Ga naar de inhoud

Handige apps voor je huishouden: 15 tips

Update:
12 handige apps huishouden

Huishoudelijke apps zijn de nieuwe beste vriend van drukke huishoudens. Met deze handige tools beheer je eenvoudig taken zoals schoonmaken, boodschappen doen en plannen. Of je nu een huishoudplanner nodig hebt om je dagelijkse taken bij te houden of een app om je schoonmaakroutine te organiseren, er is voor elk doel een huishoudelijke apps.

Laat technologie het zware werk voor je doen en geniet van een georganiseerder en efficiënter huishouden. Lees hieronder hoe je dat doe:

Huishoudelijke taken hulp

In een hectisch huishouden is het soms een uitdaging om alles op rolletjes te laten lopen. Van schoonmaken en boodschappen doen tot het bijhouden van afspraken: het kan overweldigend zijn. Maar wat als je een ‘persoonlijke assistent’ had die je hielp bij het organiseren en beheren van al deze taken? Dat is precies waar huishoudelijke apps om de hoek komen kijken!

Pak je mobiele telefoon en probeer de volgende apps uit:

1. Chorma app

Heb je ooit gedroomd van een perfect georganiseerd huishouden waar iedereen zijn steentje bijdraagt? Met de Chorma app wordt deze droom werkelijkheid! Of je nu in een gezin woont, een studentenhuis deelt of samenwoont met vrienden, deze app is dé oplossing voor een gezamenlijk huishouden.

  • Een gemeenschappelijke aanpak
    Chorma maakt het gemakkelijk om alle huishoudelijke taken op één plek te verzamelen. Voeg eenvoudig alle klusjes toe die gedaan moeten worden, van stofzuigen en afwassen tot het opruimen van de woonkamer. Vervolgens kunnen de deelnemers deze taken ‘claimen’ en afvinken zodra ze zijn voltooid.
  • Punten en motivatie
    Wat Chorma echt uniek maakt, is het puntensysteem. Elke keer dat je een taak afrondt, verdien je punten. Dit voegt een speels element toe en kan zelfs de meest luie huisgenoot motiveren om van de bank af te komen en zijn bijdrage te leveren aan het huishouden.
  • Beschikbaarheid
    Chorma is exclusief beschikbaar in de AppStore, maar geen zorgen als je een Android-gebruiker bent! Er is een vergelijkbare app genaamd Chore Checklist die dezelfde functionaliteit biedt en beschikbaar is op Android-apparaten.

2. Lijstjes maken met Cozi

Het bijhouden van boodschappenlijstjes, afspraken en taken kan soms een uitdaging zijn, vooral als je een druk gezinsleven hebt. Gelukkig biedt Cozi een alles-in-één oplossing om je georganiseerd te houden!

  • Boodschappenlijstjes in een handomdraai
    Het traditionele papieren boodschappenlijstje is verleden tijd. Met Cozi kun je gemakkelijk en snel een digitaal boodschappenlijstje samenstellen en bijhouden. Of je nu onderweg bent of thuis op de bank zit, je hebt altijd toegang tot je lijstje via je smartphone.
  • Milieuvriendelijk en duurzaam
    Het gebruik van een digitale app zoals Cozi is niet alleen handig, maar ook milieuvriendelijk. Het bespaart papier en draagt bij aan een duurzamere levensstijl. Dus terwijl je je leven organiseert, help je ook nog eens het milieu!
  • Beschikbaarheid en kosten app
    Cozi is gratis te downloaden voor zowel Apple- als Android-apparaten. Dit maakt het toegankelijk voor iedereen, ongeacht welk type smartphone je gebruikt.

3. Tody: je persoonlijke schoonmaakplanner

Tody maakt schoonmaken eenvoudig en overzichtelijk. De app categoriseert taken op basis van hun frequentie, waardoor je precies weet wat en wanneer er moet worden schoongemaakt. Met kleurcodes toont Tody de urgentie van elke taak, waardoor je direct ziet welke klusjes prioriteit hebben. Zo houd je je huis altijd schoon en georganiseerd zonder stress. Download Tody op je telefoon en krijg grip op je schoonmaakroutine!

4. Plannen wat je gaat eten met Mealime

Mealime is een app die helpt bij het plannen van maaltijden en het samenstellen van boodschappenlijstjes. Gebruikers selecteren recepten op basis van hun dieetvoorkeuren en maken vervolgens een weekmenu. De app genereert automatisch een boodschappenlijstje op basis van de geselecteerde recepten.

Helaas is er geen specifieke Mealime Nederland versie beschikbaar, maar de app kan wereldwijd worden gebruikt. Je kunt de app downloaden in de App Store of Google Play Store.

5. Afvalwijzer: nooit meer het afval vergeten

Heb je ook wel eens het moment gehad waarop je je afvroeg: “Wanneer wordt de groene of grijze container ook alweer opgehaald?” Je bent niet de enige! Het bijhouden van afval ophaaldagen kan een uitdaging zijn, vooral als je meerdere containers voor de deur hebt staan.

  • Een eind aan verwarring met Afvalwijzer
    De traditionele afvalkalender kan voor veel mensen een ware puzzel zijn. Gelukkig is er nu een oplossing: de Afvalwijzer app. Deze handige app maakt het bijhouden van afvalophaaldagen eenvoudig en overzichtelijk. Voer eenvoudigweg je adres in en de app doet de rest! Je ontvangt een melding wanneer welke container wordt opgehaald, zodat je nooit meer vergeet het afval buiten te zetten.
  • Handige tips voor afval scheiden
    Afvalwijzer biedt meer dan alleen ophaaldagen. De app bevat ook handige tips en informatie over afval scheiden. Of je nu wilt weten hoe je plastic, papier, glas en GFT-afval het beste kunt scheiden, Afvalwijzer staat klaar om je te helpen met praktische adviezen en tips.
  • Beschikbaarheid en vereisten voor je mobiele telefoon
    Afvalwijzer is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-gebruikers. Echter, om de app te gebruiken, moet je gemeente hier wel bij aangesloten zijn. Het is raadzaam om eerst te controleren of jouw gemeente de Afvalwijzer app ondersteunt.

6. Couponnen met Scoupy: bespaar eenvoudig en snel

Met Scoupy heb je altijd de nieuwste kortingsacties en cashback (geld terug) deals bij de hand op je telefoon. Voer je adres in en krijg een overzicht van de beste deals in de buurt. Hoewel het koppelen van je bankrekening voor cashback enige tijd kan kosten, maakt Scoupy besparen op boodschappen en meer, makkelijk en leuk. Let wel op je dataverbruik; gebruik thuis internet om kosten te besparen.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

7. Nipto: eerlijk verdelen van huishoudelijke taken

Nipto is dé app om huishoudelijke taken eerlijk te verdelen. Met Nipto kun je gemakkelijk een lijst van klusjes maken en deze verdelen onder de leden van het huishouden. Of het nu gaat om schoonmaken, boodschappen doen of koken, Nipto zorgt ervoor dat iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid neemt. Zo voorkom je discussies en zorg je voor een harmonieus en georganiseerd huishouden. Download Nipto en verdeel de taken eerlijk en efficiënt.

8. Huishouden & Opruim app: jouw partner in huiselijke zaken

De Huishouden & Opruim app is dé ultieme tool om je huis netjes en georganiseerd te houden. Met meer dan 150 vooraf ingestelde taken is het opstellen van een schoonmaak schema een fluitje van een cent. Deze app biedt een scala aan functies om je te helpen bij het plannen en uitvoeren van huishoudelijke taken, inclusief het bijhouden van een schoonmaakhistorie.

Van het opstellen van een schoonmaakschema tot het bijhouden van boodschappenlijstjes en het organiseren van je spullen, deze app heeft het allemaal. Met de Huishouden & Opruim app kun je taken toewijzen aan gezinsleden, notities maken, herinneringen instellen en zelfs inspiratie opdoen voor het organiseren van je huis.

Bovendien biedt de app handige tips en trucs voor efficiënt schoonmaken en opruimen. Of je nu een druk gezinsleven hebt, in een studentenhuis woont of gewoon wat meer structuur wilt in je huishouden, de Huishouden & Opruim app is je betrouwbare partner in huiselijke zaken. Download de app vandaag nog en transformeer je huis in een georganiseerde en opgeruimde oase!

9. StoCard: jouw digitale portemonnee voor pasjes

StoCard is dé oplossing voor het vergeten van je spaar- en kortingspasjes. Met deze handige app bewaar je al je pasjes veilig en overzichtelijk op je smartphone. Of je nu punten van AH wilt sparen, kortingen wilt verzilveren of tegoeden wilt gebruiken, met StoCard heb je altijd al je pasjes bij de hand. Zo loop je nooit meer korting, tegoed of punten mis en kun je altijd profiteren van de beste deals!

10. Supermarkt apps: recepten en boodschappen in één

Veel supermarkt apps combineren boodschappenlijstjes met recepten. Zoek inspiratie, recepten, voeg ingrediënten direct toe aan je lijstje en bekijk je aankoopgeschiedenis om te zien wat je eerder hebt gekocht. Deze apps maken boodschappen doen en maaltijd planning makkelijk en efficiënt. Download de app van je favoriete supermarkt en ervaar het gemak zelf!

11. Keepy om alles veilig te bewaren en organiseren

Met Keepy bewaar je moeiteloos tekeningen, foto’s, schoolwerk en andere dierbare items. De app stelt je in staat om items te fotograferen, te labelen en te categoriseren, en biedt de mogelijkheid om spraaknotities toe te voegen voor extra betekenis. Daarnaast kun je je verzameling delen met familie en vrienden, zodat iedereen kan meegenieten van je bijzondere momenten.

Gebruik Keepy als je digitale archiefkast voor alle gezinsleden. Organiseer je collectie in aparte mappen, voeg persoonlijke spraaknotities toe en deel geselecteerde items met je dierbaren. Door regelmatig nieuwe herinneringen toe te voegen, bouw je een waardevol digitaal overzicht op van kostbare momenten voor het hele gezin en voorkom je dat je overbodig veel bewaart.

12. Nextdoor: buurtapp

Een buurtapp waar je lokale diensten vindt, zoals schoonmaakdiensten, klusjesmannen en meer.

Geen zin of tijd om zelf die huishoudelijke klus te doen? Plaats eenvoudig een oproep en ontvang snel reacties van geïnteresseerde professionals uit je eigen buurt. Nextdoor verbindt buren en maakt het delen en vinden van lokale diensten binnen je gemeenschap simpel en efficiënt.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

13. Sweepy: speels schoonmaken

Met Sweepy kun je de netheid van elke kamer in je huis bijhouden en zien welke ruimtes extra aandacht nodig hebben. Je kunt prioriteit geven aan taken die dringend moeten worden schoongemaakt en de schoonmaakwerkzaamheden eerlijk verdelen over alle bewoners in je woning.

Spelelement

De app genereert automatisch een dagelijks schoonmaakschema voor elk gezinslid en synchroniseert deze tussen al je apparaten. Bovendien blijf je gemotiveerd en geïnspireerd door je schoonmaakvoortgang te volgen en kun je strijden voor de eerste plaats in het klassement, waardoor schoonmaken leuk wordt door te concurreren met je gezinsleden.

14. Dyme app: grip op je huishoudgeld

Meer controle over je wekelijkse uitgaven aan boodschappen? Gebruik dan deze app, om precies te weten waaraan je je geld uitgegeven hebt en om meer grip op je huishoudgeld te krijgen.

15. Datumprikker.nl: een gedeelde agenda voor het gezin

Probeer de datumprikker app uit om een grote voorjaarsschoonmaak te plannen met je gezin of een groepje mensen. Maak er een leuke dag van; nuttig en plezierig gaan prima samen. In ruil voor een lekkere lunch en gezelligheid zijn er vast helpende handen te porren.

Dit maakt het plannen van afspraken, verjaardagsfeestjes en andere (gezins)activiteiten een fluitje van een cent. Geen gedoe meer met dubbele afspraken of vergeten verjaardagen!

Probeer ze uit

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van apps die je kunnen helpen bij het organiseren en beheren van verschillende aspecten van het huishouden. Het beste is om een paar van deze apps uit te proberen en te zien welke het beste bij jouw behoeften past!

Let op 

Het is goed om te weten dat sommige functies of extra’s in de genoemde apps mogelijk in-app aankopen vereisen. Controleer daarom de app-informatie en -beoordelingen (bijvoorbeeld via trustpilot) voordat je overgaat tot aankoop. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Het is belangrijk om op te merken dat Startpagina geen commissie ontvangt voor deze aanbevelingen; dit is puur informatief en bedoeld om je te helpen bij het vinden van de juiste tools voor een georganiseerd huishouden.

Meer over: