Ga naar de inhoud

Kate en William 13 jaar getrouwd, blik terug met deze beelden

Update:
Huwelijk Kate en William

Het 13-jarig huwelijks jubileum voor Kate en William is vandaag. Het begon allemaal als een ontluikende romance tussen een gewoon burgermeisje en een prins van het Verenigd Koninkrijk. Kate en William ontmoetten elkaar tijdens hun studententijd aan de Universiteit van St. Andrews in Schotland.

Ze deelden niet alleen academische interesses, maar ook een passie voor sport en avontuur. Langzaam maar zeker groeide hun vriendschap uit tot liefde, en tegen de tijd dat ze afstudeerden, waren ze onafscheidelijk.

De betoverende bruiloft, een koninklijk spektakel

Het publiek werd voor het eerst blootgesteld aan de charmes van Kate Middleton toen ze als William’s metgezel verscheen bij verschillende koninklijke evenementen en aankondigingen. Haar bescheidenheid, elegantie en warmte maakten haar al snel tot een favoriet bij het Britse volk en daarbuiten. En toen, op 29 april 2011, werd hun liefde bezegeld met een adembenemende koninklijke bruiloft.

De tekst gaat onder de foto verder >>

Al veel jaren gelukkig getrouwd

Het huwelijk van Kate en William was een feest voor het oog, met prachtige jurken, uitgebreide bloemendecoraties en de aanwezigheid van royalty’s en beroemdheden van over de hele wereld. Miljoenen mensen keken toe terwijl Kate de Westminster Abbey binnenging in een schitterende, op maat gemaakte Alexander McQueen-jurk, en William haar met bewondering aanstaarde. Het moment waarop ze elkaar het jawoord gaven, werd een van de meest iconische beelden van de 21e eeuw.

De tekst gaat onder de foto verder >>

Veel lol hebben samen

Naast hun koninklijke plichten en verantwoordelijkheden genieten Kate Middleton en Prins William ook van quality time samen en delen ze vele leuke ervaringen. Van informele uitjes tot avonturen in de buitenlucht, het koninklijke paar laat zien dat ze net als elk ander stel genieten van simpele geneugten en bijzondere momenten.

Of het nu gaat om een gezellige wandeling door het platteland, een romantische date night in een chique restaurant of zelfs een informeel potje hockey, Kate en William tonen keer op keer hun liefde voor elkaar en voor het leven. Deze momenten van ontspanning en plezier zijn essentieel voor het behoud van een sterke band tussen hen, te midden van de druk van het publieke leven en de koninklijke verplichtingen.

Wat nog meer tot de verbeelding spreekt, zijn hun gezamenlijke passies, zoals liefdadigheidswerk en de bevordering van geestelijke gezondheid. Samen zetten ze zich in voor verschillende goede doelen en nemen ze deel aan evenementen die belangrijke kwesties onder de aandacht brengen. Dit toont niet alleen hun verbondenheid als partners, maar ook hun gezamenlijke missie om positieve verandering te bewerkstelligen in de wereld.

De tekst gaat onder de foto verder >>

Periode van covid doorstaan

Tijdens de COVID-19-pandemie stonden Kate Middleton en Prins William zij aan zij met gezondheidswerkers en hulpverleners, waarbij ze steun betuigden aan degenen die zich in de frontlinie bevonden. Ze deelden ook hun eigen ervaring met het virus, waarmee ze het taboe doorbraken en anderen aanmoedigden voorzorgsmaatregelen te nemen.

Daarnaast zetten ze zich in voor het ondersteunen van het Engelse fonds voor COVID-19, waarmee ze financiële hulp boden aan organisaties die door de pandemie getroffen waren. Hun leiderschap en compassie inspireerden en troostten het Britse volk in een tijd van crisis, en hun nalatenschap van steun en solidariteit zal voortleven lang na de pandemie.

De tekst gaat onder de foto verder >>

.

Queen redde het huwelijk

Het was bijna niet tot een huwelijk gekome! Het was in 2006 dat William weigerde Oud en Nieuw met de Middletons te vieren, wat tot onenigheid leidde met Kate. In de daaropvolgende maanden dreef het paar steeds verder uit elkaar, culminerend in een breuk in april 2007.

William, die twijfelde over de toekomst van hun relatie, zocht advies bij zijn vader en grootmoeder tijdens Kerst dat jaar. Zowel zijn vader als de koningin waren van mening dat hij geen overhaaste beslissingen moest nemen. Elizabeth toonde haar teleurstelling over de breuk en drong er bij William op aan geen definitieve beslissing te nemen.

De inmenging van de koningin stopte hier niet. Vlak voor het huwelijk keurde ze het uniform af dat William wilde dragen en eiste veranderingen. William erkende dat je niet tegen je grootmoeder ingaat, omdat ze altijd haar zin krijgt. Ook bekritiseerde Elizabeth de omvang van de gastenlijst van William met 777 namen en drong erop aan dat hij zich normaal zou gedragen.

Veel mooie momenten samen

Royalty-experts wijzen op het koninklijke ingrijpen als een redding voor de relatie van Kate en William, wat uiteindelijk leidde tot een sprookjeshuwelijk dat de hele wereld in verrukking bracht. Gelukkig maar, want het stel kent ontelbaar prachtige momenten.

De tekst gaat onder de foto verder >>

Koninklijk geluk en toewijding

Maar zoals bij elk sprookje, waren er ook uitdagingen. Zoals nu dat Kate behandelingen ondergaat tegen kanker. Verder is Kate vaak geconfronteerd met intense media-aandacht en de druk om te voldoen aan de verwachtingen die gepaard gaan met het zijn van lid van de koninklijke familie. Er waren momenten van verdriet, zoals het tragische verlies van William’s moeder, Prinses Diana, wiens afwezigheid werd gevoeld tijdens het huwelijk. Maar in de loop der jaren hebben Kate en William bewezen dat hun liefde en toewijding aan elkaar onwrikbaar zijn.

De tekst gaat onder de foto verder >>

Het leven na het huwelijk

Nu, jaren na hun sprookjeshuwelijk, zijn Kate en William uitgegroeid tot een van de meest geliefde en bewonderde koppels ter wereld. Ze zijn niet alleen toegewijd aan elkaar, maar ook aan hun koninklijke plichten en het bevorderen van diverse goede doelen. Samen hebben ze 3 prachtige kinderen gekregen, die opgroeien te midden van liefde en respect voor hun ouders en de tradities van het Engelse koningshuis.

De tekst gaat onder de foto’s verder >>

Bekijk hier de Royal Wedding van het koppel

Ga mee terug in de tijd en beleef het sprookje opnieuw >>

Hoofdfoto: Max Mumby/Getty Images

Meer over: