Ga naar de inhoud

Songfestival inzending Nederland 2023: Wordt het 1 grote flop?

Update:
Songfestival halve finale

De Eurovisie Songfestival koorts is weer uitgebroken. De halve finale wordt 9 mei uitgezonden vanuit Liverpool. Dit jaar vertegenwoordigen Mia Nicolai en Dion Cooper Nederland. En dat is niet zonder kritiek bekeken.

Het nummer ‘Burning Daylight’ werd bestempeld met ‘kneitervals’ en ‘zeer depressief’. Maken ze nog wel een eerlijke kans op een plaats in de finale? 9 mei komen we erachter tijdens de live-uitzending van AVROTROS

Mia Nicolai en Dion Cooper vertegenwoordigen Nederland

Tijdens de ‘songfestivalpreparty’s’ in Madrid en Amsterdam konden Nicolai en Cooper niemand overtuigen en maakten ze flinke uitglijders. Dit zorgde voor kritiek vanuit verschillende hoeken, waaronder AVROTROS, de verantwoordelijke organisatie voor de Nederlandse inzending. Directeur Eric van Stade liet weten dat hij de kritiek terecht vond en dat er nog volop gerepeteerd wordt.

Het duo zingt inmiddels een octaaf hoger tijdens halve finale

Nicolai en Cooper maakten in de NPO-talkshow van Khalid & Sophie bekend dat ze het nummer hebben aangepast en tijdens deze uitzending leek het al een stuk beter te gaan. Het duo zong 1 octaaf hoger. Gelukkig is deze aanpassing ook nog toegestaan voor de halve finale. En daarnaast zijn er achtergrondzangers bijgekomen die het duo vocaal gaat versterken.

De komende dagen staan de vertegenwoordigers voor het eerst op het podium in Liverpool om te repeteren (bekijk de beelden onderin dit artikel). De bookmakers (de mensen die het mogelijk maken om te wedden op ‘wie de winnaar dit jaar wordt’) zijn niet erg positief over de kansen van onze Nederlandse inzending. Ze verwachten dat het duo het net niet haalt en niet doorgaat gaan naar de finale. 

Nog steeds een kans om zich te bewijzen

Het Eurovisie Songfestival blijft een onvoorspelbaar evenement. Het succes van een deelnemer hangt altijd af van vele factoren, waaronder de kwaliteit van de act, de zangprestaties en het gevoel bij de kijkers. Nicolai en Cooper hebben tot dusver geen goede indruk gemaakt, maar hebben nog steeds de kans om zich te bewijzen tijdens het Eurovisie Songfestival. Het is duimen dat het duo de zenuwen onder controle houdt en in staat is om hun volle potentieel te benutten.

Wanneer is de finale van het Eurovisie Songfestival?

Het duo staat dinsdag 9 mei in de halve finale en neemt het op tegen 14 andere kandidaten. De tweede halve finale is donderdag 11 mei. De uitzendingen starten om 21.00 uur bij AVROTROS.
De finale van het Eurovisie Songfestival wordt uitgezonden op zaterdag 13 mei.

Nicolai en Cooper zijn in de halve finale pas als 1 na laatste aan de beurt. Dan is onze tip: maak er een gezellige avond van met lekkere hapjes en drankjes!

Bekijk hieronder de beelden rondom de eerste repetities van Nicolai en Cooper in Liverpool >>

Eerdere artikel over het Eurovisie Songfestival vermaakt en verbindt
Bron: NOS, AVROTROS.

Meer over: