Ga naar de inhoud

De 10 haartrends van 2024, van pittige pixie tot een lange bob

Update:

Ontdek hier dé kapseltrends voor dit jaar. Deze zijn geschikt voor dames met verschillende haartypes en lengtes. Van gedurfde pixie-coupes (kort en pittig kapsel) tot de terugkeer van de ‘wet hair look’ en haarbanden. Laat je door deze haartrends 2024 inspireren.

Vaak blijf je trouw aan je kapsel. Wil je wel eens iets anders of vind je het leuk om te zien wat de haarmode is? Bekijk dan hieronder de kapseltrends voor dit jaar. En lees ook onze tips over kapsels waardoor je ouder lijkt.

10 haartrends 2024

1. Pittige pixie: voor de dames met durf

Ben je klaar voor een gedurfde verandering? De supervrouwelijke, pittige pixie is dé trend van 2024 voor dames die hun haren willen laten kortwieken. De lichtjes warrige styling (afwerking met haarproducten) voegt een speelse touch toe aan deze eigentijdse coupe. Eerlijk, dit kapsel is toch geweldig?

2. Curly bob (mét pony): natuurlijke krullen

De bob is een tijdloze klassieker, maar dit jaar krijgt het een nieuwe draai met de curly bob. Voeg een pony toe voor extra pittige uitstraling, terwijl natuurlijke krullen de show stelen. Een perfecte keuze voor dames die willen pronken met hun natuurlijke textuur. Wij zijn in ieder geval fan.

3. Lange bob: stijlvol en strak

Voor degenen die de voorkeur geven aan iets langer haar, is de lange bob (lob) een geweldige keuze. Style het strak met een midden- of zijscheiding en voeg een uitbundige glans toe met glansspray. Een tijdloze en stijlvolle optie voor diverse gelegenheden. Niets voor jou? Maak je dan klaar voor nog wat haartrends.

4. Strakke knot: snel en gesofisticeerd

De strakke knot is een kapsel dat je met minimale moeite er gesofisticeerd doet uitzien. Kam je haar glad naar achteren, gebruik haarolie en -gel, en zet het vast met haarspray. Perfect voor een chique uitstraling, ideaal om je haarwasbeurt een dag uit te stellen.

@lanacuvelier

De knot die ik altijd draag! Voor de clean girl look 🫧 #hairtok #slickedbackhair #slickedbacktutorial #thinhair #thinhairthickbun #hairtutorial #slickedhair #strakkeknot #easyhairstyles

♬ Lovin On Me – Jack Harlow

5. Zeemeerminhaar: golven en wafeltangen

Trend alert: mermaid hair is een hit op modeweken! Creëer deze look met halflang of lang haar, benadruk je natuurlijke golven of maak losse waves met een wafel- of krultang. Geen stylingtools? Maak je haar licht vochtig en vlecht of knoop het voor het slapengaan voor prachtige golven in de ochtend.

6. Haarbanden en parels: terug van de 90’s en 00’s

Een ode aan de 90’s en 00’s: haarbanden zijn helemaal terug. Van breed tot smal, eenvoudig tot met print of versieringen. Houd je losse lokken stijlvol uit je gezicht met deze trendy accessoires. Ook parels zijn dit jaar helemaal in de mode. Versier je lokken met haarjuwelen zoals knijpspelden, haarbanden of schuifspeldjes bezaaid met parels voor een elegante afwerking.

7. Middenscheiding: klassiek en trendy

De klassieke middenscheiding maakt een comeback in 2024. Gebruik een puntkam om het te perfectioneren en fixeer met haarspray. Een eenvoudige en trendy haarstijl die je thuis kunt uitproberen zonder naar de kapper te gaan.

8. Rode lokken: levendig en populair

Rode lokken blijven een blijvende trend in 2024, vooral in koperen tot levendig rode tinten. Durf je het niet permanent? Probeer een kleurspoeling voor een geleidelijke verandering.

9. Zijsscheiding: chique en toegankelijk

De zijscheiding maakt een sterke comeback in het nieuwe jaar. Kam natte haren naar één kant voor een chique look, geschikt voor zowel dag als avond. Een toegankelijke trend die je gemakkelijk zelf kunt creëren. Zeker een van onze favoriete haartrends. Groot voordeel: je hoeft hiervoor niet naar de kapper.

10. Wet hair look: fris en natuurlijk

De ‘wet hair look’ blijft in 2024 een populaire haartrend. Het lijkt alsof je net uit de zee bent gekomen en je haar nog nat is. Breng gel of wax aan bij de wortels en punten, en maak je kapsel af met spray of haarlak voor een moeiteloze en natuurlijke uitstraling. Perfect voor een feestelijke gelegenheid.

Meer over: