Ga naar de inhoud

Prinses Ariane 16 jaar: foto’s van 0 jaar tot nu

Update:

Prinses Ariane heeft afgelopen weekend haar zestienjarige verjaardag gevierd met haar familie in Toscane, in het buitenhuis van prinses Beatrix. Ze is derde in de lijn van troonopvolging en als jongste eveneens een prachtige jonge vrouw.

De verjaardagen van de prinsessen worden nooit publiekelijk gevierd. Ariane wordt, net als haar zussen Amalia en Alexia, zo veel mogelijk buiten de pers gehouden. Het is een traditie dat de Oranjes de paasdagen doorbrengen in de Toscane. Onze prinses komt er al haar hele leven. Omdat dit een privéaangelegenheid betreft, worden er geen details over haar verjaardag vrijgegeven. Het lijkt het er wel op dat een groot deel van de koninklijke familie in Tavarnelle zijn.

Hier wat foto’s van Ariane door de jaren heen. Is ze geen plaatje?

16-jarige verjaardag gezellig gevierd 

Echter, de PH-GOV bracht een select gezelschap naar Florence en prinses Mabel deelde cryptische foto’s die suggereren dat ze in Tavarnelle zijn, waar het vakantiehuis van de Oranjes zich bevindt. Het lijkt erop dat ook graaf Claus-Casimir en zijn zussen Eloise en Leonore in Toscane zijn. In het verleden ging de familie tijdens de paasdagen eieren zoeken en films kijken in het torentje, volgens ‘gravinfluencer Eloise’. Het lijkt erop dat prinses Ariane naast deze familietraditie later ook een vriendenfeestje in Huis ten Bosch zal hebben, net als haar zussen toen ze 16 werden.

Zon of sneeuw, het maakt Ariane niet zoveel uit. Lech, 22 februari 2016: Prinses Alexia, de Prinses van Oranje en Prinses Ariane tijdens de jaarlijkse fotosessie van de Koninklijke Familie in het Oostenrijkse skioord Lech. Beeld: © ANP – Koen van Weel

Prinses Ariane door de jaren heen

Prinses Ariane is de jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima en werd geboren op 10 april 2007. Sinds haar geboorte is ze een veelbesproken lid van het Nederlandse koningshuis en heeft ze al heel wat belangrijke momenten meegemaakt. Zo was Prinses Ariane in 2013, op zesjarige leeftijd, bruidsmeisje bij het huwelijk van haar oom Prins Jaime de Bourbon de Parme en Viktória Cservenyák. In 2018 werd ze, samen met haar oudere zussen Amalia en Alexia, ingehuldigd als ridder in de Orde van de Gouden Leeuw van Nassau. Dit gebeurde tijdens de viering van Koningsdag in de stad Groningen.

De Prins van Oranje met zijn dochter Prinses Ariane, 11 april 2007. Foto: © RVD

Prinses zonder titel

Ariane is een van de weinige Oranjes die geen titel heeft. Haar ouders besloten dat ze hun kinderen een zo normaal mogelijk leven wilden geven.

20 oktober 2007: Prinses Ariane met de Prins van Oranje, de Prinsessen Máxima, Catharina-Amalia en Alexia, Valeria Delger, Inés Zorreguieta, Erfgroothertog Guillaume van Luxemburg, Tijo Baron Collot d’Escury en Antoine Friling. Foto:  RVD – Jeroen van der Meyde

Paardrijden is haar grote hobby

Maar naast deze publieke optredens is er natuurlijk ook het gewone leven van Prinses Ariane. Ze gaat naar school, heeft vriendinnen en houdt van paardrijden. Zo nam ze in 2019 deel aan een springconcours op het jaarlijkse concours hippique in Bunschoten-Spakenburg. Op de foto’s is te zien dat ze erg op haar gemak was op het paard en de hindernissen zonder problemen nam.

Omgeving van Apeldoorn, september 2015: De prinsessen poseren voorafgaand aan een buitenrit. Van links naar rechts: Prinses Ariane (op Fredje), de Prinses van Oranje (op Safary) en Prinses Alexia (op Pixie). Beeld: © RVD – Jeroen van der Meyde

Grote liefde voor haar zussen (wat worden ze groot!)

Net als haar zussen en ouders spreekt Ariane vloeiend Nederlands, Spaans en Engels. Prinses Ariane groeit op in een bijzonder leven, waarbij ze continu onder de aandacht van de media staat. Dat kan zowel voordelen als nadelen hebben. Aan de ene kant heeft ze een bevoorrechte positie, met alle luxe en mogelijkheden die daarbij horen. Aan de andere kant heeft ze weinig privacy en wordt er constant op haar gelet. Gelukkig heeft ze heel veel steun aan haar zussen. Ze kunnen het onwijs goed met elkaar vinden!

Najaar 2016: de Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane. Beeld: © RVD – Jeroen van der Meyde
Wassenaar, najaar 2014: De Prinsessen v.l.n.r. Prinses Alexia, Prinses Ariane, de Prinses van Oranje. Beeld: © RVD – Jeroen van der Meyde
Amsterdam, maart 2018: (v.l.n.r.) Prinses Ariane, Prinses Alexia, de Prinses van Oranje in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Beeld: © RVD – Erwin Olaf

Lief en spontaan meisje dat kan zingen

Wist je dat onze prinses onwijs goed kan zingen? In 2019 maakte Ariane haar debuut als zangeres tijdens het jaarlijkse Koningsdagconcert. Ze zong samen met haar zusjes het nummer “What About Us” van Pink. De prinses wordt door veel mensen gezien als een spontaan en vrolijk meisje. Ieder jaar op haar verjaardag worden er op social media dan ook veel felicitaties en lieve berichtjes geplaatst!

Prinses Ariane, 2012. Beeld: © RVD – Z.K.H. de Prins van Oranje

Prinses ArianevanOranje instragram

Beeldmateriaal: koninklijkhuis.nl

Meer over: