Ga naar de inhoud

Olga Commandeur stopt na 23 jaar met Nederland in Beweging

Update:
Olga-commandeur-stopt-met-nederland-in-beweging

Olga Commandeur heeft aangekondigd na 23 jaar te stoppen met het presenteren van het populaire televisieprogramma ‘Nederland in Beweging’ van Omroep MAX. Tot wanneer kunnen we nog met haar bewegen?

De laatste aflevering met Commandeur zal op 26 mei 2023 te zien zijn. In het programma, dat vooral gericht is op ouderen, stimuleert ze samen met medepresentator Duco Bauwens kijkers om actief te blijven en te bewegen. Lees hier waarom ze stopt met het programma en wie haar gaat opvolgen.

Olga Commandeur stopt met presenteren van Nederland in Beweging

Het AD meldt dat Olga Commandeur na 23 jaar stopt met het presenteren van het Omroep MAX-programma Nederland in Beweging. Wil je haar nog even zien optreden? Zorg dan dat je alle afleveringen kijkt tot en met 26 mei. Volgens eigen zeggen stopt ze op het hoogtepunt. Olga legt uit dat het programma populairder is dan ooit, mede door corona, en dat het niet alleen door ouderen wordt bekeken.

Ook gezondheidsredenen speelden een rol bij haar beslissing. Commandeur had een voorstadium van borstkanker en onderging een borstamputatie en meerdere hersteloperaties. Ze zegt dat dit haar anders in het leven heeft doen staan en dat de druk om fit en zonder blessures te blijven ook meespeelde. Commandeur heeft het programma met ontzettend veel passie en plezier gemaakt en wil nu samen met haar man meer van het leven genieten. Ze wil reizen, wandelen, golfen en tijd doorbrengen met haar kinderen en kleinkinderen.

Waar is Olga Commandeur verder bekend van?

Olga Commandeur is voornamelijk bekend als presentatrice van ‘Nederland in Beweging. Op dit moment is ze ook te zien in de RTL-spelshow ‘Race Across The World’. Naast haar werk op televisie is ze actief als ambassadeur van het Ouderenfonds. Ook geeft ze demonstraties bij zorginstellingen en bedrijven.

Wie gaat Olga Commandeur opvolgen?

Na de laatste aflevering met Commandeur op 26 mei worden tot september herhalingen van het programma uitgezonden. In de tussentijd gaat Omroep MAX op zoek naar een opvolger, terwijl haar medepresentator Duco Bauwens wel in de sportieve show blijft verschijnen.

Wat is Nederland in Beweging en wat is er zo leuk aan?

Nederland in Beweging is een televisieprogramma dat gericht is op het stimuleren van beweging en sporten, voornamelijk voor ouderen. Het programma wordt gepresenteerd door Olga Commandeur en Duco Bauwens. Tijdens het programma worden er verschillende oefeningen en bewegingsroutines gedemonstreerd die thuis kunnen worden uitgevoerd. Het doel van het programma is om kijkers te helpen gezonder en actiever te worden. Zo draagt het programma bij aan een betere levenskwaliteit.

Het programma is nuttig voor mensen die weinig tijd hebben om naar de sportschool te gaan of niet weten welke oefeningen ze thuis kunnen doen. Door het volgen van de oefeningen in het programma, komen kijkers op een laagdrempelige manier in bewegingen. Bovendien is het programma ook geschikt voor mensen met bepaalde beperkingen of gezondheidsproblemen. De oefeningen zijn aan te passen aan ieders niveau. Het is een goed programma om te kijken als je actiever wilt worden en je gezondheid wilt verbeteren. Nederland in Beweging wordt in 3 weekenden opgenomen voor een heel jaar dagelijkse lessen op tv.

De aankondiging van omroep Max

Meer over: