Draai voor klassieke weergave

Voor deze hobby’s hoef je de deur niet uit

Thuis hobby’s, het zijn er meer dan je denkt. Om je uren te vermaken zonder dat je de deur uit hoeft, zetten we de meest geliefde hobby’s voor thuis op een rijtje. Van bakken en bloemschikken tot schrijven en tekenen.

Thuis bloemschikken

Bloemschikken kun je eenvoudig thuis doen. Heb je al eens een cursus gevolgd of ben je benieuwd hoe het je als bloemist zal afgaan? Er zijn verschillende bedrijven die naast bloemen, video’s aanbieden om deze hobby thuis uit te proberen. Struin je eigen tuin af opzoek naar een paar prachtige bloemen die je kunt missen, pluk er een aantal tijdens een wandeling of koop losse bloemen en decoratie bij een lokale bloemkweker. En onthoud: iedereen kan bloemschikken.

Museum vanuit huis

Een museum vanuit huis bezoeken is ideaal voor cultuurliefhebbers die de deur liever niet uit willen of kunnen gaan. Gedurende de coronacrisis biedt het Rijksmuseum zo’n bezoek aan. Je kunt de unieke Voorhal en de lange Eregalerij bezoeken tijdens een digitale tour vanachter je laptop, tablet of telefoon. Zo heb je ineens je eigen thuismuseum. En het Rijks is niet de enige waar je online terechtkunt. Ook de Staatsopera in Wenen, het Natuurhistorisch Museum en British Museum in Londen en het Vaticaan Museum in Rome bieden virtuele tours aan.

Schrijfcursussen voor thuis

Heb je altijd al een passie gehad voor schrijven, of wil je je vingers en gedachten eens op de proef stellen? Schrijven is een hobby die je thuis makkelijker kunt uitvoeren dan welke andere hobby dan ook. Of je nu voorkeur hebt voor pen en papier of voor een laptop en een Word-document. Het enige dat lastig kan zijn, is om maar ergens te beginnen. Als je eenmaal bezig bent, komen de woorden er vaak vanzelf uitrollen. Volg een online schrijfcursus om de basis onder de knie te krijgen, en maak daar je eigen creaties van. 

Eenvoudig bakken 

Bij de meeste baksels denken we al gauw dat het veel tijd in beslag neemt. Bij een cheesecake moet je je geduld bewaren tot de taart een nacht in de koelkast heeft gestaan. En bij een taart met meerdere lagen, ben je zo 6 uur verder. Toch zijn er ook eenvoudige baksels waarbij het geen probleem vormt als het een dagelijkse hobby wordt. Zelfgebakken broden zoals (chocolade) bananenbrood, amandel-pompoenbrood en speltbrood heb je binnen een halfuur in de oven, en zijn nog gezond ook. 

Mandala’s kleuren

Dat kleuren alleen voor kinderen zou zijn is een fabeltje. Niet voor niets zijn er kleurboeken speciaal voor volwassenen op de markt gekomen, zoals mandala boeken. Haal je gelpennen en/of kleurpotloden tevoorschijn en ga aan de slag met bloem- en cirkelachtige tekeningen. Zelfs voor volwassenen is het moeilijk om hierbij binnen de lijntjes te blijven. Het doel van mandala’s kleuren is dat je creatief bezig bent terwijl je ontspant. Een goede vorm van meditatie. Kleuren terwijl je achter de computer zit? Dat kan ook! Je vindt hier een mandala kleurplaat die je online kunt inkleuren. 

Benieuwd naar meer activiteiten die je thuis kunt doen? Lees dan hier de tips om je thuis te vermaken

Auteur: Anouk Bruel