj Edwin Evers. De eerste 3 afleveringen kun je vandaag al beluisteren.

Podcast: ‘Door de ogen van de Koning’

In de podcast Door de ogen van de Koning blikt Koning Willem-Alexander met Edwin Evers in losse afleveringen terug op een jaar koningschap. Ze beginnen in het jaar 2013 en eindigen bij de afgelopen maanden. Ze kijken in de laatste aflevering ook samen naar de toekomst.

De gesprekken gaan over de werkzaamheden als staatshoofd sinds de koning op 30 april 2013 werd ingehuldigd. De opnames vonden in januari en februari van dit jaar plaats in de werkkamer van de koning op Paleis Huis ten Bosch. De podcast verschijnt vanaf donderdagochtend 6 april tot en met 25 mei wekelijks om circa 7.00 uur op alle openbare podcastapps, zoals Spotify, Apple Podcast en Podimo.

De koning heeft zin in de komende 10 jaar

De koning zegt in de podcast: “Ik heb met heel veel plezier meegewerkt aan deze podcast. Juist door de kans van reflectie heb ik nog meer zin om de volgende 10 jaar vol goede moed en veel energie in te gaan. Het is zo snel gegaan en zo mooi geweest om Nederland te mogen dienen vanuit het koningschap dat ik me echt verheug op de komende 10 jaar. Die mogen wat mij betreft best wel wat langzamer gaan.”

Podcast in opdracht van Rijksvoorlichtingsdienst geproduceerd

De podcast is in opdracht van de Rijksvoorlichtingsdienst geproduceerd door Tonny Media, gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van podcasts. Edwin Evers was radio-dj en maakte van 1998 tot en met 2018 Evers Staat Op, eerst voor Radio 3FM en later voor Radio 538. Als lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) was Zijne Majesteit, toen nog prins van Oranje, enkele keren te gast in de radio-uitzendingen die Evers maakte tijdens Olympische Spelen.

De podcast ‘Door de ogen van de Koning’ is vanaf donderdag 6 april om circa 7.00 uur te beluisteren op de 3 grootste podcastapps .

Wil je lekker ongestoord luisteren? Zet een koptelefoon op en ga op zoek naar de podcast op een van deze apps: Spotify, Apple Podcast, Podimo.

Donderdag 6 april verschijnen de volgende 3 afleveringen met de koning:

  1. 2013 Inhuldiging – ‘Wie denk je wel dat je bent dat je dit mag doen?’
  2. 2014 MH17 – ‘Hier kun je je onmogelijk op voorbereiden’
  3. 2015 Thuisgevoel – ‘Iedereen in Nederland moet zich thuis kunnen voelen, ongeacht afkomst, achtergrond, herkomst…’

Met deze tips kun je op bezoek bij de koninklijke familie.

Bron: Rijksvoorlichtingsdienst. ©RVD.

Meer over: