Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

5x zo heb je supersnel een opgeruimd huis

Vaak vinden we het moeilijk om te beginnen met opruimen omdat we niet goed weten waar en hoe we moeten beginnen. Wie in huis veel spullen rond laat slingeren, is al gauw het overzicht kwijt. Wil je nu eens écht goed opruimen, in plaats van uitsluitend spullen verplaatsen? Wij geven 5 slimme tips.

Neem deze verrassende opbergideeën. Wat dacht je van een bank met opbergruimte erin, daar kun je een hele berg met spullen in kwijt. Ben je handig en houd je ervan om zelf creatief aan de slag te gaan? Dan is dit idee voor jou: van mooie dozen je eigen wandopbergers maken. 

Fijne binnenkomer

Een sfeervolle, opgeruimde hal geeft meteen een warm welkom. Want ook een kleine ruimte als de hal verdient de nodige liefde en aandacht. Stap-voor-stap van je hal een heerlijk opgeruimde ruimte maken, waar het altijd prettig thuiskomen is. Waar moet je opletten? Zorg altijd dat er voldoende loopruimte over blijft. Kies in een smalle gang bijvoorbeeld niet voor kleerhangers aan een roede - dat neemt al snel 50 cm diepte in beslag - maar voor haakjes om de jassen aan op te hangen. Maak een vaste plek voor de post en voor je sleutels, zodat je ze altijd weet te vinden; erg handig ook in noodgevallen.

De Konmari methode

Wil je niet alleen flink opruimen, maar ook leren hoe je bewuster met je spullen omgaat? Wij zijn fan van de Konmari methode. Aan de hand van deze 6 stappen krijg je niet alleen een opgeruimd huis, maar óók een opgeruimd hoofd. Wel zo prettig. Tip van de sluier: je gaat opruimen per categorie, in een vaste volgorde. 

Dag rondslingerende kledingstukken

Nog zo’n ruimte die maar niet opgeruimd blijft: de slaapkamer. Volgens de leer van Feng Shui is de slaapkamer een cleane ruimte, zonder nodeloze rommel. Dat is leuk en aardig, maar hoe dóe je dat? Ontdek hoe je in 15 minuten van een jungle aan rondslingerende spullen en kledingstukken, naar een oase van rust gaat. 

Vergeet de garage en zolder niet

Ook een ruimte als de garage of de zolder verdient het om lekker opgeruimd te zijn. Wat betreft die garage: hang sportartikelen op wieltjes (skateboards, inline skates) aan de muur om struikelpartijen te voorkomen. Doen je kinderen aan verschillende sporten? Vul dan per sport een grote tas en hang deze aan haken vlakbij de deur. Leg altijd alles terug op een vaste plek. Dit voorkomt een hoop irritatie. 

Ga voor alle artikelen over opruimen en opbergen naar vtwonen.nl/opbergen-indelen

Bron: vtwonen | Fotografie Alexander van Berge | Styling Cleo Scheulderman | 
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met vtwonen.