Ga naar de inhoud

Briefverkeer tussen Meghan Markle en koning Charles

Update:

Na haar interview met Oprah Winfrey in 2021 zou Meghan Markle via brieven in contact zijn geweest met koning Charles. De hertogin reageerde op een brief van de toenmalige prins van Wales, waarin hij zijn verdriet uitte over de kloof tussen de 2 families.

De brief van Meghan ging over haar bezorgdheid over onbewuste vooroordelen binnen de koninklijke familie. Hoe zit dit precies, waarom is er na jaren eindelijk contact geweest en wat nu? Lees hier alles over het briefverkeer tussen Meghan Markle en koning Charles.

Brits koningshuis zou gespeculeerd hebben over de huidskleur van Archie

In 2021, tijdens een televisie-interview met Oprah Winfrey, onthulden Meghan en Harry dat er tijdens de zwangerschap van Meghan binnen de koninklijke familie gespeculeerd werd over de huidskleur van hun ongeboren kind Archie. Dit veroorzaakte veel ophef en zette het debat over racisme en discriminatie in het Verenigd Koninkrijk voort.

Meghan en Harry verklaarden ook dat ze weinig steun kregen van het koningshuis toen ze te maken kregen met de media-aandacht en kritiek. Ze voelden zich niet gesteund. Het was zelfs zo erg, dat ze genoodzaakt waren om hun koninklijke taken neer te leggen en naar de Verenigde Staten te verhuizen.

Onlangs heeft een Russische kunstenaar 25 exemplaren van de autobiografie van prins Harry, met de titel ‘Spare’, besmeurd met menselijk bloed. Naast het boek Spare, verschenen er nog meer boeken over de Engelse Royals.

Prins Charles heeft veel verdriet over de kloof tussen de 2 families

Naar aanleiding van het interview stuurde prins Charles, de vader van Prins Harry, een brief naar Meghan. Hierin uitte hij zijn verdriet over de kloof tussen de 2 families. Hij zou teleurgesteld zijn geweest dat de hertog en hertogin van Sussex schadelijke beschuldigingen hadden geuit. Meghan liet op haar beurt weten dat het nooit haar bedoeling was geweest om iemand te beschuldigen van racisme. Meghan liet ook weten bezorgd te zijn over onbewuste vooroordelen binnen de koninklijke familie. De krant meldt dat Charles destijds het enige lid van de familie was dat contact opnam met Meghan.

Meghan niet aanwezig bij kroning Charles, briefverkeer dé reden?

Charles wordt op 6 mei gekroond. De keuze voor de datum van de kroning is omstreden omdat het de verjaardag is van Archie, de vierjarige zoon van Harry en Meghan. Het is ook onduidelijk hoe de datum van de kroning is bepaald. Haar het valt op dat het precies 8 maanden na het overlijden van Koningin Elizabeth is gepland.

Het is hoe dan ook wel heel toevallig dat de kroning op dezelfde datum valt als de verjaardag van hun zoon. De hertog van Sussex, Harry, zal daarom alleen aanwezig zijn. Meghan blijft thuis om de verjaardag van prins Archie te vieren.

Een zegsman ontkent echter dat Meghan niet naar de kroning van Charles op 6 mei komt vanwege die brieven. Volgens de woordvoerder zijn deze geruchten belachelijk en blijft Meghan in de Verenigde Staten, omdat haar zoon Archie die dag zijn vierde verjaardag viert.

Bronnen: The Telegraph

Meer over: