Ga naar de inhoud

Hertogin Sarah Ferguson strijdt moedig tegen borstkanker

Update:
Sarah Ferguson borstkanker

Onze gedachten gaan uit naar de Britse hertogin Sarah Ferguson, die onlangs onthulde dat ze behandeld is voor borstkanker. De voormalige echtgenote van prins Andrew heeft inmiddels een succesvolle operatie ondergaan. Ze bevindt zich nu in het gezelschap van haar geliefde familie, zo meldt een woordvoerder.

Diagnose

De diagnose kwam aan het licht tijdens een routineonderzoek, een mammografie, waar Sarah Ferguson (63) aan deelnam. Na de ontdekking werd haar geadviseerd om een operatie te ondergaan. Deze werd met succes uitgevoerd, aldus de woordvoerder tegenover Sky News. “De hertogin ontvangt nu de best mogelijke medische zorg en haar artsen zijn optimistisch over de vooruitzichten.” Ferguson zelf is ook “zeer dankbaar dat de kanker werd ontdekt tijdens een reguliere controle.” Opmerkelijk genoeg vertoonde ze zelf geen symptomen. Dit benadrukt nogmaals het belang van regelmatige controles.

Over de Hertogin van York

Sarah Ferguson trad in 1986 in het huwelijk met prins Andrew, de derde zoon van toenmalig koningin Elizabeth. Hij is de jongere broer van de huidige koning, Charles. Aanvankelijk genoot Ferguson grote populariteit bij het Britse volk en werd ze liefkozend “Fergie” genoemd. In 1992 gingen Sarah en Andrew uit elkaar. Ze hebben samen 2 kinderen, prinses Beatrice en prinses Eugenie.

Prins Andrew heeft de laatste jaren veel kritiek gekregen vanwege zijn betrokkenheid bij seksuele relaties met een minderjarig meisje. Zij kwam uit de kringen van de Amerikaanse multimiljonair Jeffrey Epstein. Als gevolg van dit schandaal heeft Andrew vele van zijn koninklijke titels moeten afstaan.

Moedige strijd

Terwijl de hertogin van York haar persoonlijke strijd tegen borstkanker aangaat, hopen we dat ze omringd wordt door liefde, steun en de beste medische zorg. Haar openheid over haar ervaring kan anderen aanmoedigen om ook regelmatig medische controles te ondergaan. Het belang ervan niet te onderschatten. We wensen Sarah Ferguson een spoedig herstel toe en hopen dat ze, te midden van haar familie, kracht en moed vindt tijdens deze uitdagende periode.

Op Instagram bedankt Sarah volgers voor hun support

Meer over: