Ga naar de inhoud

Feyenoord na 6 jaar helemaal terug in Champions League, de kassa rinkelt

Update:
Feyenoord in Champions League

Feyenoord is sinds het seizoen 2017-2018 weer helemaal terug in de Champions League. De Rotterdammers maken volgens voetbalanalisten een goede kans om de eerste ronde van de groepsfase door te komen. Dat onderstreepten ze met de 2-0 winst op het Schotse Celtic. 

Het Champions League avontuur daarmee is niet alleen sportief goed begonnen, ook financieel loopt de teller op voor de Rotterdammers. Tijdens de start van het toernooi kon de kasbewaarder in De Kuip een bedrag van 29,9 miljoen euro noteren.

De overwinning van Feyenoord tegen Celtic FC levert een bedrag van 2.800.000 euro op. Met nog 5 wedstrijden te spelen is er nog een bedrag van 14 miljoen euro te verdienen in totaal.

Celtic herhaling van gewonnen finale

Feyenoord speelde in haar historie 89 wedstrijden in de Champions League / Europa Cup I tegen 41 verschillende tegenstanders. Hiervan won Feyenoord er 34, gingen er 32 verloren en eindigden er 23 in een gelijkspel.

Feyenoord scoorde 147 maal en incasseerde 116 treffers in de Champions League / Europa Cup I.

Het eerste duel in de Champions League van dit seizoen tussen de landskampioenen van Nederland en het Schotse Celtic was een herhaling van de door Feyenoord gewonnen finale in de Europa Cup I van 1970.

Feyenoord trainer Slot ’tactisch uitzonderlijk goed’

Wesley Sneijder, Wim Kieft en Andy van der Meijde hebben alle vertrouwen vertrouwen in de ploeg van Slot. De analisten van Veronica Offside zijn lovend over Feyenoord.  

‘Je moet het natuurlijk gaan bekijken tegen betere tegenstanders, dan zal het allemaal wel wat minder worden’, stelt Kieft. ‘Maar het komt wel door die trainer, toch? Hij heeft dat elftal natuurlijk helemaal naar zijn hand kunnen zetten. En ik denk dat hij tactisch uitzonderlijk goed is.’ 

Op de vraag of Feyenoord Europees goed voor de dag kan komen, antwoordt Sneijder bevestigend: ‘In deze poule, zeker wel. Van Celtic moet je 2 keer winnen. Dat kan makkelijk.’ Feyenoord treft in de groepsfase van de Champions League Atlético Madrid, Celtic en SS Lazio. Feyenoord kan volgens voetbalanalisten dit seizoen grote stappen zetten.

Winst op Celtic door Feyenoord

Bronnen: ANP, VI

Meer over: