Ga naar de inhoud

Feyenoord supporters nog steeds niet welkom in Rome 

Update:
Feyenoord fans niet welkom in Rome

Weer een grote domper voor de Feyenoord supporters. Ze zijn ook dit seizoen niet welkom in Rome. Daar speelt zich 22 februari in Stadio Olimpico de confrontatie af tegen AS Roma. Feyenoord besluit op zijn beurt dat in de play-offronde op 15 februari in De Kuip ook geen Rome fans welkom zijn.

De clubs kregen deze week van de Italiaanse autoriteiten te horen dat Feyenoord-supporters niet naar Rome mogen. Daarop besloot Rotterdam ook geen Italiaanse fans te ontvangen. 

Uit oogpunt van veiligheid en sportiviteit

“Nu dit besluit op last van het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken is genomen, achten de zogeheten driehoek (burgemeester, politiechef en de hoofdofficier van justitie) en de club het niet verantwoord om in De Kuip wel Italiaanse supporters te ontvangen”, legt Feyenoord uit op zijn website. “Dit uit oogpunt van zowel veiligheid, als voor Feyenoord uit oogpunt van sportiviteit.” 

Fans veroorzaakten rellen in Rome

De Italiaanse autoriteiten besloten ook vorig seizoen Rotterdamse supporters te weren voor UEFA Champions League-duel tegen Lazio. Dit naar aanleiding van ongeregeldheden in Rome die uitbraken rond een voetbalduel in 2015. De Italiaanse politie pakte toen 23 Feyenoord fans op die zich in de stad hadden misdragen. 

Beelden van de rellen in Rome. Tekst leest door onder de video, >>>>

Beelden Feyenoord fans tijdens vernielingen in Rome

400 jaar oude fontein beschadigd

Daarbij werd de wereldberoemde 400 jaar oude Barcaccia-fontein beschadigd. Volgens de gemeente Rome liep de schade in de miljoenen. Een rechtbank in Rome veroordeelde hiervoor later 6 aanhangers van Feyenoord tot gevangenisstraffen.

Hoe laat speelt Feyenoord?

Feyenoord staat voor een pittige uitdaging in de tussenronde van de Europa League, waar ze AS Roma treffen.

  • De eerste wedstrijd vindt plaats op 15 februari 2024 in Rotterdam om 18:45 uur.
  • De return is op 22 februari 2024 in Rome om 21:00 uur.

Bronnen: Radio Rijnmond, FC Update, RTL, De Telegraaf, AD
Foto: Lunamarina (Canva)

Meer over: