Ga naar de inhoud

Herfsttrends 2023: beste modellen jurken voor senioren

Update:
Herfsttrends jurken 2023

Je hebt het vast al gemerkt, de zomerzon wordt steeds minder en de dagen worden korter. Oftewel: de herfst staat weer voor de deur. Dit seizoen brengt niet alleen een betoverend kleurenpalet van vallende bladeren met zich mee, maar ook de gelegenheid om je garderobe aan te passen naar warmere en knussere stijlen.

Voor senioren is het vinden van het juiste herfstjurkje niet alleen een kwestie van stijl, maar ook van comfort en gemak. Wij helpen je er graag bij! Ontdek hier de herfsttrends van 2023: deze jurken mogen dit najaar niet ontbreken in je kast.

Deze modellen jurken ga je alleen maar zien in 2023

Je hebt wel honderden modellen jurkjes. Welke soorten zijn dit najaar helemaal hip?

  • Te beginnen met A-lijn jurken. Deze jurken hebben een flatterende pasvorm die breder is aan de onderkant en smaller wordt naar boven. Ze zijn comfortabel en geschikt voor dagelijkse activiteiten. Wel zo fijn – hoef je je niet om te kleden na de grote schoonmaak.
  • Ook oversized herfstjurken ga je weer veel zien. Deze jurken hebben een losse pasvorm die van de schouders afhangt. Ze zijn geweldig voor een moeiteloze stijl en bieden veel bewegingsvrijheid.
  • Dit najaar hangen de winkels weer vol met leuke wikkeljurken. Deze pas je aan de gewenste pasvorm aan en benadrukt de taille extra. Ze zijn veelzijdig en kunnen zowel casual als formeel gedragen worden.
  • Tot slot zijn gebreide jurken perfect voor de herfst, omdat ze warm en knus zijn. Kies voor zachte materialen zoals wol of katoen voor extra comfort. Stijlvol én comfortabel!

Herfsttrends 2023: zorg dat je deze kleuren jurken in je kast hebt hangen

Dit herfstseizoen zijn er een aantal kleuren die helemaal in zijn voor jurkjes en die perfect passen bij de warme en gezellige sfeer van de herfst. Hier zijn enkele trendy kleuren voor jurkjes deze herfst:

  • Kastanjebruin: Een diepe en rijke bruine tint die doet denken aan herfstbladeren en warme chocolademelk.
  • Olijfgroen: Een veelzijdige en natuurlijke kleur die goed past bij het herfstlandschap en gemakkelijk te combineren is.
  • IJsblauw: Ga voor een volledige look in deze hippe kleur of kies simpelweg voor wat accessoires om wat leven in je look te blazen.
  • Bordeauxrood: Een klassieke herfstkleur die elegantie en warmte uitstraalt, perfect voor zowel overdag als ’s avonds.
  • Khaki: Deze kleur blijft een must voor de herfst en staat mooi met zwart of lichte kleuren.
  • Mosterdgoud: Een warme, diepe gele tint die de levendigheid van herfstbladeren weerspiegelt en een vrolijke uitstraling heeft.
  • Grijs: Een diepgrijze kleur die een gevoel van diepte en elegantie toevoegt aan je herfstoutfits.
  • Rustoranje: Een gedempte oranjetint die doet denken aan pompoenen en bijdraagt aan de warme herfstsfeer.
  • Roestbruin: Een warme en aardse tint die perfect past bij de natuurlijke kleuren van de herfst en een gezellige uitstraling heeft.
  • Terracotta: Een warme, roodachtige oranje tint die zowel subtiel als opvallend kan zijn, afhankelijk van de outfit.

Herfsttrends 2023: prints die we dit najaar veel gaan zien

Naast de kleurentrends zijn er ook een paar prints die terug zijn van weggeweest. Kies deze herfst voor subtiele prints zoals ruiten, stippen of geometrische ontwerpen. Deze prints voegen interesse toe aan je outfit zonder overweldigend te zijn. Wie de trends van vorig jaar heeft gevolgd, mag nu een gat in de lucht springen. Ook in 2023 zijn dierenprints een trendy keuze. Denk aan de zachte luipaard- of slangenprints, die een vleugje speelsheid aan je look toevoegen. Onze favoriet? De bloemenprint. Een echte klassieker!

Hoe stijl je jurkjes in de herfst?

Hoe draag je je favoriete jurk in de herfst? Voeg een stijlvol colbert, een gebreid vest of een lichte jas toe over je jurkje. Dit geeft niet alleen warmte, maar voegt ook diepte en textuur toe aan je outfit. Kies vervolgens voor subtiele sieraden zoals parelkettingen, eenvoudige armbanden en oorbellen. Een sierlijke sjaal is ook een goed idee, als accessoire of warme toevoeging. Als het wat kouder is, draag je een legging of panty onder je jurkje. Ga tot slot voor comfortabele en trendy schoenen, zoals enkellaarsjes met een lage hak, ballerina’s of comfortabele instappers. Lees hier nog meer interessante tips hoe je een jurkje draagt in de herfst.

Volgens de herfsttrends 2023 mag het dit jaar best wat sexy!

TIP: Voeg een dunne riem toe om je taille te benadrukken bij jurken die niet al te getailleerd zijn.

Mooi rood is niet lelijk!

Meer over: