Ga naar de inhoud

Waarom de blousejurk favoriet is bij royals

Update:
Blousejurk favoriet bij royals

Blousejurken zijn niet alleen stijlvol, maar ook comfortabel en veelzijdig. Het is dan ook geen verrassing dat ze geliefd zijn bij royalty’s, waaronder Koningin Máxima, Meghan Markle, de hertogin van Sussex, en prinses Alexia.

Laten we eens kijken naar wat deze jurken zo speciaal maakt en waarom ze de aandacht trekken van koninklijke figuren.

Waarom is een blousejurk zo populair onder de royals?

Een blousejurk is in feite een combinatie van een jurk en een blouse. Ze hebben knopen aan de voorkant en waaieren uit vanaf de taille. Veel royalty’s kiezen ervoor om een riem om hun taille te dragen. Daarmee benadrukken ze hun silhouet nog meer.

Blousejurken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, variërend van koningin Máxima’s azuurblauwe jurk tot de eenvoudige beige variant gedragen door de Noorse prinses Mette-Marit. Hoewel deze jurken er misschien eenvoudig uitzien, zit de kracht in hun eenvoudige ontwerp. Deze royals zien dat je met zo’n eenvoudige jurk een uiterst klassieke uitstraling kunt creëren.

Welke is jouw favoriet?

Koningin Máxima

In een azuurblauwe blousejurk van Natan, een van haar favoriete merken. De opgerolde mouwen geven de kledingstijl een nonchalante uitstraling, en de brede riem benadrukt haar figuur. Prachtig gecombineerd ook met die oorbellen!

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Meghan Markle

Meghan draagt regelmatig mouwloze blousejurken, zoals na de geboorte van haar zoon Archie in 2019. Deze jurken zijn luchtig en toch bedekkend en nog steeds een favoriet van deze royal!

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Prinses Alexia

Tijdens de jaarlijkse fotosessie in 2020 droegen prinses Amalia en prinses Alexia allebei blousejurken. Ze accentueerden hun jurk met riemen. Wat een plaatjes alledrie!

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Prinses Ariane

Knap, knapper, knapst! Het lijkt wel of de prinsessen steeds knapper worden. Hier draagt Ariane tijdens een fotosessie een witte blousejurk. Deze mag niet ontbreken in je kast!

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Prinses Amalia

Een foto van de jaarlijkse fotosessie. Wist je al dat blauw een van de trendkleuren is van 2023?

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Beeldmateriaal: koninklijkhuis.nl

Meer over: