Ga naar de inhoud

Belgisch kasteel van ruim 1,5 miljoen euro voor slechts 10 euro

Update:
Belgisch kasteel

Woon jij straks in een kasteel ter waarde van ruim 1,5 miljoen voor slechts 10 euro? Valère Duchenne, een bekende vastgoedmakelaar in Wallonië, verkoopt zijn eigen kasteel op een unieke manier: via een loterij. Voor slechts 10 euro koop je een lot kopen en maak je kans om de trotse eigenaar te worden van Kasteel Le Richmond, gelegen aan de oevers van de Maas.

Het indrukwekkende kasteel, gebouwd in 1710, strekt zich uit over 900 vierkante meter en staat op een terrein van 67 are. Duchenne en zijn vrouw hebben het kasteel liefdevol gerestaureerd en gebruikt als familiehuis, maar nu is het tijd om het over te dragen aan een nieuwe eigenaar.

Dit is het kasteel. De tekst gaat onder de foto verder >>

Hoe neem je deel aan de loterij?

Om deel te nemen aan de loterij, moet je 2 vragen beantwoorden en een schatting maken van de waarde van het landgoed, inclusief het hoofdgebouw en het gastenverblijf. De persoon die het dichtst bij de exacte waarde komt, wint het kasteel. De waarde van het onroerend goed wordt vastgesteld door experts en verzegeld door een deurwaarder, waardoor de wedstrijd eerlijk verloopt.

Ongebruikelijke verkoopmethode

Duchenne is enthousiast over deze ongebruikelijke verkoopmethode, omdat het de aandacht trekt van potentiële kopers uit verschillende landen. Hij hoopt genoeg loten te verkopen om het project winstgevend te maken. Als er echter niet genoeg loten worden verkocht, behoudt Duchenne zich het recht voor om de verkoop te annuleren.

Het kasteel, doordrenkt van geschiedenis en charme, wacht op een nieuwe eigenaar om zijn prachtige kamers en uitgestrekte gronden te verkennen. Met slechts een lot van 10 euro, zou dit sprookjesachtige landgoed binnen handbereik kunnen zijn.

Het is niet de eerste keer dat op deze manier een kasteel of huis wordt verkocht. De tekst gaat onder de video verder >>

Verkoop op deze manier lukt niet altijd

In Nederland kwam een opmerkelijke verkoopmethode eerder in de schijnwerpers. Dit gebeurde toen de eigenaren van Villa Augustus in Dordrecht het historische pand wilden verkopen via een loterij. Echter, juridische obstakels hebben deze plannen gedwarsboomd.

Volgens de Nederlandse kansspelwetgeving moet een loterij voldoen aan specifieke regelgeving. Zoals het ten goede komen aan een goed doel of het verkrijgen van officiële goedkeuring van de overheid. Omdat de loterij voor Villa Augustus niet aan deze criteria voldeed, moesten de eigenaren de verkoopplannen heroverwegen.

Dit incident benadrukt de strikte regelgeving rondom kansspelen in Nederland. Deze is ontworpen om de consumentenbescherming te waarborgen en illegale praktijken te voorkomen. Hopelijk gelden er in België andere regels voor deze manier van verkoop.

Mocht je dit kasteel niet winnen dan kun je misschien net als Gerry altijd nog je eigen kasteel in je tuin bouwen. En mocht je tuin daar te klein voor zijn dan kun je ze ook bezoeken. Bekijk deze kastelen om te overnachten. Zo beleef je in elke geval eens een sprookjesachtige nacht. Bekijk de video >>

Bron: Telegraaf. Foto: Pkruger voor Canva

Meer over: