Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

De leukste online spelletjes van dit moment

Het is zo lekker ontspannend: een spelletje spelen. Het is een prima tijdverdrijf en goede afleiding. Leuke spelletjes die je op je computer, telefoon of tablet kunt spelen zonder dat je er een app voor hoeft te downloaden. We hebben onze top 7 favorieten op een rij gezet.

1. Bubble Shooter

Bubble Shooter werd in 2002 uitgevonden, maar werd gebaseerd op een soortgelijk spelletje dat er al in 1994 was. Dit spel is al meer dan 25 jaar oud! Wij snappen wel waarom het nog steeds zo populair is: het is ontzettend verslavend. Pas op voordat je begint met spelen, want de kans is groot dat je niet meer kunt stoppen.

Speel Bubble Shooter hier

2. Gold Strike

In dit spelletje moet je blokken goud mijnen laten verdwijnen, voordat de mijn dicht komt te zitten. Je voorkomt dit door steeds nieuwe blokken goud weg te spelen. Je kunt blokken wegspelen wanneer er twee of meer blokken van hetzelfde materiaal naast elkaar liggen. Durf jij deze spannende race tegen de tijd aan te gaan?

Speel Gold Strike hier

3. Jewel Burst

Dit is een puzzelspelletje waarbij je telkens juwelen drie op een rij moet krijgen om ze weg te kunnen spelen. Het werkt hetzelfde als het populaire Candy Crush of Bejeweld. Er zijn maar liefst tweehonderd levels te spelen, vervelen zul je je met dit spel niet snel!

Speel Jewel Burst hier

4. Eenendertigen

Dit klassieke spelletje is met echte kaarten te spelen, maar het is een stuk makkelijker op je computer of telefoon. Zo heb je je kaarten altijd bij de hand en kun je het ook alleen doen! Het doel van dit spel is om de som van jouw kaarten zo dicht mogelijk bij 31 te krijgen. 

Speel Eenendertigen hier

5. Mahjong

Dit klassieke Chinese spelletje is van oorsprong een gezelschapsspel, maar in het Westen wordt het vaak als simpele puzzelversie gespeeld. Het doel is om alle stenen weg te spelen, door combinaties van dezelfde stenen te maken. Je kunt echter alleen stenen wegklikken, die aan de zijkant van het spel liggen. 

Speel Mahjong hier

6. Kart Fight

Zin in een spelletje vol actie? Dan is dit spel, dat je met meerdere spelers speelt, wat voor jou. Race met jouw kat de weg over en probeer andere spelers in te halen of van de weg te duwen. Blijf je als laatste over in de race? Dan heb je gewonnen!

Speel Kart Fight hier

7. Sudoku

Ga lekker ouderwets puzzelen en doe een sudoku. Het doel is dat iedere rij (horizontaal en verticaal) de cijfers één tot en met negen bevat. De cijfers mogen in iedere rij en in ieder blokje maar één keer voorkomen.

Speel Sudoku hier 

Lees ook:

Auteur: Quirine Brouwer