Ga naar de inhoud

Harry en Meghan uit hun koninklijke rol en woning gezet

Update:
Harry en Meghan uit woning gezet

Prins Harry en Meghan Markle zijn onlangs door koning Charles uit hun officiële woning, Frogmore Cottage, gezet. Wat betekent dit voor Prins Harry en wat is zijn rol nu nog in het Verenigd Koninkrijk?

Koninklijk paar meer gericht op Verenigde Staten

De woninguitzetting was op bevel van koning Charles. Dit heeft direct geleid tot het verlies van een belangrijke koninklijke rol voor Prins Harry, namelijk die van ‘counsellor of the state’. Of het paar dat betreurt weten we niet. Harry en Meghan tonen in veel gevallen ook geen interesse in die formele rollen. Ze richten zich voornamelijk op hun netwerk en publiek in de Verenigde Staten.

De tekst gaat verder onder de foto >>

Blijft Harry wel zijn broer William steunen?

Een ander belangrijk aspect naast het verlies van hun ‘graden 2 onderkomen’ (red. een woning in het hogere segment) in Windsor, is de impact op de relatie tussen Prins Harry en Prins William. Als Harry geen woning heeft in het Verenigd Koninkrijk – wanneer William de troon bestijgt – is hij mogelijk niet in staat om zijn broer te steunen. Hoewel er momenteel al een zekere afstand lijkt te zijn tussen de 2 broers, maakt het ontbreken van een fysieke aanwezigheid de kloof tussen de broers mogelijk alleen nog maar groter.

Wel of geen nieuwe woning in Engeland?

Het is onduidelijk of de ‘Duke en Duchess of Sussex’ op zoek zijn naar een nieuwe woning in het Verenigd Koninkrijk. Er zijn geen concrete plannen bekend gemaakt over hun toekomstige verblijfplaats. Het is mogelijk dat ze ervoor kiezen om zich volledig te richten op hun leven in Californië. De kans is groot dat ze zich minder bezig houden met koninklijke aangelegenheden.

Bronnen: Sky News, Entertainment News.

Meer over: