Ga naar de inhoud

Prinses Beatrix werkt niet mee aan MediaDome koninklijke musical

Update:
Musical MediaDome, prinses Beatrix werkt niet mee

MediaDome kondigde aan een musical te maken over het leven van prinses Beatrix. Hiervoor komt er een nieuw theater in Best, dichtbij Eindhoven. Kort daarna liet Beatrix weten niet mee te willen werken aan deze musical. Hoe komt de musical zonder haar hulp toch tot stand dan?

Aankondiging MediaDome over musical over Beatrix

MediaDome kondigde afgelopen week een spannend nieuw project aan: een musical die het leven van prinses Beatrix op unieke wijze tot leven brengt. Dit theaterstuk zal te zien zijn in een gloednieuw theater in Best, nabij Eindhoven.

De keuze voor Best als locatie voor dit theater belooft een handige nabijheid voor theaterliefhebbers in de regio Eindhoven.

Beatrix heeft betrokkenheid geweigerd

Hoewel MediaDome prinses Beatrix benaderde voor input in de productie, heeft zij besloten hier niet aan deel te nemen, zoals bevestigd door de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).

De musical, gepland voor eind 2026, belooft ondanks geen deelname van de voormalig koningin een gedenkwaardige ervaring te worden. Het verhaal van Beatrix wordt verteld door middel van muziek en drama, met een cast die binnenkort wordt onthuld.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Waar gaat de musical over?

Ondanks de afwezigheid van directe betrokkenheid van prinses Beatrix, benadrukt de producent, Okke Verberk, het belang van het respectvol vertellen van haar verhaal. De musical zal zowel de hoogtepunten als de uitdagingen van haar tijd als koningin belichten, en zo een reflectie bieden op de ontwikkeling van de Nederlandse samenleving gedurende de afgelopen decennia.

Koninklijke musicals door de jaren heen

Naast deze productie over prinses Beatrix zijn er ook andere musicals geweest die royals als onderwerp hebben gehad, zoals: “Diana: A True Musical Story” over prinses Diana en “Hamilton” dat het leven van Alexander Hamilton, een van de grondleggers van de Verenigde Staten, vertelt. En recentelijk van Nederlandse bodem: Koningshuis the Musical.

Beatrix de Musical trailer

Bekijk de trailer hieronder en lees verder >>

Het nieuwe theater in best: MediaDome

MediaDome heeft grootse plannen voor haar nieuwste project. Ze besloten het leven van prinses Beatrix op de planken te brengen. Om dit te realiseren, bouwen ze een theater in een bestaande hal in Best. Dit Brabantse dorp ligt vlakbij Eindhoven, waar het nieuwe spektakel te zien zal zijn.

Het belooft een unieke ervaring te worden voor iedereen die geïnteresseerd is in het leven van de prinses.

Shownieuws sprak de producent van de musical

Bekijk de uitzending hieronder terug >>

Lees ook: Videoland-serie Máxima.

Bron: AD

Meer over: