Ga naar de inhoud

Jumbo verkoopt weer Milka en Douwe Egberts, onderhandelingen afgerond

Update:
Jumbo verkoopt weer Douwe Egberts, Milka en Oreo

Jumbo heeft goed nieuws voor de chocolade- en koffieliefhebbers: de supermarkt heeft een deal gesloten met 4 grote voedingsleveranciers. Dit betekent dat lege schappen met producten als Milka, Oreo, en Douwe Egberts snel weer tot het verleden behoren.

Samenwerking met grote merken

Deze overeenkomst markeert een belangrijk moment voor Jumbo en haar klanten. Door samen te werken met 4 bekende voedingsmerken, geeft Jumbo een signaal af dat ze actief werken aan het verbeteren van de winkelervaring. Na het (tijdelijk) schrappen van deze populaire A-merken kreeg de supermarktketen veel klachten.

Vooral in tijden waarin consumenten te maken hebben met lege schappen, is dit een welkome ontwikkeling. Producten zoals Milka chocolade, Oreo koekjes en koffie van Douwe Egberts zijn binnenkort weer beschikbaar. Dit tot grote opluchting van veel klanten. Ze zijn erg gesteld op hun vaste merken. Het gemis is zo groot dat ze liever naar een andere supermarkt gaan, dan hun vaste chocolade of koffie moeten missen. Dat was geen beste zaak voor Jumbo.

Verschil tussen A-merken en huismerken

Huismerken lijken vaak op de A-merken, zowel qua product als verpakking. Het grootste verschil is meestal de lagere prijs en volgens kenners óók de smaak. Daar zijn de meningen over verdeeld.

Bekijk de video hieronder en lees verder >>


In januari waren deze A-merken niet verkrijgbaar bij Jumbo

“Populaire producten zoals Haribo-snoepjes, Pringles-chips en Croky-chips waren steeds moeilijker te vinden in de schappen. Zelfs bekende frisdranken zoals Coca-Cola, Fanta, Sprite en Fernandes vertoonden steeds vaker lege plekken. Niet alleen in fysieke winkels, maar ook online verscheen steeds vaker het label ‘niet verkrijgbaar’ bij bepaalde producten.

Volgens een woordvoerder van de supermarkten waren in januari de moeizame onderhandelingen met fabrikanten de oorzaak van dit probleem. “Op dit moment voeren we inkoopgesprekken met grote A-merk fabrikanten, en soms ververlopen die gesprekken moeizaam.” Dat is nu verleden tijd!

Wat betekent dit voor jou?

Als jij iemand bent die zijn chocolade of koffiemomentje serieus neemt, is dit nieuws van cruciaal belang. Niet langer sta je voor een leeg vak in de supermarkt waar normaal je favoriete snack of koffiemerk ligt. Jumbo’s inspanning om deze essentiële producten weer op de planken te krijgen, benadrukt hun toewijding aan klanttevredenheid. Binnenkort kun je weer genieten van favoriete A-merken zoals de reep Milka chocolade of een kop Douwe Egberts koffie, gewoon bij jouw lokale Jumbo.

Bekijk de huidige Jumbo aanbiedingen en acties van deze week.

Zó koopt JUMBO in

Jumbo maakt gebruik van inkooporganisaties om zo de voordeligste prijs voor de consumenten te bereiken.

Bron: AD

Meer over: