Ga naar de inhoud

Nieuwe scanners Schiphol: supersnel door de beveiliging

Update:
Security Schiphol

Honderdduizenden vakantiegangers merken vanaf dit weekend dat ze veel sneller door de beveiliging op Schiphol komen. De luchthaven heeft alle securitypoortjes uitgerust met de allernieuwste scanners. Deze apparaten sporen binnen enkele seconden elk verboden voorwerp op.

Volgens Patricia Vitalis, de directeur airport operations, en kolonel Jeffrey van Horn van de Koninklijke Marechaussee, is Schiphol hiermee helemaal klaar voor de drukte in de mei- en zomervakantie.

Is Schiphol echt klaar voor de zomervakantie? De tekst gaat onder de video verder >>

Klaar voor de vakantiedrukte

De introductie van de nieuwe scanners is een grote stap voorwaarts in de beveiliging en efficiëntie op Schiphol. Vakantiegangers zullen niet alleen een snellere doorloop ervaren, maar ook een verbeterde veiligheid. De technologie achter deze scanners is van topniveau en kan in een oogwenk verboden voorwerpen herkennen. Dit betekent minder wachten en meer tijd om van de vakantie te genieten. Patricia Vitalis en kolonel Jeffrey van Horn benadrukken dat met deze verbetering Schiphol een van de meest vooruitstrevende luchthavens ter wereld is op het gebied van beveiligingstechnologie.

Bekijk hier hoe soepel het kan gaan op Schiphol. De tekst gaat onder de video verder >>

Minder noodzaak tot fouilleren

Vitalis merkt op dat reizigers niet langer hun handen omhoog hoeven te houden tijdens het passeren van de security, wat voor meer gemak zorgt. De nieuwe scanners bieden meerdere voordelen, waaronder een snellere analyse en minder foutgevoeligheid, wat resulteert in minder vertragingen en minder noodzaak tot fouilleren.

Met de aanschaf van 53 scanners, die tegen de zomer worden uitgebreid met nog eens 25, en het gebruik van regionale luchthavens zoals Rotterdam-The Hague Airport, Eindhoven Airport en Maastricht-Aachen, is dit een significante investering die zijn vruchten afwerpt. Van Horn benadrukt het belang van efficiënte beveiliging voor zowel passagiers als medewerkers van de Koninklijke Marechaussee.

Verwachte stijging van het aantal passagiers

Volgens Schiphol zijn de nieuwe scanners gereed voor de meivakantie, waarbij het aantal verwachte passagiers met 10 procent is gestegen ten opzichte van vorig jaar, met een totaal van 80.000 reizigers. Met inbegrip van transferpassagiers zal dit aantal zelfs oplopen tot 198.000, waardoor de meivakantie bijna net zo druk wordt als de maanden juli en augustus.

Het is in elk geval handig om te weten wat je wel en niet in je handbagage mag doen voordat je op reis gaat. Bekijk het Startpagina artikel met alle regels omtrent handbagage. Bekijk ook onderstaande video van luchthaven Schiphol alvast zodat alles extrasoepel verloopt als je gaat vliegen.

Bron: AD/Schiphol/WNL/Wel.nl. Foto: Chalabala voor Canva

Meer over: