Ga naar de inhoud

Belastingtelefoon scoort krappe voldoende, niet alle adviezen zijn correct

Update:
Belastingtelefoon

Goed nieuws voor de Belastingtelefoon: voor het eerst in 15 jaar krijgt het een voldoende van de Consumentenbond. Er is wel nog ruimte voor verbetering. Bepaalde antwoorden blijven incorrect of onvolledig, met name omtrent aftrekposten en de AOW-leeftijd. Een duidelijke sprong vooruit in vergelijking met de cijfers uit 2018, maar de weg is nog lang.

Verbeterpunten Belastingtelefoon

Bij het testen van de Belastingtelefoon door mystery bellers van de Consumentenbond, werden verschillende misstappen blootgelegd. Hoewel de dienst een significante verbetering laat zien sinds het laatste onderzoek in 2018, is er nog steeds een risico op het verstrekken van foutieve of incomplete informatie over belastingen. Vooral vragen over de lijfrentepremie na het bereiken van de AOW-leeftijd zorgden voor verwarring.

Wachttijd

Een ander zorgpuntje blijft ook de lange wachttijd: gemiddeld 23 minuten voordat bellers hun vraag kunnen stellen, een stijging ten opzichte van voorgaande jaren.

Consumentenbond geeft Belastingtelefoon krappe voldoende

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Verdere verbeteringen in het verschiet

Desondanks erkent de Consumentenbond de vooruitgang en geeft de Belastingtelefoon een 6,1. Een krappe, maar verdiende voldoende.

Reactie

De Belastingdienst zelf geeft aan continu toe te werken naar verbeteringen in hun dienstverlening en blijft in gesprek met consumentenorganisaties om de service te optimaliseren. Met de opmerkingen van de Consumentenbond in het achterhoofd, en de reeds ingezette positieve lijn, lijkt de Belastingtelefoon op de goede weg om volgend jaar nog hoger te scoren.

Wil jij hulp bij het invullen van je belastingaangifte 2023? Lees dan onze tips, de veel gestelde vragen op de site van de belastingdienst of bel gratis met de Belastingtelefoon: 0800 – 05 43.

Is de Belastingtelefoon gratis?

Bekijk de video hieronder met uitleg over het functioneren van de Belastingtelefoon >>

Bron: bndestem

Meer over: