Ga naar de inhoud

De Koningin van kattennamen regeert opnieuw: Luna blijft de nummer 1

Update:
kattennamen top 10

Tromgeroffel voor Luna, want ook in 2023 houdt deze majestueuze naam haar koninklijke positie als de populairste kattennaam vast. Het lijkt erop dat het roepen van ‘Luna’ nog steeds de beste manier is om een buurt vol katten aan het miauwen te krijgen.

In een opmerkelijke herhaling van het voorgaande jaar blijft de gehele top 3 kattennamen ongewijzigd, met Simba op de tweede plaats en Nala op de derde.

Top 10-kattennamen

Net als in 2022 behoudt Luna haar glans als de populairste kattennaam van het jaar. Kattenbaasjes lijken gehecht aan bekende namen die al jarenlang in de top 10 prijken.

Tekenfilms blijven een belangrijke inspiratiebron, met drie namen uit de top 10 die hun oorsprong vinden in The Lion King. De liefde voor de naam Luna lijkt onverminderd sterk, aangezien kattenbaasjes blijven kiezen voor deze betoverende titel. Of het nu de magie van de maan is of gewoon de klank van de naam, Luna staat stevig bovenaan de lijst en miauwt haar concurrentie weg. 

Terwijl Luna triomfeert, laten de nieuwkomers in de top 10 zoals Lilly/Lily, Tommy/Tommie, Mimi en Loki zien dat er ruimte is voor nieuwe sterren aan het kattenfirmament.

Hier is de top 10:

  1. Luna
  2. Simba
  3. Nala
  4. Lilly/Lily
  5. Coco
  6. Bella
  7. Tommy/Tommie
  8. Milo
  9. Mimi
  10. Loki

De Koningen van katernamen: top 10 namen voor de mini leeuwen

Niet alleen de poezen, maar ook de katers hebben hun eigen koningen. Simba, met zijn leeuwenhart, houdt stand als de populairste kattennaam voor katers in 2023. Zijn koninkrijk wordt gedeeld met enkele stoere metgezellen:

  1. Simba
  2. Tommy/Tommie
  3. Milo
  4. Max
  5. Loki
  6. Gizmo
  7. Guus
  8. Charlie
  9. Ollie
  10. Moos

Een toefje humor: grappige kattennamen top 10

Nederlandse kattenbaasjes hebben ook humor als het op namen aankomt. In 2023 werden namen als ‘Badr Harig’, ‘Dushi’, ‘Niffo’, en ‘Lucifurr’ gesignaleerd. Deze grappige creaties getuigen van een speelse benadering bij het kiezen van een naam, waarbij straattaal, etenswaren en woordgrappen als inspiratiebronnen dienden.

Dit is de top 10 grappige kattennamen:

  1. Badr Harig: een speelse combinatie van de naam “Badr” (mogelijk geïnspireerd door de Nederlandse kickbokser Badr Hari) en het woord “Harig,” wat natuurlijk refereert aan de harige vacht van de kat.
  2. Dushi: een woord uit het Papiaments, afkomstig uit de Antillen, dat liefde of schat betekent. Een liefdevolle en charmante naam voor een kat.
  3. Niffo: straattaal of informeel Nederlands voor ‘vriend’ of ‘maatje’. Een leuke en informele manier om een sterke band met je harige metgezel aan te duiden.
  4. Matcha: mogelijk geïnspireerd door de populaire groene thee, “Matcha.” Een verfijnde en trendy keuze die een beetje exotisch aandoet.
  5. Döner: een grappige en onverwachte keuze, genoemd naar het populaire gerecht ‘döner kebab’. Een knipoog naar de eigenzinnigheid van de kat.
  6. Android: een moderne en technologische naam. Misschien heeft de eigenaar een voorliefde voor technologie en vond hij het grappig om zijn kat naar een besturingssysteem te vernoemen.
  7. Peuk: informeel Nederlands voor een sigaret. Een eigenaardige en misschien ondeugende naam die een glimlach op het gezicht kan toveren.
  8. Stalin: een opmerkelijke keuze, mogelijk geïnspireerd door de historische figuur Jozef Stalin. Een naam die zeker een beetje controversieel en humoristisch kan zijn.
  9. Kontje: een speelse en ondeugende naam, verwijzend naar het achterwerk van de kat. Een keuze die ongetwijfeld een lach oproept.
  10. Lucifurr: een speelse woordspeling waarbij ‘Lucifer’, de hoofdrolspeler van de populaire Netflix-serie, wordt gecombineerd met ‘furr’, verwijzend naar de vacht van de kat. Een slimme knipoog naar de charismatische hoofdpersoon van de serie, die ongetwijfeld een vleugje mysterie en ondeugendheid aan de naam van de kat toevoegt. Een keuze die de eigenaar en anderen waarschijnlijk doet grinniken bij de gedachte aan deze eigenzinnige kat met een engelachtige vacht.

Hollands Glorie: Top 10-Hollandse kattennamen

Op de nummer 1 van de Hollandse namen lijst, staat de naam Kees! Waarom heten zoveel katten in Nederland eigenlijk Kees? Dat komt misschien door de knusse en traditionele sfeer die de naam uitstraalt. “Kees” is een veelvoorkomende, vriendelijke naam die ons direct doet denken aan gezelligheid. Het lijkt erop dat Nederlandse kattenbaasjes (en hondenbaasjes) niet kunnen weerstaan aan de charme van een klassieke naam als Kees voor hun harige vriendjes.

Voor degenen die de voorkeur geven aan nuchtere Hollandse poezennamen, biedt de top 10 een stukje oer-Hollandse gezelligheid:

  1. Kees
  2. Harry
  3. Gijs
  4. Kees
  5. Mees
  6. Karel
  7. Bram
  8. Willem
  9. Koos
  10. Floris

Geen poespas, gewoon eenvoudige Hollandse charme.

Belang van dierenverzekering

Is een huisdierenverzekering dé oplossing voor de hoge rekeningen van de dierenarts?

Momenteel heeft slechts een schamele 5% van de huisdiereigenaren een dierenverzekering. Terwijl steeds meer diereneigenaren te maken krijgen met financiële zorgen.

Volgens dierenarts Marnix Lamberts zijn de hoge kosten de voornaamste reden dat eigenaren afzien van medische behandelingen voor hun huisdieren. Hij pleit voor het afsluiten van een dierenverzekering om deze problematiek tegen te gaan.

Meer over: