Ga naar de inhoud

E-bike routes: 7 fietsroutes met de elektrische fiets

Update:
E-bikes, 7 fietsroutes met elektrische fiets

Ben je klaar om de wereld te verkennen op de elektrische fiets? Sommige fietsroutes worden echt magisch wanneer je op een e-bike zit. Deze bijzondere e-bike routes zijn niet alleen lekker lang, maar bieden ook oplaadpunten onderweg en een heerlijk glad wegdek.

Speciaal ontworpen voor elektrische fietsen hebben we 7 uitgestrekte fietsroutes tussen geselecteerd. Deze e-bike routes nemen je mee door de adembenemende landschappen. Van Noord-Holland, Friesland, Overijssel, Drenthe tot Gelderland: plekken die je absoluut eens moet ervaren.

1. Bloemenpracht, duinen en zee in Noord-Holland (46 km)

Deze betoverende fietsroute met je e-bike is een absolute aanrader tijdens het bloemenseizoen, van ongeveer maart tot mei. In het voorjaar transformeert deze regio in een levendig schilderij van kleurrijke bloemenvelden. Roze, rood, geel – je kunt het zo gek niet bedenken of je ziet het hier in volle bloei. Fiets deze e-bike route het liefst met mooi weer. Zo geniet je optimaal.

Je vertrekt vanuit het charmante Egmond aan den Hoef, passeert de betoverende dorpjes en uitgestrekte duinen van Bergen, en doorkruist het historische Alkmaar, waar je jezelf kunt onderdompelen in de rijke cultuur. Sluit je unieke fietstocht af met een verfrissende bries (of een welverdiende rustpauze) in Egmond aan Zee.

2. Coulisselandschap, rust en vogels spotten in Friesland (43 km)

Deze fietsroute in Friesland is als een sprookjesachtige vogelspotting-avontuur, vooral aan te raden in de lente wanneer de vogels volop fluiten. Terwijl de gevederde vrienden hun partners vinden en hun territorium verdedigen, doorkruis jij met je elektrische fiets de idyllische dorpjes en schilderachtige meren. Vergeet niet te genieten van het coulisselandschap. Met zijn afwisseling van weelderige bossen en open velden die als een levendig toneel aan je voorbij trekken.

Eindig je natuurlijke escapade bij een vogelhut bij Burgum-Soestpolder, waar je de perfecte plek hebt om te genieten van de rust en het gekwetter van de vogels om je heen. Zeker een van onze favoriete e-bike routes.

3. Uitgestrekte heidevelden en bossen, de stilte van Overijssel (80 km)

Welkom in het unieke Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, waar je wordt omringd door een van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Europa. Het landschap lijkt soms wel buitenlands, met zijn uitgestrekte heidevelden, bossen en een serene stilte die alleen wordt onderbroken door het gefluit van vogels.

Begin je tocht in het schilderachtige Nijverdal en trotseer de heuvels voor adembenemende vergezichten. Maak onderweg een pitstop in het gezellige Holten voor een welverdiende kop koffie.

4. Hunebedden, bossen en heide in Drenthe (52 km)

De route van Assen naar Drouwenerveld brengt je naar het betoverende Drenthe, waar je wordt omringd door natuurschoon. Fiets langs het glinsterende Gasselterveld, door het uitgestrekte Drouwenerveld en de weelderige boswachterij Grollo. Drenthe staat bekend om zijn ongerepte natuur, met uitgestrekte bossen, glooiende heidevelden en charmante dorpsgezichten die je onderweg zult tegenkomen.

Halverwege de e-bike route kom je langs de 2 bekendste hunebedden van Nederland, een historisch hoogtepunt om even bij stil te staan.

5. Koninklijke bossen, stuwwallen en heide in Gelderland (41 km)

Laat je betoveren door de prachtige fietsroute door de koninklijke bossen van Het Loo, langs majestueuze kroondomeinen en door het glooiende stuwwallandschap. Misschien kom je wel oog in oog te staan met wilde dieren als je vroeg in de ochtend of laat in de avond fietst. Maak halverwege een tussenstop bij het imposante kasteel Cannenburgh voor een verfrissing en een vleugje geschiedenis.

6. Fietsroute tussen de bloesem (59 km)

Tijdens het vroege voorjaar biedt de fietsroute door Culemborg, Buren en Beesd een betoverende ervaring: de bloesems van de fruitbomen staan dan volop in bloei, een schouwspel dat je niet mag missen. Buiten deze periode valt er echter ook genoeg te ontdekken.

Buren, een stadje doordrenkt van geschiedenis, was ooit het toneel van een koninklijk huwelijk tussen Willem van Oranje en Anna van Egmond. Hoewel het kasteel van Buren niet meer bestaat, herbergt het voormalige raadhuis nu het Oranjemuseum, waar je meer kunt leren over deze historische gebeurtenis. In Culemborg kun je het Elisabeth Weeshuis Museum bezoeken en starten bij het Toeristisch Overstappunt voor je fietstocht.

Op je route kom je het Enspijkse Veer tegen, dat dagelijks vaart van april tot oktober. Mocht het veer niet varen, dan zijn er omleidingsroutes beschikbaar, langs schilderachtige plekken zoals Theetuin De Fruithoeve, voor een ontspannen pauze te midden van het groen. Ook een van onze favoriete e-bike routes.

7. Fietsroute UNESCO Werelderfgoed (897.76 km)

Zin in een epische fietsvakantie waarbij je alle UNESCO Werelderfgoedsites van Nederland ontdekt? Stel je voor: dagenlang trappen door het Nederlandse landschap. Dit terwijl je de rijke geschiedenis en culturele schatten van ons land ontdekt. Deze uitdagende route van bijna 900 kilometer voert je langs schilderachtige dorpen, imposante forten en adembenemende landschappen. Het is een ware reis door de tijd, waarbij je de verhalen en erfgoed van ons land op een unieke manier ervaart.

Dit is meer dan zomaar een fietstocht; het is een kans om te ontsnappen aan de alledaagse drukte en jezelf onder te dompelen in de schoonheid van het Nederlandse erfgoed. Vergeet niet je fietsavontuur te transformeren tot een onvergetelijke fietsvakantie door onderweg te overnachten. Door deze fietsroute te voltooien, heb je werkelijk alles gezien wat ons prachtige land te bieden heeft, en dat allemaal op de fiets.

Fietsnetwerk.nl

Bereid je voor op een onvergetelijke ontdekkingstocht met deze e-bike routes van Fietsnetwerk.nl. Het avontuur wacht op je!

Meer over: