Ga naar de inhoud

Jan Taminiau dé modeontwerper van Koningin Maxima

Update:
Koningin-Maxima-Jan-Taminiau

Onze koningin ziet er altijd uit om door een ringetje te halen, zo stijlvol en vrouwelijk. Van klassiek tot modern, er is niets wat haar niet staat. Ze is een inspiratie voor velen.

Maxima is al jarenlang trouw aan modeontwerper Jan Taminiau. Wie is deze man die Koningin Maxima zo mooi aankleedt?

Het is geen geheim dat Koningin Máxima een voorliefde heeft voor ontwerpen van Nederlandse bodem. Een van haar ultieme favoriete couturiers is Jan Taminiau (Goirle, 14 september 1975), in zijn bijzondere jurken steelt Máxima regelmatig de show. De meest bekende creatie van deze ontwerper is de oogverblindende koningsblauwe jurk, die zij droeg tijdens de inhuldiging in 2013. Wat dacht je van de inmiddels beroemde jas die Taminiau van postzakken maakte in 2009. De koningin droeg het populaire exemplaar tijdens een bezoek aan de Mode Biënale in Arnhem, waarmee ze een echte trend tot stand bracht.

Wie is Jan Taminiau?

“Sinds ik een kind was, ben ik altijd gefascineerd geweest om samen met mijn dierbaren te vieren en bedanken dat we samen zijn. Het plezier om alles goed te regelen, is dezelfde energie die ik weerspiegel in al mijn creaties, een verrassingseffect en details gemaakt met passie. Alle benodigde elementen om het te vieren met alle belangrijke mensen in mijn leven, mijn familie, mijn vrienden en muzen.” Aldus Jan Taminiau.

Pilar Gónzalez de Gregorio en Laura Ponte in JANTAMINIAU Couture, samen met Jan vastgelegd in zijn residentie in Madrid >>

Woonplaats van de modeontwerper

Hij heeft een atelier in Baambrugge, Nederland, net buiten Amsterdam. De thuisstudio van Jan Taminiau staat in Madrid, waar hedendaagse kunst en zijn exclusieve Haute Couture-creaties je door zijn creatieve universum leiden. Jan, als de inspirerende verteller die hij is, neemt je daar mee op reis naar zijn manier van kijken en het verhaal achter zijn jurken, zijn muzen, zijn inspiratie en manier van denken.

Waar twee werelden samenkomen

Het appartement in Madrid is een levende bron van inspiratie. Waar 2 werelden samenkomen. Zorgvuldig samengesteld door Jan en Juan Várez (zijn partner), maar misschien nog wel belangrijker: constant in beweging. Een nieuwe kijk creëren door anders naar dingen te kijken.

Bekende Jan Taminiau creaties, waarin Koningin Maxima verscheen

Meer over: