Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Zo vind je een vakantiepark in de Benelux dat past bij jouw wensen

Door de maatregelen zijn de vakantieplannen voor de meeste mensen geschrapt of gewijzigd. Wil je toch naar een vakantiepark, waar moet een goed vakantiepark dan aan voldoen? Deze tips en aanraders helpen bij het vinden van een geschikt vakantiepark in de Benelux.

Een goed vakantiepark vinden kan best een uitdaging zijn. Wil je dat er veel activiteiten op het park te doen zijn, of ben je vooral op pad en is de omgeving een belangrijk zoekcriteria? Moeten kinderen zich kunnen vermaken? Wil je de hond meenemen? Een avond culinair genieten? Stuk voor stuk vragen die je jezelf kunt stellen bij het zoeken naar een geschikt vakantiepark. 

Een vakantiepark zonder kinderen

Een vakantie in het vooruitzicht zonder kinderen? Zoek naar vakantieparken met weinig faciliteiten voor kinderen of een attractiepark in de nabije omgeving. Kies voor parken die niet direct naast een bruisende stad liggen, om te voorkomen dat je wordt omringd door feestende jongeren. Kijk of het park in de buurt ligt van een bos, natuurgebied of aan zee, zodat je tijdens dagelijkse wandelingen volop van Moeder Natuur kunt genieten. Er zijn diverse parken die geschikt zijn voor sportactiviteiten zoals; golfen, tennis en fietsen, mocht je daar voorkeur voor hebben. Er zijn ook specifieke parken voor senioren met comfortabele gelijkvloerse bungalows. 

Ontspanning op vakantiepark

Kijk daarnaast of er welness op het park aanwezig is om volledig tot rust te komen in de sauna, af te stomen in de stoomcabine en een ontspannen massage te nemen. Op de meeste parken hebben ze een eetgelegenheid en aan het menu op de website kun je al snel ontdekken of het een culinaire verwennerij is. Controleer tevens of het park goed bereikbaar is met het openbaar vervoer als je niet met de auto gaat, of dat er een parkeerplaats (dichtbij) beschikbaar is als je wel met de auto gaat.

Aanrader van de redactie: kijk naast vakantieparken ook eens naar een Bed & Breakfast. In de Benelux – waaronder op de Veluwe – worden verschillende vakantiehuizen aangeboden, ook alleen voor volwassenen.

Een vakantiepark met kinderen

Gaan de (klein)kinderen mee naar een vakantiepark? Bij een jonge leeftijd zijn er drie sleutelwoorden voor een geslaagde vakantie: een speeltuin, een zwembad en animatie. Het zit erg mee als er voor kinderen genoeg te beleven is en ze zich niet hoeven te vervelen. Is er een restaurant op het park? Controleer dan of er een kindvriendelijke menukaart is. Kijk naast de faciliteiten naar de omvang en omgeving van het park. Ben je op zoek naar een klein vakantiepark waar de eigenaar elke gast bij naam kent en kinderen niet kunnen verdwalen, of mag het een groot vakantiepark zijn waar ze na dagen nog niet alles hebben gezien? Grenst het park ten slotte aan een autoweg of is de omgeving afgeschermd? 

Aanrader van de redactie: Natuurkampeerterrein Kamperhoek in Zeeuws-Vlaanderen (kleinschalig) waar kinderen kippen eten kunnen geven, hun eigen konijntje knuffelen en bloemen plukken in de pluktuin. Of Landal Het Land van Bartje (grootschalig) om op pony’s uit de ponyranch te rijden en uren in de buitenspeeltuinen te vertoeven.

Een vakantiepark met huisdieren

Op zoek naar een vakantiepark waar huisdieren zijn toegestaan? Geen zorgen, er zijn genoeg huisdiervriendelijke parken. Zoek in de zoekbalk van Startpagina specifiek naar ‘vakantiepark met huisdieren’ of ‘vakantiepark met honden’ en je scherm wordt gevuld met allerlei opties. Houd er rekening mee dat sommige parken hier extra kosten voor in rekening brengen. Voornamelijk voor het schoonmaken van de bungalow. Heb je een aanwezige, blaffende hond? Kijk dan of de bungalows genoeg uit elkaar staan om geluidsoverlast te voorkomen. Ook is het voor honden leuk als het park in een bosrijke of natuurlijke omgeving ligt. 

Lees de recensies van vakantieparken

De laatste, maar misschien wel belangrijkste tip: lees de recensies van vakantieparken. Hoewel het vaker voorkomt dat mensen met klachten een recensie schrijven dan mensen die het wel naar hun zin hebben gehad, geeft het lezen van ervaringen het beste inzicht. Alle informatie over het park en omgeving, zoals; wat er te doen is, een plattegrond van het park, foto's van de vakantiehuisjes en nog veel meer vind je op de website van het vakantiepark. De omschrijving op de website kan nog zo mooi klinken, de gasten die het park hebben bezocht kunnen jou het best vertellen hoe het er werkelijk is. 

Dit zijn speciale fietsroutes voor de e-bike, die je tijdens je vakantie of weekendje weg lekker kunt fietsen of bekijk meer mooie fietsroutes in Nederland per provincie.

Bronnen: BungalowparkOverzicht, Bijzonderplekje

Auteur: Anouk Bruel