Draai voor klassieke weergave

Hoe voel je jezelf sexy? 10 manieren die helpen

Sexy zijn is niet iets wat iedereen van nature in zich heeft. Toch zijn er manieren om de aandacht te trekken. Het zit in de kleine dingen, die je maar een paar seconden tijd kosten. Als je deze 10 stappen volgt voel jij je gelijk een stuk aantrekkelijker. Sexy zijn was nog nooit zo makkelijk!

Het is heel goed voor je om je regelmatig sexy te voelen. Je krijgt er een goed gevoel door, je straalt meer en krijgt er zelfvertrouwen van

10 manieren om je sexy te voelen:

1. Raak jezelf aan

Dit klinkt misschien wat gek, maar om jezelf aantrekkelijker te vinden, is het een goed idee om je lijf aan te raken. Denk aan het zachtjes smeren van bodylotion, met je handen of je lichaam wrijven of het borstelen van je haar. Het is nog beter om écht met jezelf aan de slag te gaan: zorg dat je regelmatig mastrubeert. Dit zijn de voordelen van masturberen.

2. Ga sporten

Zorgen voor een sportief, actief en mooi lichaam is een leuke manier om je sexy te voelen. Als je gezond leeft en regelmatig sport, zit je meestal lekker in je vel. Dit komt omdat je lichaam endorfines aanmaakt dankzij deze lichaamsbeweging. Je voelt je hierdoor fit en gezond - en dat gevoel straal je aan de buitenkant weer uit!

3. Respecteer jezelf

Als je jezelf niet respecteert, heb je ook geen zelfvertrouwen. Zonder zelfvertrouwen lukt het je helaas niet om je sexy te voelen. Zorg er daarom voor dat je jezelf respecteert. Zet je positieve eigenschappen op een rijtje. Wat vind je leuk aan jezelf? Misschien is het wel je lach, of de manier waarop je loopt. Wanneer je dit soort dingen leert waarderen, voel je jezelf een stuk aantrekkelijker. Tot slot: omring jezelf met mensen die om je geven en van je houden. Zo groeit je zelfwaarde!

4. Verzorg jezelf

Aandacht voor jezelf en je verzorging is ontzettend belangrijk. Als je er goed uit ziet, is de kans groot dat je door mensen wordt aangekeken. Wanneer je oogcontact maakt met iemand die je aantrekkelijk vindt, komt er oxytocine vrij in je hersenen. Een stof die je een goed gevoel en je zelfvertrouwen een boost geeft.

Bedenk wel dat een mooie outfit pas het begin is. Een knipbeurt, heerlijke parfum en leuke accessoires zorgen er óók voor dat je je sexy voelt.

5. Flirt erop los!

We kunnen er niet omheen: flirten is leuk. Als je goed kunt flirten, kan dit letterlijk deuren openen. Soms is het een manier om te laten weten dat je iemand interessant vindt, dat je graag meer contact wilt, dat je misschien wel openstaat voor meer dan alleen een leuk gesprek – en soms is het een onschuldige manier om alledaags contact soepeler en positiever te laten lopen. Hier lees je alles over flirten.

6. Lees een erotisch verhaal of kijk een spannende film

Het lezen van een erotisch verhaal of het kijken van een sensueel getinte film kan je veel sexier laten voelen. Het is menselijk dat je meer aandacht besteed aan anderen in bed, maar je eigen seksuele verbeelding meer laten spreken, voedt je eigen behoeften. Inspiratie nodig? Bekijk dan dit lijstje van 10 erotische romans.

7. Heb zoveel mogelijk plezier

Mensen die het naar hun zin hebben, zijn onweerstaanbaar. Andere mensen zijn vaak nieuwsgierig waarom zo’n persoon zoveel plezier heeft en willen daar deel van uitmaken. Ga maar bij jezelf na. Ken je iemand die altijd lacht? Is hij of zij sexy? Waarschijnlijk wel. Vrij en blij zijn, zijn 2 onwijs aantrekkelijke zaken.

8. Stap buiten je comfort zone

Iets buiten je comfort zone doen, zorgt voor meer zelfvertrouwen. Reis naar een nieuwe plek of probeer eens een totaal ander gerecht uit. Door dit soort dingen voel je je zelfverzekerd en onafhankelijk, waardoor je je sexier voelt.

9. Ga dansen

Wanneer je danst, ben je in staat om contact te maken met delen van je lichaam die niet regelmatig bewegen. Zet een leuke cd op of ga nog een stapje verder: oriënteer je in het nemen van danslessen. Wat dacht je van de tango of de salsa?

10. Neem regelmatig een massage

Een massage helpt je innerlijke seksuele energie op verschillende manieren te stimuleren. Bij een massage komt ook het hormoon oxytocine vrij, waardoor je je vrolijker voelt. Ook zorgt een massage voor stressvermindering - en niets torpedeert sexy gevoelens als stress!

Lees ook:

Auteur: Ilse Bloemendal