Ga naar de inhoud

Blessures Oranje stapelen zich op

Update:
voetbalblessure

Oranje bondscoach Ronald Koeman trekt de haren uit zijn hoofd. De blessures rond zijn selectie stapelen zich op. Toch is er ook licht in de duisternis. Koeman krijgt wat hij graag wil. Landen mogen voor het komende EK-voetbal in Duitsland 26 spelers selecteren in plaats van de gebruikelijke 23 spelers.

Althans, Britse media melden dat de UEFA intern een voorstel dat op tafel ligt heeft goedgekeurd. Binnenkort wordt het besluit officieel bekend gemaakt. Over 2 maanden trapt Oranje op het EK af tegen Polen. De vraag is over welke spelers hij kan beschikken.

Frenkie de Jong

De nieuwe blessure van Frenkie de Jong is de zoveelste tegenslag voor Koeman. De middenvelder van Barcelona speelde sinds het WK in Qatar, eind 2022, maar 2 interlands voor Oranje. De 26-jarige voetballer uit Arkel werd op een brancard van het veld gedragen met een nieuwe enkelblessure. De hoop is er dat De Jong het EK haalt. Onduidelijk is hoelang de middenvelder precies is uitgeschakeld is.
Verwachting: Ongeveer 5 weken, op tijd fit voor het EK.

Bekijk in onderstaande video’s wat Wesley Sneijder en Jack van Gelder zeggen over de blessure van Frenkie de Jong. De tekst gaat onder de video’s verder >>

Mats Wieffer

De middenvelder van Feyenoord liep nog op krukken in toen zijn teamgenoten de bekerfinale van NEC wonnen. Hij heeft last van een spier in zijn bovenbeen. Trainer Arne Slot liet doorschemeren dat zijn blessure vermoedelijk meevalt.
Verwachting: Mogelijk snel beschikbaar, op tijd fit voor het EK.

Jurriën Timber

De Arsenal-verdediger scheurde aan het begin van het seizoen zijn kruisband. Als zijn knie heel blijft, kan de voormalig Ajacied zijn pijlen richten op het EK. Koeman zegt dat hij Timber nog niet heeft afgeschreven voor de selectie.
Verwachting: Is aan het herstellen, zonder tegenslag op tijd fit voor het EK.

Donyell Malen

Donyell Malen heeft op dit moment last van een bovenbeenblessure en moet toekijken bij zijn club Borussia Dortmund. Koeman hoopt dat de aanvaller wel beschikbaar is voor het EK.
Verwachting: Mist waarschijnlijk de Champions League ontknoping met Paris Saint-Germain maar kan op tijd fit zijn voor het EK.

Memphis Depay

Het probleem bij de spits is dat hij de laatste tijd meer blessures oploopt dan dat hij in actie komt voor Oranje. Momenteel kampt de aanvaller met een spierblessure in zijn linkerbeen. Die liep hij begin april op tijdens een training van de Spaanse club.
Verwachting: Spaanse media denken dat Depay nog 2 weken buitenspel staat, kan op tijd fit zijn voor het EK.

Lees verder onder bericht >>

Noa Lang

Waarschijnlijk is Noa Lang geen basisspeler op het EK. Niettemin heeft Koeman de PSV-aanvaller er graag bij. Wat Lang precies voor blessure heeft, is onduidelijk. Evenals hoelang het nog duurt voordat de hij weer kan spelen.
Verwachting: PSV hoopt in de laatste wedstrijden van het seizoen Lang nog in te zetten, mogelijk op tijd fit voor het EK.

Justin Bijlow

In februari leek Justin Bijlow het EK-ticket nog op zak te hebben. De blessuregevoelige Feyenoord-keeper kreeg tijdens het competitieduel tegen AZ een grote tegenslag te verwerken. Een kuitblessure zorgde ervoor dat hij 2 maanden niet in actie kon komen. Zijn vervanger Timon Wellenreuther doet het goed onder de lat. Het is de vraag of Bijlow voldoende speelminuten maakt in aanloop naar het EK.
Verwachting: Wel fit, maar mogelijk niet genoeg speelminuten voor een EK-selectie.

Quilindschy Hartman:

De linksback van Feyenoord was hard op weg een basisspeler te worden bij Oranje. Een zware kruisbandblessure, opgelopen in een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, gooide roet in het eten voor de 22-jarige verdediger.
Verwachting: Haalt het EK sowieso niet.

Koeman: 23 selectiespelers Oranje is absurd

Koeman pleitte onlangs voor een aanpassing van de selectieregels. Na het oefenduel met Duitsland zei de bondscoach van het Nederlands elftal dat hij een lobby wilde starten. Het kiezen van 23 selectiespelers noemt Koeman absurd. 

“Als er meer dan 1 wegvalt kun je al geen 11 tegen 11 meer spelen op de training. Dat is belachelijk. Ik ga lobbyen voor meer, want ik weet dat meer landen dit vinden.”
Ook de Duitse en Italiaanse bondscoaches Julian Nagelsmann en Luciano Spalletti zijn hiervan voorstanders, aldus de NOS.

7 juni definitieve spelerslijst Oranje op tafel

Volgens The Guardian en Sky Sports heeft de UEFA inmiddels besloten dat er 26 spelers geselecteerd mogen worden, melden Nederlandse media.

Bondscoaches moeten op 7 juni, 9 dagen voor de eerste wedstrijd van Oranje, een definitieve spelerslijst inleveren bij de Europese voetbalbond. Als er dan nog iemand geblesseerd raakt, mag er geen vervanger worden opgeroepen, tenzij het een keeper betreft.

Met de mogelijkheid om 26 spelers op te roepen, kunnen eventuele blessuregevallen die ontstaan gemakkelijker worden opgevangen.

Bronnen: NOS, Telegraaf

Meer over: