Ga naar de inhoud

Prins William opent restaurant the Orangery

Update:
Prins William Duchy of Cornwall Nursery

Prins William heeft een nieuw restaurant geopend in Lotswithiel. Dit stadje is onderdeel van het hertogdom Duchy of Cornwall.

Het is de eerste keer dat William de kwekerij bezocht sinds hij de titel van hertog van Cornwall van zijn vader heeft geërfd.

Het restaurant the Orangery hoort bij The Duchy Nursery. Dit is een landgoed waar bomen, bloemen en planten worden geplant ter bevordering van het klimaat. In het restaurant worden dagverse producten, zoals groenten en kruiden uit de tuin gebruikt in de gerechten.

Landgoed Duchy Nursery

Koning Charles ontwerper van het gebouw

De voormalige hertog van Cornwall, Koning Charles, was nauw betrokken bij het ontwerp van het gebouw. Oorspronkelijk was het een leisteengroeve, maar de kwekerij begon eind jaren 60 met het produceren van bosbomen. In 1974 startte hij met de verkoop van planten aan publiek.

Tijdens dit eerste bezoek van Prins William liep hij door de kas, een deel van de oorspronkelijke kwekerij, en de hommeltuin, geplant om de afnemende bijenpopulatie te helpen.

William ontmoette de Vice Lord-Luitenant van Cornwall James Williams, High Sheriff van Cornwall Tobh Ashworth en burgemeester van Lostwithiel Karin Henderson.

Bij een ontmoeting met het personeel in de kwekerij zei de prins dat het “verbazingwekkend” was gelukt.

Duchy of Cornwall Nursery

De opening van the Orangery door Prins William

De prins opende het restaurant maandagmiddag door een lintje door te knippen. Hij kreeg hulp van speciale gasten: een 9-jarige tweeling uit Schotland. De kinderen vertelden na afloop aan de BBC dat ze met William hadden gesproken over hun gedeelde liefde voor het strand. “Ik kan niet wachten om mijn vrienden thuis te vertellen dat we prins William hebben ontmoet”, zei een van hen.


Bron: bbc.com

Meer over: