Ga naar de inhoud

Máxima toont aandacht voor ‘Week van de Eenzaamheid’

Update:
Máxima Week tegen de Eenzaamheid

Koningin Máxima brengt komende week samen met staatssecretaris Van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een werkbezoek aan organisaties die eenzaamheid verminderen in een buurthuis in Amsterdam. Het werkbezoek staat in het teken van de ‘Week tegen Eenzaamheid’.

“Samen Sterk tegen Eenzaamheid: Koninklijke Aandacht voor Lokale Oplossingen”

Op woensdag 27 september 2023, bundelen Koningin Máxima en de staatssecretaris hun krachten met de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Samen duiken ze in het hart van gemeenten en reiken ze naar de toekomst met de kracht van kennis, wetenschap en ondernemerschap om eenzaamheid te verdrijven.

Agenda werkbezoek Máxima:

1. Het Gesprek:

De dag begint met een betekenisvol gesprek met deelnemers van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Ze delen inzichten over de cruciale rol van lokale aanpak in gemeenten en de verbinding met kennis en wetenschap om eenzaamheid te bestrijden. Bijzondere aandacht wordt geschonken aan inspirerende initiatieven en vruchtbare samenwerkingen met bedrijven in de strijd tegen eenzaamheid.

2. Samen Koken en Verbinden:

Koningin Máxima en de staatssecretaris sluiten vervolgens aan bij een hartverwarmende activiteit. Samen met “Oma’s Soep” zetten ze zich in voor de ouderen en jongeren. Ze koken en voeren diepgaande gesprekken met de deelnemers. “Oma’s Soep” brengt generaties samen tijdens hun terugkerende kookochtenden in 12, waar contact en samenzijn centraal staan.

Oma’s Soep:

De tekst gaat onder het bericht verder >>

3. Lokaal Leiderschap:

De reis gaat verder naar Amsterdam, waar 2 lokale initiatieven de buurtbewoners verenigen. Met “Heimweeverhalen” ontdekken ze waar mensen naar terugverlangen, een eenvoudige manier om contact te maken. Daarnaast bezoeken ze een workshop van het “ZID theater,” waar buurtbewoners verhalen creëren over hoe ze de gemeenschap kunnen versterken. Het “ZID theater” organiseert maandelijks het cultuurpodium “IthakaZa.”

4. Programma:

Het programma duurt een week lang, van 28 september tot en met 4 oktober. Het thema eenzaamheid en sociaal isolement krijgt hierdoor extra aandacht. Door heel Nederland worden honderden speciale activiteiten georganiseerd, waar mensen samenkomen en nieuwe banden kunnen smeden.

Volg samen met ons het werkbezoek van Máxima ter bestrijding van eenzaamheid. Want samen zijn we sterker dan eenzaamheid ooit zal zijn.

Meer over eentegeneenzaamheid.nl

Bronnen: koninklijkhuis.nl, eentegeneenzaamheid.nl

Meer over: