Ga naar de inhoud

Moeder worden rond je 50ste: deze vrouwen deden het

Update:
Moeder zwanger na 50

Moeder worden is een wonderbaarlijke reis die vaak geassocieerd wordt met jeugd en vitaliteit. Laten we voor de verandering eens stilstaan bij de vrouwen die bewijzen dat leeftijd geen belemmering hoeft te zijn om een kind te krijgen.

Onze inspiratiebron is topmodel Naomi Campbell, die onlangs haar 2e kind verwelkomde op haar 52e. En ze is niet de enige 50+’er, lees verder.

Naomi Campbell moeder geworden op 52-jarige leeftijd

Recentelijk maakte Naomi Campbell bekend dat ze voor de 2e keer moeder is geworden. Met de foto op Instagram onthulde ze haar pasgeboren zoontje, terwijl haar 2-jarige dochter het kindje liefdevol vasthoudt. Het feit dat Naomi Campbell opnieuw moeder is geworden op de leeftijd van 52 jaar benadrukt haar vastberadenheid en doorzettingsvermogen. De namen van haar kinderen zijn bij de redactie niet bekend.

Naomi’s boodschap over het moederschap

Naomi Campbell is een inspiratiebron voor vrouwen 50-plus met een moederwens. In een eerdere interview met de bladen moedigde ze vrouwen ook aan om zich niets aan te trekken van de sociale verwachtingen en ongeschreven regels. Ze noemde haar kind destijds ‘mijn kind’, zonder verdere details te geven over de manier waarop ze moeder werd. Naomi Campbell bewijst weer dat ze standvastig is in haar overtuiging dat moederschap geen leeftijdsgrens kent. Het topmodel en influencer inspireert mogelijk meer vrouwen van over de hele wereld om hun eigen pad te volgen en zich niet te laten beperken door maatschappelijke normen voor het moederschap.

Deze 4 moeders kregen nog een kind rond hun 50ste

Laten we een kijkje nemen naar 4 andere vrouwen die na hun 50ste moeder werden en ontdekken hoe zij de ongeschreven regels en verwachtingen van de maatschappij trotseerden.

1. Janet Jackson, de tijdloze moeder

We beginnen met de getalenteerde zus van Michael Jackson: de Amerikaanse popzangeres Janet Jackson, die in januari 2017 op 50-jarige leeftijd beviel van haar eerste kind. Haar zoon, Eissa Al Mana, bracht niet alleen vreugde in haar leven, maar diende ook als inspiratiebron voor vrouwen wereldwijd. Janet Jackson toonde aan dat het nooit te laat is om het moederschap te omarmen en dat liefde geen leeftijdsgrenzen kent. Janet voedt haar zoon inmiddels op zonder de bijna 10 jaar jongere vader en ex, de steenrijke zakenman Wissam Al Mana uit Qatar.

Tekst gaat onder de video verder >>

2. Brigitte Nielsen, moeder van 5

De Deense filmactrice en zangeres Brigitte Nielsen. Ze is bekend van de films: Red Sonja, Rocky 4, Beverly Hiils Cop 2 en cobra. Ze verraste in 2018 de wereld op 54-jarige leeftijd met de geboorte van haar 5e kind. Dochter Frida. Het was een lange weg geweest, vertelde ze aan People Magazine. Haar moed en vastberadenheid toonden aan dat het krijgen van een kind na je 50ste toch mogelijk is. De vader van Frida (en tevens 5e man van Brigitte) is het voormalige fotomodel Mattia Dessi.

De tekst gaat onder de foto verder >>

3. Halle Berry, een bron van inspiratie?

Hollywood-ster Halle Berry was net geen 50, ze verwelkomde haar 2e kind, zoon Maceo, op 47-jarige leeftijd. Als rolmodel voor vele vrouwen brak ze de stereotypen en moedigde ze anderen aan om hun dromen na te jagen, ongeacht hun leeftijd. De Oscar winnende Amerikaanse actrice kreeg deze zoon met haar 3e echtgenoot, de Franse acteur Olivier Martinez (waarvan ze inmiddels is gescheiden). Uit een eerder huwelijk heeft ze nog een dochter.

De tekst gaat onder de foto verder >>

4. Laura Linney, nooit te laat om ouder te worden

De Amerikaanse filmactrice Laura Linney kreeg net voor haar 50e verjaardag, op 49-jarige leeftijd, haar 1ee kind, zoon Bennett. Ze omarmde het moederschap als een nieuw hoofdstuk in haar leven en toonde aan dat het nooit te laat is om de vreugde van het ouderschap te ervaren. Laura schreeuwde het alleen niet van de daken dat ze zwanger was. Lees hieronder wat ze daar kort en bondig over te zeggen heeft.

De tekst gaat onder de foto verder >>

En tenslotte: of Naomi Campbell nu wel of niet zelf haar kind op de wereld gezet heeft: we wensen haar, het kindje en haar gezin een onbezorgde tijd toe. Waar ze met elkaar volop genieten van het leven en de kostbare tijd samen. Het belangrijkste blijft: dat kinderen veilig, gezond en gelukkig opgroeien en daar speelt leeftijd totaal geen rol. Voor de grootouders van deze beroemdheden is het wel echt een tijdje geleden dat ze nog in de luiers zaten. Voor hen hebben we wat handige tips voor het oppassen op een rijtje gezet.

Bronnen: Harpers Bazaar, Instagram, Voque, People Magazine, YouTube.

Meer over: