Ga naar de inhoud

Dramaserie Máxima krijgt tweede seizoen

Update:
Videolandserie Máxima

Het nieuws is eruit: de dramaserie Máxima van Videoland krijgt een tweede seizoen. Fans kunnen weer genieten van Delfina Chaves en Martijn Lakemeier in de hoofdrollen. De verkoop aan 25 landen zegt genoeg: dit verhaal boeit wereldwijd.

De reis gaat verder

Na een succesvol eerste seizoen, waarin we de transformatie van een Argentijns meisje naar koningin van Nederland hebben gevolgd, belooft seizoen 2og meer indrukwekkende momenten. Peter van der Vorst, van RTL, belicht hoe belangrijk deze gebeurtenissen zijn voor ons collectieve geheugen. De liefde, het huwelijk, het moederschap en de kroning van Máxima worden allemaal opnieuw tot leven gebracht. En met Rifka Lodeizen en Daan Gielis in de hoofdrollen, zijn de verwachtingen hoog.

Bekijk hier de officiële trailer van het eerste seizoen. De tekst gaat onder de video verder >>

Start productie en uitzending

Rachel van Bommel, de producent, noemt het een droomscenario; nog voor het eerste seizoen was afgelopen, kreeg ze al groen licht voor een vervolg. De opnames voor het tweede seizoen starten in oktober. Fans hoeven trouwens niet lang meer te wachten: vanaf 20 april is Máxima te streamen op Videoland. De eerste aflevering is zelfs even op RTL 4 te bewonderen. Het eerste seizoen vertelt het verhaal tot de verloving met Willem-Alexander, gebaseerd op Moederland van Marcia Luyten.

Bron: Vorsten. Foto: RVD


Videoland-serie Máxima: dit wil je erover weten

Videolandserie Máxima
Videolandserie Máxima

Royal fans, opgelet! Er komt een serie over het bruisende leven van koningin Máxima der Nederlanden, een van ’s werelds meest bewonderde koninklijke personen. Haar leven staat centraal staan in een meeslepende serie die exclusief beschikbaar zal zijn op Videoland.

Met elke draai van het verhaal, elke onthulling van een verborgen kant van haar persoonlijkheid en elke stap die ze zet in haar reis van jonge vrouw naar koningin, belooft deze serie een boeiende inkijk te bieden in het leven van Máxima. Lees hier alles over deze Videoland-serie.

Videoland-serie over het leven van Máxima

De opnames voor de nieuwe Videoland-productie rondom de persoon koningin Máxima zijn officieel aan de gang. De initiële dagen van filmen vinden momenteel plaats in de stad New York, zo heeft de streamingdienst aangekondigd via haar sociale kanalen.

De 6-delige reeks met de titel ‘Máxima’ is geïnspireerd op het boek getiteld ‘Moederland: De Vroege Jaren van Máxima Zorreguieta’, geschreven door auteur Marcia Luyten, dat zijn debuut maakte in november 2021. Het verhaal belicht het pad van de jonge Máxima terwijl ze opgroeit. Haar werk begint in New York, hier ontmoet ze Willem-Alexander en zo vindt ze uiteindelijk haar weg naar Nederland.

Welke acteurs spelen een rol in de Videoland-serie?

De Argentijnse actrice Delfina Chaves neemt de hoofdrol op zich. Daarnaast wordt de rol van koning Willem Alexander ingevuld door de Nederlandse acteur Martijn Lakemeier. Elsie de Brauw vertolkt de rol van koningin Beatrix en Sebastian Koch gaat prins Claus spelen.

Bekende Duitse acteur Sebastian Koch (61 jaar oud) verwierf bekendheid in Nederland door zijn optredens in ‘Zwartboek’ en hij speelde in ‘Das Leben der Anderen’, ‘Homeland’ en ‘The Danish Girl’. Elsie de Brauw (62 jaar oud), 2-voudig winnares van de Theo d’Or en een Gouden Kalf, heeft een opmerkelijke carrière. Ze heeft schitterende rollen vervuld in producties zoals ‘Morten’ en ‘Zee van Tijd’.

Tekst gaat onder de video verder >>

Actrice Delfina Chaves is bekend van haar optredens in verschillende film- en televisieproducties, voornamelijk in Argentinië. Een van haar meest prominente rollen was in de Argentijnse televisieserie ‘Casi Ángeles’, waarin ze de rol van Jazmín Romero vertolkte. Deze serie, die populair was bij jongere kijkers, liep van 2007 tot 2010. Daarnaast heeft Chaves in andere tv-programma’s en films gespeeld, zoals ‘Chiquititas’, ‘Guapas’ en ‘La Celebración’, om er maar een paar te noemen.

Martijn Lakemeier is een Nederlandse acteur die bekendheid verwierf met zijn rol in de Nederlandse film ‘Oorlogswinter’ uit 2008, geregisseerd door Martin Koolhoven. In deze film speelde hij de hoofdrol van Michiel van Beusekom, een tiener die tijdens de Tweede Wereldoorlog betrokken raakt bij het verzet. Zijn prestatie in ‘Oorlogswinter’ werd geprezen en leverde hem onder andere een Gouden Kalf op voor Beste Acteur. Naast ‘Oorlogswinter’ heeft Martijn Lakemeier in verschillende andere film- en televisieproducties gespeeld. Enkele van zijn andere werken omvatten rollen in films zoals ‘Infiltrant’ (2014) en ‘Gewoon Vrienden’ (2018). Hij heeft ook in Nederlandse televisieseries geacteerd, waaronder ‘Jeuk’ en ‘Moordvrouw’.

Veel buitenlandse belangstelling voor Videoland-serie Máxima

Zelfs voordat de eerste scènes zijn vastgelegd, heeft de nieuwe Videoland-serie ‘Máxima’ al de aandacht getrokken van internationale partijen. Rachel van Bommel, producent bij Millstreet Film, heeft laten weten dat er gesprekken gaande zijn met geïnteresseerde partijen uit verschillende landen, waaronder Duitsland, Spanje, Scandinavië en Latijns-Amerika.

“Er bestaat aanzienlijke interesse in onze koninklijke familie vanuit diverse landen.” Tijdens de presentatie van de hoofdrolspelers van de dramaserie in het Amstel Hotel in Amsterdam, deelde Rachel van Bommel op donderdag mee: “Het is absoluut de bedoeling om de serie internationaal te verkopen. Er zijn diverse landen waar er aanzienlijke interesse bestaat in onze koninklijke familie. Bovendien is de serie zeer geschikt voor de internationale markt, aangezien ongeveer de helft van de serie in het Spaans wordt gesproken, 30 tot 40 procent in het Engels en 10 procent in het Nederlands.”

Tekst gaat onder de video verder >>

Wanneer komt de serie uit?

De serie vertelt het verhaal van Máxima’s reis van haar vroege leven in Argentinië en New York tot aan haar toekomst als koningin van Nederland.

De serie start bij de ontmoeting met Willem-Alexander in Sevilla in 1999. Vanaf het moment dat Máxima Zorreguieta aan de zijde van de Nederlandse kroonprins verschijnt, staat ze in de schijnwerpers. Wanneer Willem-Alexander haar ten huwelijk vraagt haalt het verleden haar in als er een verhitte discussie losbarst over haar vaders politieke carrière in het Videla regime. Een discussie die in haar eigen kringen nooit gevoerd is.

Wat maakt dat deze Argentijnse uiteindelijk floreert aan een oud Europees hof? En hoe kan Máxima trouw blijven aan zichzelf zonder haar familie op te geven, of gaan die twee dingen niet samen? Wij kunnen niet wachten op de serie over Máxima, die vanaf 20 april 2024 te zien is op Videoland.

Meer over: