Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Verplicht thuis door het coronavirus: Tips om je te vermaken

Het coronavirus heeft de overhand gekregen en de overheid heeft maatregelen getroffen. We moeten zoveel mogelijk thuisblijven. Maar hoe kom je je dagen thuis door? Wij geven tips om je te vermaken zodat jij je thuis niet hoeft te vervelen.

Tekst gaat verder onder de advertentie

Thuisblijven door het coronavirus is één van de gevolgen door de maatregelen van de overheid. Is je werk af en je huis opgeruimd? Ga dan optimaal genieten van leuke dingen die je kunt doen. Ze zijn misschien voor de hand liggend, je kunt ze nu wel zonder schuldgevoel en eindeloos doen.  

Films en series kijken

Netflix en Videoland bieden een groot aanbod aan films en series. Bij Netflix ben je wel even zoet met 5579 titels en op Videoland kun je terecht voor nog eens 1799 films en series. Gebruik je tijd om even te ontspannen en de speellijst af te gaan. Shrijf titels waarover je twijfelt op, zodat je ze nog terug kunt vinden als je toch besluit om ze te gaan kijken. TIP: de komedie Two Night Stand of de thriller Papillon. De laatste film is een van de beste films allertijden. Wees snel, want zulke films blijven niet lang op Netflix staan.

Heb je geen betaald account of het inmiddels wel gezien? Blader dan door de (online) tv-gids om te kijken welke films er de komende dagen op de televisie worden uitgezonden.

In beweging blijven

Bewegen in huis is veel makkelijker dan je denkt, ook als je in een klein appartement woont. Ga geregeld in de weer met een stofzuiger, houd een grote schoonmaak in de keuken en ruim die ene kast op waar je tot nu toe geen tijd voor hebt gehad. Door schoon te maken, blijft je lichaam actief. Wil je liever een korte work-out doen? Er zijn een heleboel apps die oefeningen geven voor een minuut of 7. Je kunt bij de oefeningen gebruikmaken van huis, tuin en keukengerei zoals; een stoel, de laatste traptrede of een bal. Of kijk naar fitnessartikelen voor thuis.

Spelletjes spelen

Ben je niet alleen thuis? Haal wat ouderwetse bordspellen uit de kast. Niets is leuker dan samen bezig zijn en de sfeer erin te houden. Als je wel alleen bent - of je partner geen zin heeft om nog eens van je te verliezen - kun je gemakkelijk online spelletjes spelen. Een potje hartenjagen, eenendertigen, schaken of bubbles. Je hebt ze voor het uitkiezen. En als je eenmaal de smaak te pakken hebt, ben je al gauw een paar uur verder. Helemaal als je Monopoly speelt… Oud maar goud!

Luister Podcasts

Podcasts zijn populairder dan ooit. Het zijn simpelweg audiofragmenten van reportages, gemiste radioprogramma’s of gesprekken over verschillende onderwerpen. Je kunt ze onder andere vinden via Google Podcasts, Apple Podcast en Spotify. Neem plaats in je favoriete stoel en zet je koptelefoon op of laat het programma hardop afspelen. Van herkenbare mannenonderwerpen in ‘Man man man, de podcast’ tot het waargebeurde verhaal van het kalifaatmeisje Laura H. in de gelijknamige podcast. 

Boeken lezen

Voor de hand liggend, maar voor sommigen is het lezen van boeken altijd een hobby, terwijl anderen er alleen de tijd voor nemen wanneer ze op vakantie zijn. Voor die mensen is dit het moment waarop ze weer eens in de papieren verhalen kunnen duiken. Verwijder het stof van je leesboeken en laat je meeslepen door de thrillers en alledaagse verhalen die je in huis hebt liggen. Wissel vooral met de buren als je door je boekenvoorraad heen bent. Of download een paar online exemplaren als je over een e-book beschikt

Investeer in je huis

Iedereen kent het wel, van die vervelende klusjes die altijd blijven liggen. Simpelweg omdat je er geen zin of tijd voor hebt. Zin waarschijnlijk nog steeds niet, maar tijd heb je nu zat. Kom daarom van je luie stoel af en pak die vervelende klusjes aan. Als het eenmaal gedaan is, zal je zien dat het klusje helemaal niet zo vervelend was als je dacht.

Je huis een make-over geven is altijd een goed idee. Kleine aanpassingen kunnen een groot effect hebben. Wat dacht je van nieuwe kussenhoezen? Ook is het tegenwoordig helemaal hip om een houten trapladder te kopen en die tegen de muur te zetten. Hang er een plaid in en wat lampjes – en je zult verrast zijn door het effect. Wil je iets meer dan nieuwe meubels? Verf dan je muur in een andere kleur. Neem dan gelijk de plintjes mee, die waren ook wel aan vervanging toe. 

Wil je weten wat de noodzakelijke boodschappenlijst is gedurende het coronavirus, zonder dat je teveel uit de schappen haalt voor een ander? Dit is de lijst om je voorraadkast te vullen

Auteurs: Anouk Bruel & Ilse Bloemendal