Draai voor klassieke weergave

Mannen, nog een biertje? 10 kledingtips om je bierbuik te verbergen

Die bierbuik gaat er niet zo makkelijk vanaf als dat ‘ie eraan gekomen is. Nu kan het om gezondheidsredenen goed zijn om aan je bierbuik te werken. Tot die tijd hebben we een aantal kledingtips om je buik te verbergen met de juiste kleding. 

1.    Draag de juiste kledingmaat

Het klinkt simpel en toch blijft het een veelgemaakte fout: het dragen van de juiste kledingmaat. Daarmee bedoelen we, een maatje groter. De maat die je in je jongere jaren hebt gedragen, zal tegenwoordig niet meer volstaan. Je kunt beter een wijder shirt dragen dan een shirt waar je bierbuik onderuit komt of waarbij het zo strak zit dat alle aandacht naar het buikgebied gaat. 

2.    Draag kleding niet in je broek

Draag kleding bij voorkeur niet in je broek. Het klinkt stijlvol, een overhemd netjes in je pantalon verwerkt met een riem eromheen. Bij een aanwezige bierbuik is de uitwerking alleen wat minder. Hiermee leg je de nadruk op je buik, en dat is juist wat je wilt voorkomen. Zorg ervoor dat je je buik niet onder de aandacht brengt en draag je shirt los. Het enige dat je hoeft te doen, is je shirt of overhemd strijken, zodat het niet slordig oogt.

3.    Ga voor donkere kleuren

Donkere kleuren zoals zwart, donkergrijs en donkerblauw zijn ideaal om je buik te verbergen. Deze kleuren kleden af en zorgen ervoor dat je slanker lijkt. Mocht je een complete zwarte outfit ‘saai’ vinden, kun je afwisselen in stoffen. Zoals het combineren van een zwarte spijkerbroek met een donkergrijze wollen trui. Of een donkerblauwe linnen pantalon met donkere kleur overhemd van katoen.

4.    Vermijd horizontale strepen

Horizontale strepen zorgen er nu eenmaal voor dat je breder lijkt. Mocht je van strepen houden, kun je daarom beter voor verticale strepen gaan. Met verticale strepen lijk je optisch langer en indirect minder breed. Alleen wanneer je lang en tenger bent, is het gunstiger om horizontale lijnen te gebruiken.

5.    Draag meerdere kledinglagen

Als het weer het toelaat en je er niet van gaat zweten in je kleding, is het een aanrader om meerdere lagen te dragen. Door een shirt onder een overhemd te dragen, en daaroverheen weer een jas, wordt de aandacht bij je buik weggehouden. Net als het dragen van accessoires zoals een (opvallend) horloge of een bril. 

6.    Ga voor een V-hals

Natuurlijk hoef je niet ineens alle bovenstukken met ronde halzen weg te doen. Maar als je de keuze hebt, ga dan voor een V-hals. Net als horizontale strepen, zorgt dit ervoor dat je langer lijkt en je bierbuik minder breed oogt. Nog een biertje, dan maar?

7.    Ga voor kwaliteit

Kledingstukken van kwaliteit zullen er te allen tijde voor zorgen dat je er beter uitziet. Stevige en natuurlijke stoffen kunnen het uitzetten van je buik tegenhouden, zonder dat de kledingstukken uitrekken en gaan lubberen. Daarnaast ziet het er direct verzorgend uit.

8.    Kies de juiste broeksoort

Draag een broek zonder plooien aan de voorkant. Volgens stylisten zorgen plooien er alleen maar voor dat je bierbuik negatieve aandacht krijgt. Net als broeken met een lage taille. Dat geeft je buik namelijk de kans om er rustig overheen te hangen. Broeken met een hoge taille zorgen er op hun beurt voor dat de ronding van je buik extra goed zichtbaar is. Vraag een winkelmedewerker bij het passen van broeken om advies. 

9.    Draag de juiste colbert

Als je een colbert draagt, voor werk of een bepaalde gelegenheid, is het wijsheid om voor een single-breasted colbert te gaan. Dit houdt in dat de colbert één rij met knopen heeft, in plaats van twee rijen. Een zogeheten double-breasted colbert bevat meer stof aan de voorkant en in de buikstreek.

10.    Draag corrigerend ondergoed

Cliché maar waar, het dragen van corrigerend ondergoed laat je bierbuik in het niet vallen. Er heerst misschien nog een beetje een taboe op: corrigerend ondergoed voor heren. En met deze optie wordt het ietwat lastiger om vrij te ademen. Maar daar staat een heleboel tegenover: het verbergt namelijk niet alleen je buik, het verbetert je houding, ondersteunt spieren en verlicht spierpijn en rugpijn. 

Lees ook

Bronnen: Gewoon voor Hem, Mens en Gezondheid
Auteur: Anouk Bruel