Ga naar de inhoud

Zien: de bob van Máxima: gedurfd asymmetrisch bobkapsel

Update:
Koningin Máxima nieuw kapsel? Bob

Koningin Máxima heeft opnieuw bewezen waarom ze een fashionicoon is tijdens de contraprestatie op het NDSM-werf in Amsterdam, de traditionele afsluiting van een staatsbezoek van Koning Felipe VI en Koningin Letizia van Spanje. Máxima stal de show met haar opvallende kledingkeuze en haarstijl: ze heeft een bob. Lees hier meer over het nieuwe kapsel van Máxima en hoe je het beste een bobkapsel draagt.

Een jurk van Jan Taminiau

Máxima straalde in een creatie van Jan Taminiau, een jurk die haar slanke figuur perfect accentueerde. De jurk was versierd met vierkante pailletten van verschillende groottes, wat resulteerde in een prachtige vloeiende lijn. Hoewel het geen primeur was voor Máxima – ze droeg de jurk eerder in de VS – blijft het een tijdloos stuk dat haar elegantie benadrukt. Een opvallende toevoeging aan haar ensemble was de donkergroene leren clutch van het merk Santesteban, die haar look een eigentijds tintje gaf.

Maar de ogen waren dit keer niet gericht op haar mooie jurk, want had Máxima daar zou een ander kapsel? Even leek het erop dat ze haar prachtige blonde lokken had afgeknipt. Gelukkig bleek het om een vakkundig opgestoken bobkapsel te gaan. Een gedurfde keuze van onze koningin.

Gedurfde haarstijl

Naast haar kledingkeuze trok Máxima ook de aandacht met haar creatieve haarstijl. Haar lange blonde lokken waren van achteren opgestoken. Hierdoor leek het alsof ze een bob had. Dit terwijl aan de rechterkant een gekrulde pluk nonchalant naar beneden hing. Wat oogde als een asymmetrische bob. Deze stijlvolle en gedurfde look leidde tot speculaties over hoe fantastisch Máxima eruit zou zien met een echte bob.

Het kapsel van Koningin Máxima

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Tips voor een bobkapsel

Als je geïnspireerd bent geraakt door de stijlvolle verschijning van Máxima en overweegt om ook een bob te laten knippen, zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten.

De tekst gaat onder de video verder >>

Overleg met je kapper

Het is essentieel om een goed overleg te hebben met je kapper voordat je de knoop doorhakt. Je kapper kan je adviseren over welke bobstijl het beste past bij de vorm van je gezicht en je haartype. Sommige bobs zijn bijvoorbeeld meer geschikt voor fijn haar, terwijl andere beter werken voor dikker haar.

Kies de juiste lengte

Bobs komen in verschillende lengtes. Variërend van kin-lengte tot schouderlengte en zelfs langer. Het is belangrijk om een lengte te kiezen die past bij je persoonlijke stijl en levensstijl. Als je bijvoorbeeld een actieve levensstijl hebt, wil je misschien een kortere bob die gemakkelijker te onderhouden is.

Onderhoud is belangrijk

Bobs vereisen regelmatig onderhoud om hun vorm te behouden. Zorg ervoor dat je bereid bent om regelmatig naar de kapper te gaan om je bob er fris en verzorgd uit te laten zien. Een goede kapper kan je ook tips geven over hoe je je bob thuis kunt onderhouden. Zoals welke producten je moet gebruiken en hoe je je haar het beste kunt stylen.

Met de juiste zorg en aandacht kan een bob een tijdloze en veelzijdige keuze zijn die je uitstraling een frisse en moderne uitstraling geeft.

Welke soorten bobkapsels zijn er?

Hieronder een aantal voorbeelden:

De klassieke bob, op 1 lengte

Asymmetrische bob, een schuine kant

Kortere bob

Lange bob

Headerfoto: Patrick van Katwijk / Contributor (Getty Images)

Meer over: