Ga naar de inhoud

Goede klantenservice: tips voor bereikbaarheid en nuttige telefoonnummers

Update:
Klantenservice handige telefoonnummers en ergernissen

In een tijdperk waarin klantenservice een cruciale rol speelt bij klanttevredenheid, is het van vitaal belang voor consumenten om gemakkelijk toegang te hebben tot ondersteuning van bekende bedrijven. Maar het lijkt erop dat veel bedrijven steeds meer moeite doen om geen persoonlijk contact te bieden. Tot ergernis van heel veel mensen.

Wat doe je als beste klantenservice? Juist, op de eerste plaats zorgen dat je bereikbaar bent! Lees snel verder.

Lever snel klantenservice aan bestaande klanten

Klanten verwachten producten van hoge kwaliteit en verwachten een snelle reactie op hun behoeften. Voor vele generaties geeft de consument de voorkeur aan meer traditionele methoden, zoals telefoon, e-mail en winkelen interactie. Het lijkt er echter op dat het geduld om te reageren is afgenomen.

56% verwacht een reactie in minder dan 5 minuten en 28% verwacht het via live chat.

Klantenservice telefonisch niet bereikbaar?

Als een klantenservice telefonisch niet bereikbaar is, zijn er verschillende andere manieren om contact op te nemen. Dit is afhankelijk van de beschikbare communicatiekanalen van het bedrijf.

Veelvoorkomende alternatieven voor klantondersteuning:

1. Live Chat:

    Veel bedrijven bieden een live chatfunctie op hun website waarmee klanten direct kunnen communiceren met werknemers van het bedrijf. Dit kan een snelle en handige manier zijn om (eenvoudige) vragen te stellen, persoonlijke gegevens te verzamelen en ondersteuning te krijgen zonder de telefoon te hoeven oppakken.

    2. Chat-bot:

    Een chat-bot is een geautomatiseerd programma dat tekstberichten gebruikt om met gebruikers te communiceren. Het maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en natuurlijke taalverwerking om vragen te begrijpen en antwoorden te genereren. Dat gaat niet altijd vlekkeloos is de ervaring. Chat-bots worden vaak ingezet voor klantenservice en het beantwoorden van veelgestelde vragen op websites, apps en sociale media. Ze bieden gebruikers snelle en gemakkelijke ondersteuning zonder menselijke tussenkomst en tegen lage kosten.

    3. E-mail:

    Klanten kunnen een e-mail sturen naar de klantenservice van het bedrijf met hun vragen, opmerkingen of problemen. Dit kan iets langer duren dan live chat, maar het stelt klanten in staat om gedetailleerde informatie te verstrekken en eventuele documenten of bijlagen te delen die relevant zijn voor hun vraag of probleem. Het reageren op een nieuwsbrief is vaak niet zo zinvol, omdat het no-reply (geen reactie mogelijk) mailadressen zijn.

    4. Social Media:

    Veel bedrijven zijn actief op sociale media platforms zoals Twitter, Facebook en LinkedIn. Klanten kunnen berichten sturen via deze platforms en kunnen vaak snelle reacties verwachten. Sommige bedrijven bieden zelfs speciale klantenserviceaccounts op sociale media voor directe communicatie.

    5. Contactformulier op de website:

    Veel bedrijven hebben een contactformulier op hun website waarmee klanten hun vragen kunnen indienen. Dit formulier vraagt vaak om specifieke informatie, zoals naam, e-mailadres en een beschrijving van het probleem of de vraag. De gemiddelde reactietijd is 2 tot 3 dagen, maar er zijn genoeg uitzonderingen.

    6. WhatsApp:

    Sommige bedrijven bieden ook ondersteuning via WhatsApp. Klanten kunnen het WhatsApp-nummer van het bedrijf toevoegen aan hun contacten en een bericht sturen met hun vraag of probleem. Dit kan een handige optie zijn voor klanten die liever communiceren via messaging-apps.

      Klantenservice KPN bereiken?

      Hoe vind je de telefoonnummers van belangrijke bedrijven?

      Dit artikel onderzoekt de toegankelijkheid van klantenservices van enkele van de meest erkende merken, zoals KPN, bol (bol.com), Basic-Fit, de NS, Ziggo en de Belastingdienst. We bieden tips en strategieën om snel en effectief geholpen door te worden wanneer dat nodig is.

      De tekst gaat onder het bericht verder >>

      Telefoonnummers van de klantenservices van de genoemde bedrijven:

      KPN Klantenservice:

      • Algemeen nummer: 0800-0402 (voor particuliere klanten)
      • Zakelijke klantenservice: 0800-0403

      Ziggo Klantenservice:

      • Algemeen nummer: 0900-1884
      • Technische ondersteuning: 0900-1884 (optie 1)

      Basic-Fit Klantenservice:

      • Algemeen nummer: 020-7670128
      • Lidmaatschap- en factureringsvragen: 085-8888838

      Belastingdienst Klantenservice:

      • Algemeen nummer: 0800-0543 (particulieren)
      • Zakelijke klantenservice: 0800-0543 (optie 2)

      bol Klantenservice:

      • Algemeen nummer: 030-3104999

      PostNL Klantenservice:

      • Algemeen nummer: 088-2255555

      ING Klantenservice:

      • Algemeen nummer: 020-2288888
      • Klantenservice voor zakelijke klanten: 020-2288800

      ABN AMRO Klantenservice:

      • Algemeen nummer: 0900-0024
      • Klantenservice voor zakelijke klanten: 0900-0024 (optie 2)

      NS klantenservice

      • Algemeen nummer: 030-751 51 55

      Let op: De telefoonnummers variëren afhankelijk van het land waarin je je bevindt en de specifieke aard van je vraag. Heb jij nog andere gegevens/telefoonnummers of tips na een slechte ervaring? Geef het door aan onze redactie, dan voegen wij die toe! Zo helpen we elkaar een handje!

      Hoe krijg je een uitstekende klantenservice ervaring?

      1. Het vinden van het juiste telefoonnummer:

      Het eerste obstakel bij het zoeken naar klantenondersteuning is vaak het vinden van het juiste telefoonnummer. Hier zijn enkele tips om dit proces te vereenvoudigen:

      • Controleer de officiële website van het bedrijf: De meeste bedrijven vermelden hun klantenservicenummer op hun website. Zoek naar de sectie “Contact” of “Klantenservice” om het nummer te vinden.
      • Zoek naar online directories: Websites zoals Telefoonboek.nl of Google Maps kunnen ook nuttig zijn bij het vinden van het telefoonnummer van een bedrijf. Gebruik relevante zoektermen, zoals de naam van het bedrijf gevolgd door “klantenservice” of “contactgegevens”.
      • Zoeken op Google: probeer verschillende zoektermen om het telefoonnummer te achterhalen. Wees daarbij creatief, soms worden contactgegevens gedeeld op forum-sites door bezoekers die contact hebben gehad met het bedrijf.
      • Sociale media: Bedrijven plaatsen vaak hun contactgegevens op hun sociale-mediaprofielen. Controleer platforms zoals Twitter, Facebook of LinkedIn voor updates en klantenservice-informatie.

      2. Effectief communiceren met de klantenservice:

      Eenmaal verbonden met de klantenservice, is het belangrijk om effectief te communiceren om snel en adequaat geholpen te worden. Hier zijn enkele strategieën om het proces te vergemakkelijken:

      • Wees voorbereid: Voordat je belt, zorg ervoor dat je alle relevante informatie bij de hand hebt, zoals je klantnummer, accountgegevens of factuurgegevens. Dit kan helpen om het proces te versnellen.
      • Duidelijke beschrijving van het probleem: Geef een duidelijke en beknopte beschrijving van het probleem waarmee je wordt geconfronteerd. Vermeld relevante details en eventuele stappen die je al hebt ondernomen om het probleem op te lossen.
      • Wees beleefd en geduldig: Klantenservicemedewerkers doen meestal hun best om te helpen, zelfs in uitdagende situaties. Ze zijn niet altijd in het bezit van volledige informatie, maar daar kunnen zij niets aan doen. Wees beleefd en geduldig tijdens het gesprek, zelfs als het probleem frustrerend is. Dit kan de interactie positief beïnvloeden en het proces versoepelen. En ja, ook wij vinden dit soms lastig! Maar ervaring leert, met geduld bereik je vaak meer.

      Klantenservice vs klantervaring, wat is het verschil?

      Klantenservice verwijst naar de hulp die een organisatie haar klanten biedt na de aankoop van een product of dienst. Het omvat activiteiten zoals het doen van product suggesties, het oplossen van problemen en klachten of het beantwoorden van algemene vragen. Het is een meer algemene term die verwijst naar de totale contactpunten van een bedrijf, van marketing tot verkoop. Organisaties evalueren de klant emotionele en fysieke relatie met een merk door meting of feedback op het product of diensten. Klantenservice is belangrijk voor een succesvolle klantenservice en voor de inspanningen van het bedrijf om een positieve relatie met klanten te ontwikkelen.

      TIP: lees ook het artikel met tips om zelf een klacht in te dienen.

      Klantervaring is de totale beleving van een klant tijdens interacties met een bedrijf, van voor tot na aankoop. Het omvat gemak, vriendelijkheid, efficiëntie en persoonlijke aandacht. Het nastreven van een uitstekende klantervaring is cruciaal voor het bevorderen van klanttevredenheid, het opbouwen van loyaliteit en het genereren van positieve mond-tot-mondreclame.

      Wat zijn je beste klantondersteuningservaringen?

      Misschien kende hij je naam en herinnerde hij iets persoonlijks van je. Luisterde de medewerker echt naar je en nam de medewerker de tijd voor je. Een goede klantervaring kan een bedrijf transformeren. Bovendien zal de ervaring helpen bij het opbouwen van loyaliteit voor klanten. En klantentrouw is belangrijk.

      Waarom klantentrouw belangrijk is

      Klanten loyaliteit helpt een bedrijf te verbeteren. Deze resultaten verwijzen naar Zendesks nieuwe klantervaring:

      De tekst gaat onder het bericht verder >>

      Wat is proactieve klantenservice?

      Proactieve klantenservice kan plaatsvinden in situaties waarin een organisatie proactief is om een klant te ondersteunen. Het moet raadzaam worden dat iemand zo snel mogelijk een goede oplossing vindt en zelfs met alternatieven op de proppen komt. Een voorbeeld is het Franse levensmiddelenbedrijf Feed, die heeft voorspellende klantenservice en proactieve chatgesprekken ingezet om €180.000 meer winst te maken.

      Conclusie goede klantenservice:

      Het verbeteren van de toegankelijkheid van klantenservices van bekende bedrijven vereist een combinatie van strategie en geduld. Door de juiste bronnen te gebruiken om contactinformatie te vinden en effectief te communiceren met werknemers, kunnen consumenten snel en efficiënt oplossingen vinden voor hun problemen. Met deze wetenschap en tips kunnen consumenten beter worden uitgerust om de klantenservice van grote bedrijven effectief te benaderen.

      Ergenis na contact met klantenservice

      Maar ook KPN of in elk geval het bedrijf wat hun glasvezel netwerk aanlegt (geen idee wie dat is) behandelen je alsof je stront bent

      @benjikorver

      UPDATE: Vandaag contact gehad dankzij een medewerker die de video zag en op eigen initiatief een berichtje stuurde. Waardeer ik enorm. Het zou opgelost moeten worden. Ter compensatie krijg ik een half jaar lang wifi versterkers. Odido Thuis laat al ruim een jaar op zich wachten 🤬 Ik heb echt werkelijk waar nog nooit in mijn leven zo’n slechte klantenserive meegemaakt als bij @Odido Nederland 🤢 Ik wacht ondertussen al sinds september 2022 op een Thuis abonnement. Toen was het nog T-Mobile. Na meermaals voor niets thuis te zijn geweest en daardoor inkomsten mis te lopen heb ik vandaag de dag nog steeds geen internet. Vandaag kwam er iemand langs voor de installatie van mijn modem en blijkt dat er geen glasvezel aansluiting is; iets wat ik al heb aangegeven, maar volgens CS zou het er wel zijn. Heel binnenkort loopt mijn contract af bij Ziggo, want ik heb gebruik gemaakt van de overstapservice (was overigens ook een drama want de #odidi site werkt voor geen meter). Jullie zijn slecht bereikbaar en de verbinding wordt verbroken wanneer je al een half uur staat te wachten. De chat die jullie zelf zo aanraden doet het niet want na tientallen vragen te beantwoorden van chatbot Izzi krijg je te horen dat een medewerker je beter kan helpen. Dat had ik je zelf ook wel kunnen vertellen, Iz. Die zijn er vervolgens niet. En toen ik met een probleem zat (eigen schuld) waren jullie vervolgens niet te bereiken. Hoe moet ik bellen als mijn netwerk het niet doet?! Maar ook @KPN of in elk geval het bedrijf wat hun glasvezel netwerk aanlegt (geen idee wie dat is) behandelen je alsof je stront bent. Hetzelfde geldt voor de klantenservice van @Guidion_nl. Lekker handig om pas ná het maken van je afspraak te vermelden dat je een thuisbox nodig hebt. Persoonlijk ben ik namelijk niet wekelijks met internet aansluiten bezig (al voelt het wel zo het afgelopen jaar). Dus om dan zo’n arrogante bek van een of andere ongeinteresseerde t r u t te krijgen is echt onacceptabel. Als ik niet tot 2024 aan mijn telefoonabonnement vast zat tot 2024 had ik een andere provider gezocht. Ik mag toch lijen dat er nu dan eindelijk wat vaart achter gezet wordt want dit is écht niet normaal. Zeker niet als je slogan “Odido, we zijn er voor je” is. @BOOS geen idee of jullie nog meer klachten binnenkrijgen maar hier is in elk geval die van mij. Ben namelijk heel onblij. #klantenservice #glasvezel #glasvezelinternet #boosbnnvara #klacht #klachtenbureau #klachtenlijn #consument #consumentenbond

      ♬ original sound – Benji K 🫶🏼

      Veelvoorkomende ergernissen bij klantenservices van bestaande klanten:

      Klantenservice is een cruciaal onderdeel van het bedrijfsleven, maar het kan ook een bron van frustratie zijn voor consumenten. Hier zijn enkele veelvoorkomende ergernissen waar klanten mee te maken kunnen krijgen:

      1. Lang wachten: Niets is zo frustrerend als lang in de wacht staan voordat je met een klantenservicemedewerker wordt verbonden. Lange wachttijden kunnen de klanttevredenheid sterk beïnvloeden. Reactietijd staat vaak hoog op ons lijstje qua behoeften en verwachtingen.
      2. Onbeleefde klantenservicemedewerkers: Onbeleefde of ongeïnteresseerde klantenservicemedewerkers kunnen de ervaring van de klant aanzienlijk verpesten. Klanten verwachten respectvol, vriendelijkheid en professioneel behandeld te worden, zelfs bij problemen van klanten.
      3. Onopgeloste problemen: Het niet kunnen oplossen van het probleem is een veelvoorkomende bron van frustratie. Klanten verwachten dat hun problemen efficiënt en effectief worden aangepakt, en als dit niet gebeurt, kan dit leiden tot ontevredenheid.
      4. Gebrek aan kennis: Klantenservicemedewerkers die niet voldoende opgeleid of geïnformeerd zijn over de producten of diensten van het bedrijf kunnen klanten gefrustreerd achterlaten. Het is belangrijk dat medewerkers goed op de hoogte zijn om klanten adequaat te kunnen helpen.
      5. Herhaaldelijk doorverbinden: Het steeds weer doorverbinden van klanten naar verschillende afdelingen zorgt voor verwarring en irritatie. Klanten willen snel en efficiënt geholpen worden zonder door een doolhof van afdelingen te worden gestuurd. De welbekende van ‘het kastje naar de muur’ ervaring.
      6. Onduidelijke communicatie: Verwarrende of tegenstrijdige informatie van klantenservicemedewerkers kan klanten in verwarring brengen en hun vertrouwen in het bedrijf schaden. Duidelijke en consistente communicatie is essentieel voor een goede klantenservice. Transparantie geeft tevredenheid.
      7. Gebrek aan follow-up: Het niet opvolgen van beloften of het niet terugbellen van klanten met updates kan het gevoel geven dat het bedrijf de klant niet serieus neemt. Telkens weer opnieuw je verhaal moeten doen. Het is belangrijk om afspraken na te komen en de klant te spreken om op de hoogte te houden van de voortgang.
      8. Beperkte openingstijden: Klanten verwachten dat ze op elk moment toegang hebben tot klantenservice, maar beperkte openingstijden kunnen dit bemoeilijken. Bedrijven die alleen tijdens kantooruren bereikbaar zijn, kunnen klanten frustreren die buiten deze tijden hulp nodig hebben. Zorg voor een (digitaal) contactpunt buiten kantoortijden. Eventueel door het inzetten van FAQ’s (veel gestelde vragen op de website) of de chat-bot.
      9. Ingewikkelde IVR-systemen: Te complexe of verwarrende interactieve voice response (IVR) systemen kunnen klanten ontmoedigen om contact op te nemen met de klantenservice. Een eenvoudig en intuïtief IVR-systeem kan de klantbeleving van relaties aanzienlijk verbeteren.
      10. Gebrek aan empathie bij de klantenservice: Klanten verwachten dat klantenservicemedewerkers empathisch zijn en begrip tonen voor hun situatie. Een gebrek aan empathie kan ervoor zorgen dat klanten zich niet gehoord of gewaardeerd voelen.
      11. Kunstmatige intelligentie: Veel antwoorden zijn door de komst van ChatGPT AI geautomatiseerd waardoor klanten niet altijd de juiste antwoorden krijgen. De vraag van de klant is daardoor nog niet afgehandeld. Sommige klantenservices hebben nog een slag te slaan voor meer tevreden klanten.

      Meer over: